Nektek melyik a kedvenc Sci-Fi univerzumotok az alábbiak közül, és miért az, mit szerettek benne?
-Stargate
-Star Trek
-Star Wars
Szia!
Én például mind a hármat szeretem. :)
DE, ha választanom kell, akkor a Star Trek, mivel az abban lévő technikai dolgok közül némelyik már meg is valósult, illetve sok mai kütyüt inspirált. Pl. sosem lenne mobil telefonunk, ha nem létezett volna a ST.
Pozitív a jövőképe, akkor is, ha a DS9-ban már belevitték a háborúkat is, sőt magában a TOS-ban is belevitték az akkori hidegháborút, hiszen a klingonok az orosz népről lettek mintázva, ez nem titok.
A Star Wars olyan, mint egy mese. Ha kiveszed belőle a fantasztikumot, akkor a legkisebb (szegény/földműves/farmer) fiú, legyőzve a gonoszt, elnyeri a királylány kezét. ((Most azt hagyjuk, hogy a gonoszok között ott az apja, és a király lány tulajdonképp a testvére.))
Lucas számos mese, mondai elemet szerepeltet, a történetében, csak az egészet futurisztikus környezetbe helyezte. Mondom ezt úgy, hogy első generációs SW rajongó vagyok, valamint klasszikus trilógia a kedvencem.
A Stargate már mint mozifilm is megfogott. érdekesnek találtam az egész koncepciót. Amikor azonban a sorozatban megjelent mindemellett a kedvenccé vált karakterem Teal'c is, az nekem csak hab volt a tortán.
Szerettem epizódról epizódra figyelemmel kísérni, ahogy a karakterek fejlődnek, problémákat oldanak meg, vagy csak élveztem a velük megesett kalandokat.
A Star Trek számomra az, amit a legátélhetőbbnek, hozzám közelebb állónak, családiasabbnak éreztem, és hosszabban rajongtam érte, mint a SW-ért, vagy az SG-ért, amit mondjuk úgy, hogy kedveltem, de nem váltam hardcore rajongójává.
A Star Trek az igen. Elérte, hogy igazi hardcore fanja legyek. :)
ÁM ha a mai kedvencemről kérdeznél, az ma már a Supernatural. :)
A Star Wars, toronymagasan. Kisgyerekkorom óta nagy rajongója vagyok, meghatározta gyakorlatilag az egész életemet, elképesztően kreatív, sokszínű, izgalmas világnak gondolom, és örülök hogy folyamatosan bővül.
A Star Treket én őszintén szólva kissé unalmas, vontatott, egysíkú és ódivatú szériának gondolom, nem bántásból, ez a saját véleményem. Nem igazán tud lekötni.
A Stargate világát nem igazán ismerem, egyetlen filmet láttam (a Kurt Russellest, azt is jó régen), mást nem, így azt nem véleményezném.
Stargate. Szerintem minden részt láttam mindegyik sorozatból, meg persze a külön filmeket is. :)
A Star Treket annyira mélyrehatóan nem ismerem, a SW-ot a Disney ámokfutás előtti dolgokat tekintve szeretem, de az szerintem nem igazán scifi.
a három közül a Stargate világát is szeretem, de a Star Trek jobban bejön. a Star Wars egyértelműen hátrébb van nálam. ráadásul szerintem sem sci-fi, hanem inkább űrfantasy (akció kalandok vannak benne, max politikai kavarással megspékelve, nincsenek benne jellegzetesen tudományos fantasztikumra jellemző problémák)
ha már listázunk, nagyon hiányolom a Babylon 5, a Battlestar Galacticát, a Space Above and Beyondot, az új Lost in Space sorozato (vagy akár a régit is), a Doctor Whot, de ha már világok, akkor a Csillagközi Invázió, Avatar, a Ready Player One, a Robotzsaru, a Szárnyas Fejvadász, az Emberi Tényező, vagy a Gattaca világa is érdekes és jellegzetes szerintem.
bónuszként az én kedvencem a Célszemély sorozat világa, ami ijesztően nagy mértékben egyezik a miénkkel és ráadásul még úgy sikerül neki elég jó sci-finek lennie, hogy egy tök hétköznapi akció-krimi sorozatnak tudták álcázni kb. a közepéig...
Nekem az SW jött be ezek közül a legjobban, mert annak van a legkreatívabb szettinge. Rám mindig a látvány tud a legnagyobb hatással lenni az ilyen jellegű alkotásoknál.
Kisgyerekként nagyon sokat rajzoltam, legóztam, ezért elég hamar kialakult bennem egyfajta igény arra, hogy egy izgalmas űrhajó vagy sci-fi eszköz beindítsa a fantáziámat. Gyerekként a legtöbb ilyen jellegű űrben játszódó cucc, nagyon nem tudott megfogni. Megnéztem és mentem vissza rajozni, legózni. De az SW!!! Na az odavágott a falhoz. Kb. Megvilágosodtam tőle. Rájöttem, hogy azért nem tudtak megfogni az ilyen Sci-fi szerű filmek, mert egyszerűen fantáziátlanok voltak. Az SW meg feltörölte velem a padlót. A fénykard, a csillagromboló, a felhőváros, stb. Meg az egész mitológia mögötte végtelenül újszerűnek és lenyűgözőnek hatott.
A ST vizuálisan nekem nagyon fantáziátlan volt az SW-hez képest. Annak ellenére, hogy pl. a ST-ben sokkal átgondoltabb a technológia. Valóban szinte látnoki módon jósolt meg tárgyakat, amik ma valósággá váltak. Az ST természetesen sokkal sci-fisebb mint Stargate, vagy mint az SW. Szóval akit ez fog meg inkább, annak az ST lesz a kedvence. Amúgy a 2009-es ST az egyik kedvenc sci-fi filmem. A régiek is jók, de ott a fantáziátlan design, a sárga pulcsis maszkos figurák sajnos nagyon elrontják az élményt. Ahogy a sorozatoknál is. Egyszerűen gagyinak hat és ez miatt nem tud lekötni.
A Stargate meg nekem amolyan se ilyen, se olyan. Sci-fis is meg fantazis is. De egyik irányba se megy el túlzottan. Tehát ennek is meg van a célközönsége. Látványba nem annyira kreatív, mint az SW, és tudományosan sem annyira helytálló, mint a a ST. Mégis működik, mert igazából érdekes és mindenhonnan jól tud meríteni.
"Valóban szinte látnoki módon jósolt meg tárgyakat"
Nem, nem... azok a tárgyak azért születtek meg, mert a feltalálóik az ST-n nőttek fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!