Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Scream 5, akik már várják, ez...

Scream 5, akik már várják, ez jó ötlet a készítőktől vagy már sok? (családtag felbukkanás, spoiler)

Figyelt kérdés

Szóval leleplezték a neveket és az egyik főszereplő lány neve Sam Carpenter.

Carpenter ---> John Carpenter, horror rendező

Sam ---> Sam Loomis (Halloween karakter)

Billy Loomis, az első Sikoly gyilkosa szintén Sam Loomis után volt elnevezve.

A kiszivárgott infók szerint a főhős, az új-Sidney Billy Loomis lánya lesz, Sam. Amit most ez a név kb. megerősít, hiszen ha összerakjuk Billy vezetéknevét a lány keresztnevével, akkor megkapjuk a híres Halloween karakter nevét.

Én most már félek, hogy a többi leak is igaz. Bár vannak benne csavaros ötletek, de ez most nagyon hasonlít a Scream sorozat első évadára, ahol az előző sorozatgyilkos lánya tér vissza. (Ráadásul itt is van egy féltestvére, Tara Carpenter.)

Billy lánya lesz Sam vagy esetleg egy másik rokona?

2020. nov. 12. 18:18
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Énis várom már, bár nem fűzök ehez rengeteg reményt hogy jó filmet kapunk. Amúgy szerintem felesleges a Sikoly "univerzumba" ilyeneket bele látni, teóriázgatni.. vannak vicces utalások, remek kis tini thriller/horror volt az első.. a 2.3. részt is kedvelem, de ebbe nem akarok belemenni. a 4. meg remek vér frissítés volt. de nem gondolom azt sem hogy ennek a 4, filmnek lenne rajongó tábora mo-n.. nemhiszem hogy a mai tiniknek bejönne pl a 3. rész, vagy a 2.. Én azt sem értem hogy mi a ... van hogy 10 évet kell várni egy következő részre, mikor a 4. részt főként pozitív fogadtatást kapott.. én 9 éve vagyok kedvelője a szériának, de így hogy a mester már nincs köztünk, blumhouse (elég ha annyit mondok hogy Halloween 2018 ami egy közepszerű film lett nagyon, már már rossz), és azt se felejtsük el hogy a karakterek is idősebbek még 10 évvel - igen, szerintem utóbbi is számíthat, nekem például fura volt Jamie Lee Curtist ráncosan hatalmas ősz hajjal sotival lövöldözni látni.. na de majd kiderül. Egyébként ez a Carpenter dolog is marhaság.. azért mert volt egy Billy Loomis nevű karakter az első részben, miért lenne köze annak Dr Loomishoz?? Ennyi erővel bármi lehetne a neve, és azt meg más horror film szereplő nevével kötöd össze.. jó tudom, volt egy Wes Carpenter poén is az első részben, de szerintem ezeknek nemkell semmilyen feneket keríteni, kis tisztelgés esetleg, vicceskedés az egész.
2020. nov. 15. 01:08
 2/16 A kérdező kommentje:

Szerintem kicsit félreértettél. Az a köze Loomishoz, amit írtam, átvették a nevét. Ez nem marhaság, ezt a készítők, Kevin és Wes mondják.

Sammel valószínűleg ugyanez a helyzet. És szerintem 99%, hogy Billy rokona, a legesélyesebb, hogy a lánya. Sam a karakter, akiről a film leírása szól, a lány, aki visszatér Woodsboróba, mert ki akarja deríteni, hogy ki követi el a támadásokat.

Nem akarok nagyon spoilerezni, ezért ugord át, ha nem érdekel, spoiler tehát:

A nyitó jelenetben (ugye amiben eddig mindig meghaltak) Sam húga, Tara és egy másik személy szerepelnek (valszeg Liv Mackenzie, Mackenzie az a család, ahova Casey apja akarja küldeni a feleségét, miután hallják Casey haldoklását a telefonban). A nyitó jelenet csavarja most az, hogy a gyilkosnak nem sikerül megölnie mindenkit, Tara túléli a támadást. Sam pedig Tara miatt jön vissza Woobsboróba, hogy kiderítse ki támadta meg a húgát. Spoiler vége.

Egyébként Wes Cravenról is van elnevezve az egyik új karakter, Wes Hicks, Judy Hicks (a 4. részből) fia. Dylan Minnette alakítja.

Szerintem a korábbi négyes nem néz ki rosszul, főleg Sid, Judy és Dwight szinte semmit sem változtak a képek alapján. Judy Hicksel van már egy kiszivárgott jelenet, ahogy a rendőrautóval vesz egy éles kanyart és siet valahova. Nem tűnik öregnek benne.

Egyébként az új Halloween nekem sem tetszett annyira, habár nem azért, mert Laurie már ráncos volt. Ezt a filmsorozatot már annyiszor rebootolták, hogy teljes zűrzavar az egész.

Neve Campbell azt mondta, hogy nem jött volna vissza Sidként, ha a forgatókönyv nem hű Weshez. Én próbálok ebben bízni. Viszont vannak momentumok, ami miatt én is idegeskedek és könnyű elrontani egy ilyen folytatást.

2020. nov. 15. 01:39
 3/16 A kérdező kommentje:

imdb-én ott is van néhány jó kép a forgatásról:

[link]

Sid nem tűnik egyáltalán ráncosnak

[link]

ez Judy jelenete, amiről írtam, ő sincs rossz bőrben

[link]

Gale is kb olyan, mint a 4. részben

itt pedig Sam látható

[link]

ez az a bowling terem, ahol a Scream sorozat első évadában megtámadja ghostface a csapatot, tehát erős utalás a sorozat sztorimenetére, amiben a korábbi sorozatgyilkos lánya tér vissza (?)

2020. nov. 15. 01:52
 4/16 anonim ***** válasza:

A sorozat nekem sajnos kimaradt.. Csak a 4 mozifilm van meg.. Szóval van egy lánya Billy Loomisnak, Sam.., és annak is van egy lánya és annak meg egy barátnője?? Hogy mi? XD nekem ez most magas, meg az idővonal is kicsit.. Billynek hogyan lenne gyereke? (mondjuk ez biztosan megoldható). Először is az idővonal.. Most akkor a 4. rész után vagyunk, ahol újra elkezdődnek a dolgok, ahol a gyilkos bakizik egyet és megindul a nyomozás? Valami ilyesmit vettem ebből ki.. De várj, 2022 a bemutató dátum nem? Hogy tudhathatod már most egy ilyen fontos részét a sztorinak?

Mindenesetre nekem ez nem tűnik valami erős sztorinak, bár kitduja.. Lényeg hogy legyen brutális, legyenek jók a mellék karakterek, lehessen parázni valamennyire és akkor már rendben leszünk

2020. nov. 15. 03:33
 5/16 A kérdező kommentje:

Mi? Nem. Azt írtam, hogy Sam húga.

Billynek Sam a lánya.

Tara pedig Sam húga/féltestvére. Nyilván ugyanaz az anyjuk. Az anyjuk nem hiszem, hogy szerepel a filmben, elvileg halott. Tara apjáról nincs infóm.

Kiszivárgott nyár elején a redditre a forgatókönyv és mivel már javában tart a forgatás, ezért sok részlet kiderült már. Néhány ilyen dolgot megerősített a forgatásról kijutott néhány fotó. Pl. nyár elején még senki sem tudhatta, hogy Judy Hicksnek van egy fia, de a szivárgott anyagban le volt írva akkor, most pedig a leleplezett karakternevek, illetve az, hogy Dylan Minnette a forgatásra beszőkítette a haját, ezt megerősítik.

Elvileg elég sok brutális rész lesz benne, sokkal jobban fog hasonlítani az eredeti Sikolyra, mint eddig bármelyik rész.

Egyébként sokan remélik, hogy azért vannak olyan részek, amit idővel átírtak.

Én belenéztem, mert nem tudtam várni. Az biztos, hogy bizonyos elemeiben a nosztalgiafaktorral és kifordított jelenetekkel valamennyire Halloween 2018 lesz, mert sok visszautalás lesz a korábbi részekre.

Ja igen, Randy húga is visszajön (aki a 3. részben szerepelt), Martha Meeks. Az 5. rész majdnem minden karaktert visszahoz. Csak Kincaid nyomozóról és Joelről nincs hír eddig.

2020. nov. 15. 12:10
 6/16 anonim ***** válasza:

Ki az a Sam? Joel? a néger kamerás segéd a 2. részből? úristen, értem én hogy nosztalgia vonat, de ennyi mellékes szereplőt nem kéne visszarángatni.

Szóval van egy lánya Billynek, Sam. És Sam-nek vagy egy húga féltestvére. Értem én nagyjából de ez nekem nem tűnik valami erősnek, főleg mert a 3 évados sorozat is elvileg elég gyenge.

2020. nov. 15. 15:27
 7/16 anonim ***** válasza:
Én biztos nem ilyen sztorit írnék az 5. résznek
2020. nov. 15. 15:28
 8/16 A kérdező kommentje:

Azok térnek egyelőre csak vissza, akiknek köze van Woodsboróhoz. Valamilyen irányba el kell indulnia a történetnek.

Szerintem ettől erősebb sztorija az első résznek sem volt.

Adott egy lány, akinek az apja egy híres sorozatgyilkos volt (meg a nagyanyja is), az anyjával pedig ki tudja mi történt, emiatt lehet gázos az élete, úgy, mint Sidnek az első részben az anyja halála miatt. Valakik pedig gyilkosságsorozatba kezdenek.

Te mit írnál?

Nekem eddig ez a sztori is oké, csak ne Sam legyen a gyilkos.

A Sikoly filmek mindig a horrortrendekre reflektálnak. A Sikoly 4 egy "remake" volt, mert minden horrort remakeltek akkoriban, most viszont a Halloween 2018 után a nosztalgiás horror-reboot a trend, amikor régi karaktereket szednek elő és valahogyan közvetlen kapcsolatban állnak az első résszel.

2020. nov. 15. 17:08
 9/16 anonim ***** válasza:
Mondom, legyen brutális, legyen csavaros, legyenek a klasszikus szinkron hangok, kedvelhető mellék szereplők, legyen nosztalgia.. Gondolok itt arra hogy az első részből a klasszikus szökőkút a park, ezeket szívesen látnám például, de ez lehet az én hülyeségem már :D
2020. nov. 15. 21:14
 10/16 A kérdező kommentje:

Tök jól néznek ki.

[link]

Vége a forgatásnak. :)

Talán pár hónap múlva már kapunk valamilyen előzetest.

2020. nov. 19. 00:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!