Tudnatok mondani cyberpunk vilagban jatszodo filmeket/sorozatokat?
Elsosorban olyat keresek, amit meg nem lattam, szoval a kovetkezoket kihuznam a (nem tudom milyen hosszu) listarol.
Alita: Battle Angel, Szarnyas fejvadads filmek, Altered Carbon sorozat, Ghost in the Shell, Upgrade.
Sőt akár a 2012-es Dredd is...
Plusz:
Johnny Mnemonic
Robotzsaru
Akira
Az ötödik elem
Renaissance
Chrysalis
Immortel (ad vitam)
- Metropolis (1927 - Fritz Lang rendezésében) - igazából nem CP, mert akkoriban még ismeretlen volt a műfaj, de a mondandója és a stílusa miatt simán megállja a helyét ebben a csapatban; amúgy némafilm és lassan 100 éves, szóval ha nekiesel, így készülj:)
- Meteo - magyar film, nem "teljes értékű CP", de sok cyperpunkos elemet tartalmaz, szerintem ezt a filmet is az atmoszférája viszi el a hátán, ahogy a Blade Runnert
Animét nem tudom, hajlandó vagy-e nézni, de még ott találni pár cyberpunk műfajút:
- Ghost in the Shell sorozatok
- Psycho Pass
- Ergo Proxy (szintén nem teljesen cyberpunk, inkább dark-posztapokaliptikus-CP keverék, de a mondandója CP-os; szintén nagyon erős atmoszférájú mű)
-eXistenZ filmet mindenkèpp idesorolnám
-Paranoia 1.0
-Kamera által homályosan
Meglepő, hogy a Matrix trilógia eddig nem került említésre, szerintem egy esélyt megérdemel, ha érdekel a stílus (bár személy szerint nem kedveltem egyik részt sem).
Néhány eddig nem említett film:
Videodrome (1983)
Total Recall (1990)
The Lawnmower Man (1992)
The Zero Theorem (2013)
Érdemes lehet egy esélyt adni a japán cyberpunk filmeknek is. Bár ezek inkább a technológia egyénre gyakorolt hatását helyezik a középpontba, az újabb alkotások pedig az erőszakot helyezik középpontba. Itt egy lista, amely tartalmazza a legalapvetőbb alkotásokat:
Burst City (1982)
Death Powder (1986)
Tetsuo trilógia: Tetsuo: The Iron Man (1989); Tetsuo II: Body Hammer (1992); Tetsuo: The Bullet Man (2009)
964 Pinocchio (1991)
Rubber's Lover (1996)
I.K.U. (2000)
Electric Dragon 80.000 V (2001)
Meatball Machine (2005)
Tokyo Gore Police (2008)
Itt egy kis útmutató az irányzathoz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!