Nem érzik úgy a baloldaliak, hogy a tökéletes pártra felbukkanásának reménye olyan, mintha Godot-ra várnának?
Ha körbekérdezgetsz a jobboldallal szimpatizálók között, akkor vannak köztük olyanok, akik szintén a tökéletes pártra várnak és nem elégszenek meg a félmegoldásokkal.
Úgyhogy nem igazán értem a kérdést, arra akarsz kilyukadni, hogy a baloldaliak idealisták, a jobboldalaik realisták? Nem feltétlenül lehet ekkora csoportokra ezt így ráhúzni.
anno a polgári körök akár egyetlen tagja is kínosan magyarázkodott volna, hogyha a fidesszel hozzák összefüggésbe?
manapság meg megy a sértődés, hogy ő bizony csak egy független ellenzéki
Én azt látom, hogy sokan elpártolnak a Fidesz-KDNP-től (például a zárvatartás miatt is) és sokan elpártolnak a Jobbiktól (például néppártosodás miatt is), de tudok is olyan jobboldalit mondani, aki nem elégedett.
A baloldaliak pedig nem azért tanácstalanok, mert annak születtek, hanem jelenleg kifejezetten balf.pártok vannak, és akkor úgy vannak vele, hogy akkor már inkább szavaznak a Fideszre vagy a Jobbikra baloldali létükre, vagy inkább senkire. Esetleg kimennek Londonba mosogatni, onnantól meg le van szarva, hogy mi van itthon. 2002-2006-ban például nem vártak a tökéletes pártra, meg is lett a nagy többség, szerencsétlenségünkre.
Én nem érzem úgy, hogy a pártok lennének bal**szok, mert nem az ő hibájuk, hogy a szavazóik nem azok szerint az elvek szerint élnek, amiket megszavaztak és amiben elviekben "hisznek". Az egyetlen stabil pont az orbánozás.
A KDNP meg nem indított bizalmatlansági indítványt a boltzár eltörlése után, mint anno Feri ellen a koalíciója.
Hölderlin halhatatlan, örök érvényű, pártállástól független emberi válasza:
Nur noch ein Gott kann uns retten
Már csak egy Isten menthet meg minket
Nekem tudod, hogy ebből mi jön le?
Az, hogy a baloldaliak belátók, ti meg fanatikus betonfejek vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!