Magyarországon miért szinkronizálnak? Mi a véleményed a szinkronokról?
Tudtommal elég kevés országban szinkronizálnak, legtöbb helyen feliratosan vetítik a filmeket is a mozikban, akkor Magyarországon miért szinkronizálják le őket?
Illetve, Ti elégedettek vagytok a magyar szinkronokkal? Szerintetek jobb hogy csinálnak, vagy inkább a feliratot preferáljátok?
Arra szavaztam, hogy valami így, valami úgy jobb.
Alapvetően szinkron párti vagyok.
Jól beszélek angolul, de ha filmet nézek eredeti nyelven, akkor erősen kell koncentrálnom, és ezt nem szeretem. A másik indok pedig az, hogy pl a vígjáékokban a poénok sokkal inkább átjönnek magyarul.
Vannak olyan filmek sorozatok, amiknek nagyon elrontották a szinkronját. Pl a Pretty Little Liars című sorozat vagy a Kisasszonyok című film eredetiben sokkal élvezetesebb.
Ellenpélda:
Egy rém rendes család. Csuja Imre szerintem minden idők legjobb szinkron produkcióját mutatja be Al Bundy magyar hangjaként. Félelmetesen zseniális. Sokkal jobban illik Ed O'Neilhez, mint a saját hangja.
A másik ilyen a Family Guy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!