Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem érzik úgy a baloldaliak,...

Nem érzik úgy a baloldaliak, hogy a tökéletes pártra felbukkanásának reménye olyan, mintha Godot-ra várnának?

Figyelt kérdés
2016. szept. 1. 10:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Ha körbekérdezgetsz a jobboldallal szimpatizálók között, akkor vannak köztük olyanok, akik szintén a tökéletes pártra várnak és nem elégszenek meg a félmegoldásokkal.

Úgyhogy nem igazán értem a kérdést, arra akarsz kilyukadni, hogy a baloldaliak idealisták, a jobboldalaik realisták? Nem feltétlenül lehet ekkora csoportokra ezt így ráhúzni.

2016. szept. 1. 10:54
 2/15 A kérdező kommentje:
én azt látom, hogy a jobboldalon nem okoz különösebb lelki törést fideszesnek vagy jobbikosnak lenni, míg a baloldalon nem tudsz olyan embert mutatni, aki felvállaltan DK-s, MSZP-s, Együttes, PM-es vagy akármi (és ezek a pártok nagyjából ugyan azt képviselik). "függetlenek", és várnak "A PÁRT"ra Esetleg odamondanak egy LMP-t akiknek kevesebb szavazójuk van a gyakorlatban, mint a DK-nak... :)
2016. szept. 1. 11:00
 3/15 A kérdező kommentje:

anno a polgári körök akár egyetlen tagja is kínosan magyarázkodott volna, hogyha a fidesszel hozzák összefüggésbe?

manapság meg megy a sértődés, hogy ő bizony csak egy független ellenzéki

2016. szept. 1. 11:03
 4/15 anonim ***** válasza:

Én azt látom, hogy sokan elpártolnak a Fidesz-KDNP-től (például a zárvatartás miatt is) és sokan elpártolnak a Jobbiktól (például néppártosodás miatt is), de tudok is olyan jobboldalit mondani, aki nem elégedett.

A baloldaliak pedig nem azért tanácstalanok, mert annak születtek, hanem jelenleg kifejezetten balf.pártok vannak, és akkor úgy vannak vele, hogy akkor már inkább szavaznak a Fideszre vagy a Jobbikra baloldali létükre, vagy inkább senkire. Esetleg kimennek Londonba mosogatni, onnantól meg le van szarva, hogy mi van itthon. 2002-2006-ban például nem vártak a tökéletes pártra, meg is lett a nagy többség, szerencsétlenségünkre.

2016. szept. 1. 11:24
 5/15 A kérdező kommentje:

Én nem érzem úgy, hogy a pártok lennének bal**szok, mert nem az ő hibájuk, hogy a szavazóik nem azok szerint az elvek szerint élnek, amiket megszavaztak és amiben elviekben "hisznek". Az egyetlen stabil pont az orbánozás.

A KDNP meg nem indított bizalmatlansági indítványt a boltzár eltörlése után, mint anno Feri ellen a koalíciója.

2016. szept. 1. 11:34
 6/15 anonim ***** válasza:

Hölderlin halhatatlan, örök érvényű, pártállástól független emberi válasza:

Nur noch ein Gott kann uns retten

Már csak egy Isten menthet meg minket

2016. szept. 1. 11:45
 7/15 anonim ***** válasza:

Nekem tudod, hogy ebből mi jön le?

Az, hogy a baloldaliak belátók, ti meg fanatikus betonfejek vagytok.

2016. szept. 1. 11:46
 8/15 anonim ***** válasza:

Az nem Heidegger volt?

2016. szept. 1. 11:58
 9/15 A kérdező kommentje:
akkor beláthatnátok, hogy az ideológiátok döglött, és nem azért döglött, mert rossz emberek képviselik a parlamentben, hanem alapjaiban
2016. szept. 1. 11:59
 10/15 anonim ***** válasza:
(#8-nak: Heidegger idézte Hölderlint, sok tanulmányt is írt a költőről - és így vált híressé ez a sor)
2016. szept. 1. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!