Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A Vaják (Witcher) című sorozat...

A Vaják (Witcher) című sorozatban miért is háborúztak pontosan?

Figyelt kérdés

A sorozat nagyon tetszett, de úgy kezdtem el, hogy nem olvastam a könyvet és a játékkal sem játszottam, ezért sokszor eléggé érthetetlen volt számomra. Amit főképp nem értettem az, hogy az első részben kik és miért támadták meg a várat? Valamint az utolsó részben kik és miért támadják Yenneferéket? Fringillanak mi volt a problémája velük? Vagy szimplán csak az, hogy Yennefer került a helyére?

Mindenképp újra szeretném nézni, de jobb lenne úgy, ha már tiszta minden😅

2020. márc. 20. 00:06
 1/7 anonim ***** válasza:
21%

Már nem emlékszem rá annyira, hogy el tudjam neked mondani rendesen, de ez mind benne volt a soriban, csak figyelj jobban, ha újranézed.

A könyvből meg még csak az 1. részt olvastam, amiben ezek benne se voltak.

2020. márc. 20. 01:42
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Hát ez a gond! A sorozat egy szutyok, nagyon eltér a könyvektől. Van most időd, olvasd el a könyveket. Kár lelövetni a poént itt.
2020. márc. 20. 08:45
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Látszat indok: A nilfgaardi császár teljesen el akarja foglalni az ismert Kontinenst, hogy minden az ő uralma alá kerüljön.

Tényleges indok: Nem akarom lelőni a történet csavarját, de nem hiába mondja Calanthe királyné, hogy "Ő érte jöttek".

Ui.: Igazából a könyvekből sem derül ki a tényleges indok csak a legvégén, így ebben nem tért el a sorozat.

2020. márc. 20. 09:53
 4/7 A kérdező kommentje:

Utolsó: Köszönöm szépen!!

Tervezem a könyvek elolvasását is.

2020. márc. 20. 10:23
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Teljesen lényegtelen, a sorozatnak semmi értelme, minden összevissza van benne. Még a szereplők se úgy néznek ki mint az eredetiben. Ne keress benne logikát.
2020. márc. 20. 11:04
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

De, a sorozatban minden benne van aminek eddig benne kellett lennie. Később mindenre lesz válasz. Vannak eltérések a könyvhöz képest, de koránt sem akkor a probléma, mint azt itt mondják. A szereplők meg többnyire úgy néznek ki. :D

Nilfgaard alapjáraton is egy hódító birodalom, konkrétan úgy képzeld el, mint Rómát. (ezt mondjuk nem ábrázolta elég jól a sorozat, tény, de hátha a 2. évadban javítanak rajta) Ők képviselik a civilizációt, a fejlődést, amit elvisznek a barbár északiaknak. És egyébként koránt sem olyan gonoszok, az északiak meg főleg nem akkora hősök mint elsőre tűnhet. Nilfgaard elsősorban mindig békésen ,politikai úton próbált közeledni, csak hát az északiak ezt egyből elutasították, ezért folyamodott fegyverhez. Tehát egyrészt a hódítás miatt, másrészt Ciri miatt. Ezt nem spoilerezem el, de Emhyrnek, a nilfgaardi császárnak (meg úgy elég sokaknak másoknak is) nagyon kell Ciri.

Fringilla szimplán Nilfgaardba lett küldve varázslónősködni, a császár szolgálatában áll, nyilván az ő érdekeit képviseli. Az ő problémája annyi volt, hogy az északi varázslónők nem álltak Nilfgaard mellé.

2020. márc. 21. 13:48
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Erre voltam kíváncsi.😁
2020. márc. 22. 01:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!