Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Vaják sorozatban benne van...

A Vaják sorozatban benne van Eredin?

Figyelt kérdés

2021. jan. 4. 17:11
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

Akkor az összes könyvet azért nem olvashattad, mert az első évad az első két könyvet veszi alapul.

A Trónok harcában mindegyik karakter normálisan volt összerakva. Neked lehet nem lenne értelme nézni, de rajta kívül is rengeteg érdekes karakter van: Jaime, Theon, Cersei, Melisandre és Bran is, ha nem rontották volna el.

Nem azt mondtam, hogy Sauron nem számít, hanem azt, hogy a gyűrű a lényeges. A gyűrű nélkül Sauron sem jelentene akkor fenyegetést. A gyűrű nélkül a történetben semmi különlegesség nem lenne és valószínűleg egyáltalán nem lenne olyan népszerű.

2021. jan. 5. 13:13
 22/33 A kérdező kommentje:

Nem mondtam hogy minden könyvet első betűtől utolsóig olvastam, de nem is totál ismeretlen számomra a Witcher, maradjunk annyiban. És igen, Eredin a könyvekben benne van, a sorozatban meg ezek szerint nincs, ezt felesleges túlragozni.

Nem tudom, nekem a full pszichopata Cersei meg ezek annyira nem voltak olyan nagy durranás karakterek. A többség erősen sablonos, csupa vérszomjas, kegyetlen, agresszív és vérfertőző ember, nyilván ezek Danyban is megvannak (úgy látszik a sorozatban ez kötelező), de benne legalább volt plusz is.

Igen, a gyűrű nélkül más lenne, de mivel benne van a gyűrű így nem más. Tolkien így írta meg, ettől népszerű. Felesleges azon filozofálni hogy mi lenne ha. Nyilván más lenne a HP ha nem enne benne varázslat, más a GoT ha nincs vastrón meg sárkányok, más a Star Wars ha Vader nem áll át, minden más lenne ha máshogy írják meg, nyilván. De attól még így írták meg és ettől népszerű. Szóval Sauron fontos, mert ő alkotta a gyűrűt, és az ő karaktere a központi elem ezáltal.

2021. jan. 5. 13:19
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

"De a könyvekben pont hogy benne van Eredin, na mindegy. Pont ezért érdekel mert ha őt is kivették belőle akkor nyilván nem a könyv szerint mennek, és ezért érdekelt hogy akkor mégis mi a cselekmény. Mindegy. :D"

A sorozat eddig az első két könyvet adaptálta. Eredin nem jelenik meg a 4.könyvig. De ott sem ő a főgonosz. Járj már utána egy kicsit a dolgoknak.

2021. jan. 5. 13:32
 24/33 anonim ***** válasza:

"úgy látszik a sorozatban ez kötelező"

Esetleg ha végignézted volna vagy elolvastad volna a könyveket, akkor tudnád, hogy miért. Megvan az oka. Nem jókedvükből tesznek így. Aerys és Rhaella (Dany szülei) másokat szerettek és gyűlölték egymást, mégis a nagyapjuk kényszerrel összeházasította őket. A Targaryenek azért házasodnak többnyire egymás között, hogy a valyriai vér ne kerüljön ki a családból. A valyriai vért felismerik a sárkányok, akiben valyriai vér van, az potenciális sárkánylovas (Dany a könyvekben találkozik olyan katonával, akit a sárkányai minden ok nélkül szeretnek, később kiderül, hogy valyriai vér van benne). Ha családon kívül válik valaki sárkánylovassá (ami megtörténik pl. a sárkányok táncában) és a Targrayen dinasztia ellen van, akkor abból óriási gondok lehetnek, mert az ellenség is megszerzi azt az előnyt, ami egy valyriainak van, egy sárkányt. Ez rengeteg stresszt okozott a családban, különösen akkor, amikor sárkánytojásokat loptak tőlük.

De ez a vérfertőzés nagyon mai, nagyon modern felfogás. Ezt kivetíteni egy fantasy történetre eléggé káros. Az egyiptomi uralkodóházak is tisztán tartották az isteni vért és ezt későbbi uralkodó családok is átvették. A történet meg egy ilyen társadalmon alapul, ahol ráadásul ha isteni vér nem is, de képességeket örökítő vérvonalak vannak: pl. zöldlátás, wargolás, sárkányok.

Gondolom jobb ha nem tudom, hogy neked mi a nagy durranás karakter.

"Felesleges azon filozofálni hogy mi lenne ha."

Ne haragudj, de ezt te kezdted el. Én meg csak reagáltam rá.

2021. jan. 5. 13:53
 25/33 anonim ***** válasza:

#3/5

1.:Eredin a történet 1/10-ét sem teszi ki, ne is várjuk őt kb. a 3-4 évadig, mivel 4-ig könyvig nem jelenik meg a könyvsorozatban sem, és sorozat pedig csak az 1-2. adaptálta.

2.:Marvel egy gyerekes szemétdomb 0 értelemmel, össze sem lehet vetni a Harry Potterel vagy a LOTR-el, a Vaják inkább az utóbbi táborát erősíti, inkább próbál bölcselő lenne mintsem izgalmas vagy akciódús.

3.:Egy-két karakteren kívül senkit nem rontottak el, a casting a könyvekből merít és nem a játékokból, és a könyvekhez képest elég jól is sikerültek a színészek beválogatásai.

4.:Ha magadról tudod, hogy proli-paraszt vagy miért nem maradsz a Marvel szintű dolgoknál? Annál többet úgysem hiszem, hogy megértenél, ha a szádba rágnák a történet lényegét sem hinném, hogy megértenéd.

2021. jan. 5. 13:54
 26/33 A kérdező kommentje:
Na látom megjött már Stephen Hawking is (#25), aki két Higgs-bozon egyenlet megoldása között leereszkedett közénk földi halandók közé, hogy megerősítsen minket abban mekkora hulladék lúzerek vagyunk, hogy nem a harmadfokú egyenletről nézünk filmeket, hanem szórakozni akarunk. Ha neked a Marvel hulladék, minek nézed? Senki se mondta hogy magasművészet, de nem is az a jó benne. A Witcher karaktereit meg igenis elrontották, egyik se hasonlít, nagyon nagy jóindulattal talán Geralt meg Yen akikben minimális hasonlóság ha van, a többi zéró. Azt meg nem te mondod meg hogy én mit értenék meg. Nagyon okosnak hiszed magad, de mégse tudsz különbséget tenni aközött hogy meg TUDOK-e érteni valamit meg hogy meg AKAROK-e érteni valamit. Mint már párszor leírtam, filmet/sorozatot még mindig szórakozási céllal nézek, nem munka, filozófia vagy erkölcsi tanóra végett.
2021. jan. 5. 14:02
 27/33 anonim ***** válasza:

De ha nem olvastad a könyveket, akkor honnan veszed, hogy nem megfelelőek a színészek? (És tényleg nem olvastad, mert akkor tudnád, hogy Eredin csak nagyon későn lép be a sztoriba.)

Azon túl, hogy Triss nem lett vörös hajú a sorozatban, nekem egy változtatás sem szúrt szemet, de a hajszín nálam amúgy sem mérvadó.

2021. jan. 5. 15:05
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Engedjétel el. A kérdezőnek a Witcher világa kimerül a Witcher 3-ban.
2021. jan. 5. 15:09
 29/33 A kérdező kommentje:
#28 Bocs, el is felejtettem hogy a 3 az nem tartozik a Witcher világához. Most én meg vágjak vissza azzal hogy nálad meg kimerül akkor a sorozatban? A játék mellesleg előbb volt, csak szólok.
2021. jan. 5. 15:51
 30/33 anonim ***** válasza:

"Bocs, el is felejtettem hogy a 3 az nem tartozik a Witcher világához"

Senki nem mondott ilyet,értelmezd amit írtam.

"Most én meg vágjak vissza azzal hogy nálad meg kimerül akkor a sorozatban? A játék mellesleg előbb volt, csak szólok."

Hmmm? Elárulom neked,hogy olvastam az összes könyvet,képregényt, továbbá játszottam az összes játékkal. Ja meg persze igazad van,megnéztem a sorozatot is.

De azért ügyes próbálkozás volt.

2021. jan. 5. 15:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!