Hogy tetszik a Raised by Wolves (A farkas gyermekei) c. sorozat?
Eddig nyolc részt láttam. Érdekes sorozat.
Amikor az első pár részt kezdtem nézni, akkor volt egy olyan érzetem, hogy a Trónok harca/A tűz és jég dala egy spin-off sorozatát nézem, ami nagyon koránra visz minket vissza az időben (óriási kígyószerű lények, amik alagutakat fúrnak a föld alá = tűzféreg, telepátiával kommunikáló valszeg földönkívüli entitás, ami istennek adja ki magát és egy eljövendő hős próféciájával rángatja zsinóron az embereket, de minimum a scifi univerzumában játszódó sztori, mert én rengeteg elemet fedeztem fel a sorozatban, ami hasonlít a munkáira/írásaira, mindegy, ez csak egy rossz teória és lehet a sorozat készítőjét nagyban inspirálta csak a "Thousend worlds").
Kíváncsi vagyok, hogy hova fut ki a sztori. Nekem eddig nagyon tetszik, hogy nem annyira faék egyszerű és lehet rajta gondolkodni, összeesküvéseket gyártani.
Ridley Scott bácsi ismét szerintem megosztó dolgot produkált.
Hét részen vagyok túl, de még mindig nem tudom eldönteni, szeressem-e. Sok pozitívumot és negatívumot érzek benne.
Olyan titkokat, kérdéseket vetít előre, hogy az ember már csak a válaszokért is függőség határán nézi.
De kicsit tartok tőle, hogy Ridley Scott a szokásához híven ezekből a kérdésekből tutira sokat nem is fog megválaszolni.
Legalábbis nem az évadon belül.
A jelenleg is futó sci-fi sorozatokból az Expanse mellett ezt érzem a legjobbnak, lévén ezek nem korcsosultak még alkalmi személyi-csoport konfliktusdrámákká igazi sci-fi helyett.
Azt nem mondanám, hogy ne lenne füle és farka, csak nincs minden annyira szájba rágva...vagyis remélem. A prometheus esetén azt hittük, hogy mindenre lesz majd magyarázat, de nem lett. Itt talán nem ez a helyzet.
Egyértelműen egy olyan alternatív valóságban járunk, ahol a kereszténység helyett a Mithrász-kultusz győzött a Római Birodalomban.
A vallás viszont Scott világaiban mindig földöntúli intelligencia eredménye (a prometheus is ebbe az irányba mutatott). Tudjuk, hogy a Mithrász-tanok és szent iratok közölték az emberekkel, hogy hogyan építsenek olyan androidokat, mint a nekromanta. Egyértelműen földönkívüli tervezés és ezt a tudást a vallási iratokon keresztül adták át az emberiségnek. Valószínűleg arról a bolygóról, ahova mentek.
Szóval nem meglepő, hogy a nekromanta ki tudja hordani a lényt, ami annak a bolygónak a lakója, hiszen valszeg erre is lett egyúttal tervezve. Tudjuk, hogy ezek a kígyók ott éltek a bolygón, látjuk rendszeresen a nyomaikat.
Na most azért tényleg vannak bennük hülyeségek. Pl. a devolution vagy mi a franc. Két "ateista", tudományos gondolkodó android szájából főleg hülyeségnek hangzik, hiszen a "devolution" kifejezést a kreósok használják, mert fogalmuk sincs az evolúcióról. A neandervölgyiek nem az elődeink, hanem egy másik emberi faj. Az, hogy a bolygón élnek egészen mást sugall, mint amilyen következtetésre jutnak. Nem beszélve arról, ha egy ember "elállatiasodik" még ugyanúgy evolúció lesz, hiszen alkalmazkodik a körülményekhez. De ehhez több generáció kell, százezer évek akár.
Az, hogy a földihez ennyire hasonló ökoszisztémája van a bolygónak, számukra emészthető és laktató tápanyagokkal, azt is jelentheti, hogy minden a Földről származik vagy fordítva. Ez új megvilágításba helyezi a kígyó lényeket is, hiszen lehetnek a Föld korábbi lakói (még az ember előtt) vagy ők vitték az élet magvait a Földre.
De lehet a kígyó lények ugyanúgy csak eszközei valami nagyobb intelligenciának. Pl. valamiféle genetikailag létrehozott terraformáló eszközök, amik lefúrnak a bolygó magjáig, hogy melegítsék a felszínt.
A magon átzuhanás elég butaság volt, én hagytam volna őket meghalni, mert az önfeláldozással szép befejezés kaptak. Ugyanakkor szerintem a földönkívüli intelligencia mentette meg őket valahogyan. Talán jobban közbe tud avatkozni, mint eddig mutatta.
Az emberekkel nem tudom mi a végső cél, de az ateistákat egyértelműen nem kedveli ez a dolog, mert nehezebben befolyásolhatóak. Bár ez most talán Ragnarral változik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!