Hogyan írjak filmkritikát?
Azért a filmkritika nem abból áll, hogy leírod a véleményed a filmről. "Nekem tetszett". Ugye milyen erős és érvelős kritika?
Először szed össze, hogy miről akarsz beszélni a filmről (Pl a színészi teljesítmény, vágás, képi világ, hangok, story stb).
Én úgy szoktam csinálni, hogy írok egy bevezetőt ami általában a rendező személyét szokta körül járni és a keletkezés körülményeiről beszélek.
majd pozitív-negatív listába szedem a dolgokat és megindoklom, hogy miért került oda ahova (néha ilyen köztes terület is szokott lenni, de az ritka)
majd pedig egyszerűen összesítem, hogy érdemes-e megnézni a filmet, és csupán oda szoktam berakni a "nekem tetszett" vagy "nem tetszett" kártyát, de csak utolsó mondatként. egyébként tényleg érdemes más kritikákat is elolvasnod, hátha segít.
A végén hazugságot terjeszt. Mert nem igaz, hogy fegyveresen mentek a Kossuth tér felé felkelők.
Hanem a téren levő fegyvertelen civilekre lőttek a tetőkről.
Kártékony történelemhamisítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!