Az ilyen "bugyuta" művek mennyire kánonképesek az adott univerzumokban?
Szerintem azért csinálják ezt, mert nem kell új dolgokat kipróbálni, új dolgokkal kockáztatni, hanem csak egy bevált brand kap új köntöst. A producerek szeme előtt a pénz lebeg és ehhez elég ennyi.
Teen Titans új verziójának szerintem van pár jó része, de az eredetihez képest tényleg gyenge. Ben 10 új kiadását lelkesen kezdtem el nézni, aztán majdnem hánytam. Bakugan új sorozatát pár napja kezdtem el, eddig bejött. Szörnyű lesz? :/
Fiatalabb a célközönség és megváltoztak az igények. A szórakoztatóipar szempontjából a 2000-es évek őskorszaknak számítanak, akkor még volt pénz és igény a Teen Titans és Ben 10 féle akciósorozatokra és persze a sorozatok mellé kiadott töméntelen játékfigurára. Ma már ezek helyett a fiatalok inkább videojátékoznak, amerikai akció rajzfilmek helyett japán animéket néznek, a fiatalokat megcélzó nyugati rajzfilmek pedig inkább viccesebbek, rövidebbek, összecsapottabbak lettek. A cél a profitmaximálás a lehető legkisebb ráfordított pénzből és erőfeszítésből. Ezeket az újabb sorozatokat tehát más emberek készítik más közönségnek, más stílusban és más igényekkel. A készítők tudják, hogy ez sok idősebb nézőnek nem tetszik, de tesznek rá, néha még ki is gúnyolják a régi sorozatokat és a nézőket, mert a pénzbevételüket nem tőlük, hanem az új közönségüktől kapják.
Kánon pedig voltaképp nincs is, mert nem akarják az új sorozatokat leterhelni a korábbiak szabályaival vagy kontinuitásával. Ezt az olyan márkák, mint a Tini Nindzsa Teknőcök vagy a Transformers már művészetté fejlesztették. A Transformers-ben például külön sorozatokat készítenek óvodásoknak, nagyobb gyerekeknek és a felnőtt rajongóknak, és néha még a nyugati és a japán közönségnek is, amiket egyidejűleg sugároznak külön platformokon és kicsit sem függnek össze egymással. Tartanak ameddig tartanak, aztán pár évente jön a következő sorozat, ami ismét új kánont indít, és ez így megy végtelenítve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!