Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért tagadják a baloldali...

Miért tagadják a baloldali elkötelezettségű emberek, hogy baloldaliak?

Figyelt kérdés
"Függetlenek."
2016. aug. 20. 19:24
 1/8 anonim ***** válasza:
13%

Mert, a "baloldal" egybeforrt a balliberális kifejezéssel.

Emiatt,ha valaki meghallja, egyből rossz dolgok jutnak eszébe.Fészek rakó programok, liberalizmus, meg ilyesmik.

2016. aug. 20. 19:37
 2/8 MZ.per.X ***** válasza:
100%
Mert az emberek mindenkire rávágják hogy "baloldali" aki kicsit is más véleményen van mint ők.
2016. aug. 20. 19:38
 3/8 anonim ***** válasza:
21%

Mert mondjuk tényleg baloldaliak, de közben pártfüggetlenek.

Mégis milyen baloldali párt van ma Magyarországon? Thürmerék esetleg. De azokat inkább hagyjuk...

2016. aug. 20. 19:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért ne általánosítsunk ennyire, kérdező!

Én nem tagadom, hogy baloldali vagyok, mert az vagyok!

És, akkor mi van?

Inkább leszek baloldali, mint agymosott Fidesz szimpatizáns zombi!

2016. aug. 20. 20:03
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Mert ciki
2016. aug. 20. 20:39
 6/8 anonim ***** válasza:
73%
Ezt már nekem is a "fejemhez vágták" pont itt a GYk.-n egy-egy kérdésre adott válaszaim miatt.Viszont,más kérdésekre adott válaszaim miatt,már voltam rasszista,náci,szélsőjobbos is.Mondjuk,engem különösebben nem zavar,mert szavaztam már jobb- és baloldali pártra is és a jövőben sem "oldalak" alapján fogom eldönteni,hogy kit ikszeljek be.
2016. aug. 20. 23:33
 7/8 anonim ***** válasza:

Két válasz lehetséges:

1. VALÓBAN FÜGGETLENEK, csak balra tolja őket az a skizofrén, kétosztatú politikai közgondolkodás, ami teljesen eluralkodott Magyarországon az elmúlt évtizedekben. Ez az "aki nincs velünk, az ellenünk van" logikája, ami szerint ha valaki kritizálja a jobboldalt, az a jobboldaliak szemében nem is lehet más mint baloldali, és viszont (bár utóbbi, valljuk be, ritkább, a baloldaliak kevésbé "skatulyáznak", ritkábban gondolják, hogy mindenki szükségszerűen jobboldali, aki a baloldallal szemben kritikát fogalmaz meg). Ez a bélyegosztogatás gyakran valójában nem baloldali, de kormánykritikus emberekre is rásüti, hogy baloldaliak. Ők azért "tagadják", hogy baloldaliak volnának, mert ténylegesen nem azok.

2. A másik széles réteg, aki valóban baloldali, de fél. Bár az összlakosságon belül a jobboldaliak azért jóval kisebb arányban vannak, mint a parlmenti padsorokban (legutóbb 45 százalékkal szereztek kétharmadot, és ez is csak a szavazati jogukkal élő polgárok körében 45%), az tény, hogy a lakosság jelentős része jobboldali, a jobboldal uralja az országot, majdnem az összes fontosabb települést, jobboldali az elnök, a miniszterelnök, a parlament elnöke, az alkotmánybíróság elnöke, a legfőbb ügyész, a megyei közgyűlés, a polgármester, a helyi közgyűlés, az állami szférában pedig kb. az összes munkáltató és igazgató is jobboldali (kivéve pár nyugdíjközelit, akit elfelejtettek leváltani politikai alapon, vagy esetleg korára való tekintettel megkegyelmeztek neki).

Ekkora ellenszéllel szemben az átlagember nem mer vizelni, és meghunyászkodik a hatalom előtt (és a hatalom láncolata tényleg a miniszterelnöktől tart a közvetlen főnöködig). A jobboldal ráadásul uralja a médiát is ma már, tehát teljesen stigmatizálható és kiszolgáltatott vagy, ha netalán tényleg baloldali vagy: a jóhíred, a karriered, a jövőd, de akár az állásod is kockára kerülhet. Az ebbe a kategóriába tartozó emberek valóban baloldaliak, de félnek bevallani, ezért tompítják a dolgot. Ha végképp nem bírják tovább nyelni a dolgot, és kikívánkozik a véleményük, inkább a függetlenség álcája alatt modják el, mert tartanak a következményektől (megjegyzendő, hogy teljes joggal). Persze ezzel, akaratlanul, valóban függetleneknek is ártanak, mert így még inkább összemosódik a baloldali és a valóban független kormánykritika (de mindkettő létezik egyébként).

2016. aug. 21. 03:44
 8/8 anonim ***** válasza:
49%
Max. kis részünk tagadja, de szerintem nem jellemző. Baloldali vagyok, miért tagadnám?! Azt viszont azért gyorsan el szoktam mondani, ha úgy adódik, hogy se az MSZP-re, se a DK-ra nem fogok szavazni soha többé!
2016. aug. 21. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!