A Vaják sorozatban benne van Eredin?
Nem az alapján ítéltünk így, hogy szereted Eredint, hanem a válaszaid alapján. Valaki megmondta, hogy miről szól - valami értelmesről, amire csuklóból mondtad, hogy nem érdekel...
Hát így elég nehéz lesz követned a cselekményt, mert párhuzamosan van benne három idővonal, és ott kezdődik a sorozat, ahol zárul. És sehol sem írják, hogy épp milyen év van, hogy milyen időszakban játszódik épp az epizód.
Jó, és? Akkor nem nézem meg, ennyi. Neked ez miért fáj? És lehet itt hülye proli parasztnak gondolni engem, nem baj, de én még mindig olyan vagyok, aki a szórakozás és izgalom miatt akar ilyen sorozatot vagy filmet nézni, nem az "élet nagy igazságai" miatt. Az persze jó dolog ha van mondandója egy sorozatnak, de már kicsit unom mikor a nagyon mély filozofálgatás meg moralizálás a cselekmény és a látvány kárára van. Épp elég a való élet, ha leülök valamit megnézni akkor azt azért teszem hogy kikapcsoljak és szórakozzak, nem azért hogy megint mély drámákat meg filozófiai eszemfuttatásokat hallgassak, arra ott a való élet.
Erre a sorozatra visszatérve, azt reméltem majd valami szórakoztató lesz, izgalmakkal, látvánnyal, mint a Gyűrűk ura vagy a Harry Potter (nyilván Star Wars vagy Marvel szintet nem vártam, pláne hogy egy sorozatról van szó), az is eléggé lelombozott hogy a karaktereket egytől egyig elrontották, de mondom hátha még a legizgalmasabb karakterrel kárpótolni tudnak, erre az benne sincs, mégis miért kéne még nézni ezek után?
Láttam fotókat róla hogy néznek ki. Hát mit ne mondjak, köszönőviszony se az eredetivel.
Amúgy honnan veszed hogy nem olvastam a könyveket?
A fotó egy kép a színészről/karakterről. Nem látod, hogy a színész hogyan alakítja a karaktert, hogy mit ad hozzá a játéka és azt sem, hogy mennyire van kidolgozva. Nagyon felszínes vagy, ha egy fotó alapján ítélsz.
Te kérdezted, hogy akkor miről szól a sztori. Ezért feltételeztem, hogy nem olvastad a könyveket.
Szóval sötét úr fétised van. Akkor először: Daenerys nem gonosz. A got ugyanott lenne nélküle is: a kukában, mert dumb és dumber nem tud írni. A történet egyébként pont a háború hiábavalóságáról szól. Olvastad is valaha Martin bármelyik történetét?
Másodszor a fantasy már rég túlnőtte ezt a kell egy "sötét úr" tényezőt. A Gyűrűk ura majdnem ugyanez lenne, hiszen a gyűrű a lényeges és nem Sauron. A gyűrű bárkiből sötét urat tud csinálni, Sauron csak egy a lehetségesek közül. A hatalommal való visszaélésről szól és az erő, amit a gyűrű képvisel a valódi "rossz" (ahogy egyébként a trónok harcában a vastrón).
A többit nem láttam/olvastam. Szerintem néha próbálj a faék egyszerű koncepciókon túlra is látni.
#19 De a könyvekben pont hogy benne van Eredin, na mindegy. Pont ezért érdekel mert ha őt is kivették belőle akkor nyilván nem a könyv szerint mennek, és ezért érdekelt hogy akkor mégis mi a cselekmény. Mindegy. :D
A GoT pont ugyanott lenne? Dany volt az egyetlen normálisan összerakott, érdekes karakter, és Emilia Clark alakítása is sokat hozzátett. Nélküle nézni se lenne értelme az egészet.
Mi az hogy Sauron nem számít? Ő alkotta meg a gyűrűt basszus. Ő irányítja a szálakat, az ő visszatérése miatt forog kockán az ismert világ, övé az ork hadak, őt szolgálja Saruman, soroljam? Mi ő ha nem fontos? Csak azért mert nincs jelen személyesen a sztori nagy részében? Pont ezért érdekes a LOTR!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!