Mit szólnátok, ha legújabb Star Wars trilógia helyett ez a történet játszódott volna le?
Sokat gondolkozok azon, hogyan kellett volna folytatni a Star Warst a 6. rész után. Az, amit kaptunk, szerintem egy nulla, jobb lett volna, ha el sem készül, aki szereti ezt az univerzumot, annak egyenesen sértés, amit kapott. Úgyhogy felvázolom most az én ötletemet, hogy ha rám bízták volna a sorozat folytatását, én hogy csináltam volna meg. Igaz, terjedelmi okokból csak az első részt fogom itt leírni, elképzeléseim vannak a többi részről is, de eddig az első részt találtam ki legrészletesebben. Ez most hosszú lesz, úgyhogy megpróbálok minél vázlatosabb lenni.
Szóval Darth Vader halálával szétesett a Galaktikus Birodalom, az összes elnyomott rendszer fellélegzik, mindenhol ünnepelnek stb. Igen ám, de hamar felvetődik a kérdés, hogy hogyan tovább? Corusanton ennek megtárgyalására összeül a szenátus, és nagy viták zajlanak. Különféle csoportosulások jönnek létre. Vannak, akik a köztársaságot szeretnék feléleszteni, de úgy, hogy a kancellárnak korlátozott jogkört adnak, és visszahívják a jediket, hogy ők ellenőrizzék a kancellárt. A jedik kérdésében viszont ők sem értenek egyet, sokan a jedik nélkül képzelik el a köztársaságot, mondván, hogy végülis a jedik miatt is bukott el az előző köztársaság, jobb mindenkinek nélkülük, és egyébként is kb. Luke Skywalker az egyetlen jedi, aki létezik. Mások viszont azt akarják, hogy Corusant hatalma szűnjön meg, csak egy laza föderáció legyen, amolyan gazdasági közösség legyen csak a rendszerek között, és a rendszerek váljanak függetlenné. Egyesek pedig egyenesen ki is válnak a köztársaságból, elhagyják Corusantot, közülük a legerősebbek a mandalóriak.
A bevezető film nagy része egyébként a politikáról szólna, és a központi kérdés tehát a galaktikus birodalom jövője körül forogna, persze a politikai ellenfelek felbérelnének az alvilágból bérgyilkosokat is mások ellhallgattatására, visszakapnánk az előzményfilmekből a corusanti mozgalmas utcajeleneteket, a politikát, az intrikákat, utcai lövöldözéseket, üldözéseket, felbérelt alvilági alakokat...
A köztársaság egységének legtekintélyesebb híve egyébként Leila hercegnő lenne, aki a jediket is vissza akarja hívni és őt akarnák sokan elhallgattatni.
A politikai viharokon túl romlana egyébként is a közbiztonság, az űrt csempészek, rablóbandák tartanák ellenőrzés alatt, egyszóval látszana az erős központi hatalom és a jedik őrző szerepének hiánya. Pl. a film felütése, kezdő jelenete is lehetne, hogy egy köztársasági szállítmányt éppen mandalóri rablók fosztogatnak ki.
Mandalória ugyanis hamar megszervezné magát, a vezérük a fekete fényű fénykarddal hadonászna (azt úgy megnézném filmben!), és több csillagrendszert elfoglalnának, amolyan kisebb birodalmat hoznának létre maguknak, és szövetkeznének a Hondo-féle kalózbolygóval is. A köztársaság pártján lévő bolygókat pedig rendszeresen fosztogatnák, igazából a közrendre ők jelentenék a fő veszélyt (de lennének független kalózrendszerek is). De kirajzolódna az a helyzet, hogy az új trilógia fő konfliktusa Mandalória és Corusant között formálódna.
Közben Leila hercegnő tekintélye és ügyes politizálása nyomán valamelyest konszolidálódna a Corusanti helyzet is, hadsereget szerveznének, és sikerülne rábeszélni több rendszert is, hogy maradjanak a birodalomban és szervezzenek egy új birodalmi hadsereget. Mandalóriában (aminek a fővárosát is szívesen látnám filmvásznon) ezért elhatározzák, hogy Leila hercegnőt el kell tenni láb alól, amit viszont nem mandalóriaira akarnak bízni, mert az egyértelmű casus belli lenne, hanem egy fejvadászra bízzák...
A másik történetszál Luke lenne, aki idős jediként a Dagoba bolygón képzi ki a jedik újabb generációját, amit mi viszonylag részlegesen nyomon követhetnénk. Pl. megnéznénk, hogyan rakják össze a fiatal tanoncok a saját jedikardjukat, hogy szerzik meg hozzá a kristályt, illetve a galaxison belül felkeresnék az elfeledett jedi templomokat, amelyek már romos állapotban vannak, de mégis megismernék ezekben a rég elfeledett jedi-tudást. Viszontlag részletesen megismernénk az ifjú padawanokat, és meg is szeretnénk őket, mint új karaktereket. (Itt jegyzem meg, hogy Han Solo már nem élne, Leila hercegnővel pedig van gyerekük, de a gyerek Corusanton lenne, és politizálna Leila fiaként, azaz a jedi dolgokkal nem ismerkedne meg - ennek az az oka, hogy a 6. rész után Luke elvonul ugyebár újabb jedi generációt kiképezni, tehát Leilával nem igen tartaná a kapcsolatot).
Egy corusanti senatusi nap után Leila fáradtan lépne a szobájába C-3PO társaságában, és ahogy felgyulladna a villany, egy köpenyes (láthatólag női) alak állna a szobában. Hirtelen vörös színű fénykard villanna, és Leila hercegnő holtan esne össze.
A következő jelenetben Mandalória fővárosában a mandalóri vezér előtt állna ez a köpenyes alak, és átvenné a gyilkosság után járó díjat. Kicsit elbeszélgetnének, és amikor a nő letolja a fejéről a "kapucniját", elénk tárulna az öreg Ventress boszorkányarca (csak az sántít ebben a dologban, hogy aki nem látta a Clone Wars sorozatot, nem tudja, hogy ő ki). Mindenesetre Ventress ezután beszállna a hajójába, és az űrben, miközben utazik, vízióként megjelenne előtte az "Éjanya", és mondaná neki, hogy menjen haza a vöröses, misztikus bolygóra, ahonnan származik, mert itt az ideje feltámasztani a sith rendet... Ventress elmegy tehát erre a bolygóra, bolyong az ősvadonban, és megjelennek előtte a nővérei és az "anyja" szelleme, akik ugyebár testi létükben nem léteznek, mert annak idején a szeparatisták kiirtották őket, csak szellem formában léteznek. Ventress megkérdezi, hogy mit kíván tőle "anyánk", aki azt mondja, hogy Ventress az egyetlen, még élő valaki, aki sith kiképzést kapott, ezért rajta áll az, hogy a sithek "dicsőségét" visszahozza. Viszont a kiképzése annak idején nem fejelődött be, mert Dooku gróf eltaszította magától (ennek a története szintén a Clone Warsban van, de itt is elmagyaráznák részletesen, hogy akik nem látták azt a sorozatot, mégis értsék). A feladat tehát az, hogy Ventress menjen el Dooku gróf elhagyatott kastélyába, és ott kutasson sith ismeretek után. Ez meg is történik, megelevenedik előttünk Dooku gróf kastélya, amely már romos állapotban van, és itt Ventress olyan titkokat fedez fel, amelyekhez eddig nem fért hozzá (hiszen Dooku csak azt tárta fel előtte, amit akart, de nem mindent). Pl. útvonalakat talál elfeledett sith templomokhoz, amelyeket fel is keres, és ahogy Luke-ék jedi templomokat fedeznek fel, látjuk Ventresst, ahogy ő pedig sith kultikus helyeket, ahol ő is rengeteg tudásra tesz szert.
Leila fia közben megkeresi Luke-ot, aki éppen az ifjakat tanítja, és bölcselkedik, mint egykor Yoda. A fiú elmondja, hogy milyen siralmasok az állapotok Corusanton, és a galaxisban és szüksége volna a világnak a jedikre. Luke szabadkozik, hogy ez igazából nem a jedik szerepe, és pont az volt a rend veszte, hogy túlságosan nagy lett a világi hatalmuk stb., de amikor a fiú benyögi, hogy már anyját is eltették láb alól, akkor Luke felemelkedik, és kezébe veszi a fénykardját...
Közben Ventress egyre erősebb és tájékozottabb a sötét oldal dolgaiban, az "anya" szellemével sokat kommunikál, tájékoztatja, hogy halad a tanulásban. Az "anya" megkérdezi, hogy mi a következő lépés? Erre Ventress azt monda, hogy "ideje tanítvány után nézni". És az első rész így végződik.
Mi a véleményetek? :D
Tegyük fel amúgy, hogy Ventress nem halott, vagy egy másik random túlélő éjleány veszi át a helyét:
A legszomorúbb amúgy az, hogy ha összevetem ezt az általad leírt történetet az elkészült 7-9. résszel, a tied sokkal kevésbé tűnik fanfictionnek mint a hivatalos folytatás
Nekem bejönne ez amúgy, imádtam a politikai vonalat az előzmény trilógiában, de nagyon sokaknak meg pont az nem tetszett, ez is nagyon megosztó lenne
Abban egészen biztos vagyok, hogy vannak dolgok az általad leírtakban, amin rengetegen felháborodnának, pl hogy Han már random halott, Leia halálán is sokan kiakadnának
Ami szerintem nagy hiba az az, hogy a leírtak alapján nem látok egy nagy, központi csatát vagy semmi ilyesmit, oké hogy a mandalóriaiak elfoglalgatnak csillagrendszereket, de ezt csak mint montázs tudnám elképzelni, nem látok egy nagy, csúcspontként szolgáló csatát, sem fénykardpárbajt (ezt is egyedül úgy tudnám elképzelni, hogy a padawanok gyakorolnak vagy valami), persze nyilvánvalóan nem elég részletes még ez a dolog amit leírtál, inkább egy vázlat, de ez nekem nagy hiányosság, SW film nincs komolyabb akciójelenet nélkül :D
A mandalóriaiakra visszatérve, nekem nagy vágyam már régóta, hogy lássam őket a nagyvásznon mint a főellenfelek, szóval ezt az ötletet is simán támogatnám, nekem tetszik, hogy több főgonosz aspiráns is van (a Mandalóri fejedelem meg Assajj), akik nincsenek egyértelműen egymásnak alárendelve (ok, Assajj dolgozik a Mandalorenak, de a vázlatod folytatása alapján belőle egy új erő válik majd), egyelőre az nem világos, hogy Ventress miért dolgozott egyáltalán Mandalorenak, meg az, hogy az Éjanya vagy Ventress miért akarná feléleszteni a Sith rendet (ezt is leírták már előttem), de ezt is meg lehet magyarázni talán
Összegezve tetszik, de nekem még mindig problémám van azzal, hogy minek kellett egyáltalán folytatni a történetet a 6. rész után. Oké, hagy a film megválaszolatlan kérdéseket, de összegezve az a 6 rész nekem úgy tűnt, mint egy kerek, lezárt történet, amit folytatni teljesen felesleges, nem passzolna a történetbe (ma is így érzem), szerintem már alapból a múltba kellett volna visszamenni
A Mandalóriai háborút pl rohadtul megnézném filmként vagy akár sorozatként (elég hosszú lenne elmesélni filmként talán), vagy ha maradunk Mandalorenál akkor akár az Exar Kun háborút
8, Sidiousnak az a mozzanata a kánon SW történelem legszánalmasabb pillanata volt, konkrétan ma is kínosan érzem magam, amikor azt a jelenetet nézem
Az egyetlen dolog, ami miatt annak idején örültem annak, hogy kukázták a teljes EUt az volt, hogy a röhejesen túlerősített, isteni szintre felemelt Sidious-Luke páros kiszelektálódik, erre ugyanezt megcsinálták Palpatineal
A vitára reagálva
Amúgy a Mandalóriai páncélon nem fog a fénykard, a seregük meg hihetetlenül erős is tud lenni, lásd (bár nem kánon sajnos :/) az előbb általam említett mandalóriai háború, ahol azután, hogy az Exar Kun háborúban vereséget szenvedtek, néhány évtizeddel később hajszálon múlt, hogy nem igázták le a teljes köztársaságot, ha nincs Revan és az ő jedi csapata, Mandalore megnyeri a háborút
Ráadásul nem értem ez miért probléma egyáltalán, a jediket éppen Luke Skywalker képzi ki valahol ezek szerint, gondolom nincsenek túl sokan, ráadásul közel sem olyan erősek még, mint a Jedi Rend fénykorában voltak, a Sithből meg ezek szerint pont egyetlen darab lenne, ezek alapján nem értem, hogy a jedik/sithek miért lennének overpoweredek
A teljes Mandalore hadsereget 1 sith soha nem győzne le, de Luke és néhány padawan sem lenne rá képes semmilyen körülmények között, nem tudom ki honnan szedte ezt a baromságot
A Legendses Mandalóriai háborút sem elsősorban a jedik miatt nyerte meg a Köztársaság, hanem azért, mert Revan egy parádés hadvezér volt
Ezt elfogadom, de igazából félreértettél, mert nem arról van itt szó, hogy a jedi-sith-Corusant-Mandalória amolyan egyenrangú frakciók lennének, és egymás ellen küzdenének... Én ilyet nem írtam.
Igazából arra menne ki a játék, hogy az éjleány sith átvenné a hatalmat Mandalóriában, a jedik pedig idővel ismét a köztársaság rendjének őreivé válnának, és Mandalória és Corusant háborúja ismét a sithek és a jedik párharcának a színtere lenne...
#11-es, igen, eléggé vázlatosan írtam le az első részt. A második és harmadik részben lennének az epik harcok igazából.
A második rész pl. úgy kezdődne, hogy Mandalória megtámadná Corusantot, és az űrben folyik a harc (ami valójában elterelés), miközben a mandalóri vezér és különítménye megtámadja a kancellárt, és a kancellár testőrei és közöttük folyik a harc. Ekkor kinyílik egy ajtó és ott van Luke Skywalker, és néhány, már erősebb (17-18 éves) padawanja, akik láttán a mandalóriak és a corusantiak is meglepődnek. A jedik visszaszorítanák a mandalóriakat, akik visszavonulót fújnának és hazamennének.
Mandalóriában a mandalóri főnök "tróntermében" már ott állna Ventress, és amikor a főnök belép, Ventress elmondaná, hogy mennyire szánalmas kis senki, hogy nem tudta elfoglalni Corusantot, tehát Mandalóriának igazi vezér kell, és kihívná párbajra. Ekkor elővillanna a fekete fénykard és Ventress két vörös fénykardja és ismét egy harcjelenet kezdődne, amely végén Ventress megöli a vezért, és átveszi Mandalória vezetését. Innentől kezdve indulna az igazi háború, ami fordulatokban bővelkedne, Ventress Skywalker egyik tanítványát átcsábítaná a saját pártjára, és a padawanok egymással, Ventress Luke-val harcolna stb. Tehát lenne itt star wars-os fénykardozás, lövöldözés, űrcsata...
Egyébként az engem nem érdekelne, hogy a közönség berágna, mert megölnék Leilát, felejtsük már el azt, hogy a közönség kénye-kedvének felelünk meg. Pont ez a hibája szerintem a mostani Star Wars részeknek is, hogy "szentként" kezelik a régi karaktereket, és csak őket majmolják. Magam részéről én Leilát egyáltalán be se raknám, de ha már folytatás, akkor elkerülhetetlen a szereplése, és ugye már az első részben meg is ölném.
Abban amúgy igazad van, hogy a 6. rész után minek egyáltalán a folytatás, hiszen a történet kerek egész.
Egyébként amikor én meghallottam, hogy jön az új Star Wars trilógia, még 2016 körül, akkor azt hittem, hogy kb. visszamegyünk 1000 évet az időben, és az ottani sithek és a jedik fognak epik csatákat vívni, én simán háborús filmet csináltam volna a Star Warsból. Azt a drámát és a régi karakterekre épülő nosztalgiát ugyanis úgy sem lehet megismételni, amit mindenki várt az új részektől. Nem lehet megismételni, csak utánozni lehet, ezért lett annyira szar (vagy ezért is) az új trilógia. Ezért kéne inkább ebből egy hentelős háborús filmet csinálni egy másik korszakban...
Tök jó, hogy leírtad, hogy te hogyan folytattad volna, de nem lehetett volna ezt kevésbé provokatívabb stílusban tenni? Rögtön azzal indítasz, hogy "aki szereti ezt az univerzumot, annak egyenesen sértés, amit kapott". Gyakorlatilag a rajongók köréből ki is zárod azokat, akiknek tetszett. Nem lehetne tisztelni egymás véleményét? Nehogy már te legyél az, aki megmondja, hogy a swsaga.hu fórumozói (akiknek a leírtak alapján a tiednél jóóóóóval nagyobb SW tudása van) igazából nem is rajongók, csak mert nagyon tetszik a többségüknek az új trilógia. Az már csak hab a tortán, hogy kérkedsz itt azzal, hogy mennyire szereted a SW-t, de közben meg karakter és bolygóneveket nem tudsz normálisan leírni.
Leia, és nem Leila
Mandalór, és nem Mandalória (én még nem láttam az utóbbi fordítást semmilyen hivatalos anyagban)
Coruscant és nem Corusant
Na de, a történetedre visszatérve. Több sebből vérzik. Ahogy arra páran rámutattak, semmi értelme, hogy a dathomiri éjnővérek vissza akarják állítani a Sith rendet. A másik probléma, hogy ez a történet egy fiatal Luke-ot és Leiát igényelne, de a színészek már soha nem fognak megfiatalodni (és 2012-ben sem volt erre reális esély, hogy fiatalabbak legyenek). Azóta szegény Carrie Fisher el is hunyt.
"Ezért kéne inkább ebből egy hentelős háborús filmet csinálni egy másik korszakban..."
Kösz nem. A Star Wars ne a hentelésről szóljon. Ez egy mese, ember. És maradjon is meg annak. Értékeket kell, hogy tanítson a gyermekeknek, ebből a szempontból az új trilógia is több, mint tökéletes volt.
Ez a kérdés, meg a hozzászólásaid azért jól rámutatnak, hogy milyen jó, hogy nem az új trilógia kritizálói írták a sztorit, hanem hozzáértő emberek (fúú, mit fogok kapni ezért xD). Kritizálni mindig könnyű, de Star Wars sztorit írni rendesen már nem.
14, Miért igényelne ez egy fiatal Lukeot és Leiat? A srác a vázlatában világosan leírja, hogy elég idő eltelt az Ep 6 óta, Han már halott, Lukera pl "idős jediként" hivatkozik, ezek szerint nem olvastad el elég részletesen a vázlatát
Egyébként ebben a kommentben épp te viselkedsz úgy, mint aki meg akarja szabni, hogy miről szóljon a Star Wars:
,,Kösz nem. A Star Wars ne a hentelésről szóljon. Ez egy mese, ember. És maradjon is meg annak. Értékeket kell, hogy tanítson a gyermekeknek, ebből a szempontból az új trilógia is több, mint tökéletes volt."
Saját magadnak mondasz ellent.
Az új trilógia meg egy 1000 sebből végző fanfiction még mindig, EZ A VÉLEMÉNYEM VOLT NE ÖLJ MEG LÉGYSZI
"Miért igényelne ez egy fiatal Lukeot és Leiat? A srác a vázlatában világosan leírja, hogy elég idő eltelt az Ep 6 óta, Han már halott, Lukera pl "idős jediként" hivatkozik, ezek szerint nem olvastad el elég részletesen a vázlatát"
És pont itt jön a probléma. Ő arról írt, hogy "Igen ám, de hamar felvetődik a kérdés, hogy hogyan tovább? Corusanton ennek megtárgyalására összeül a szenátus, és nagy viták zajlanak"
Ha eltelt annyi év, hogy Luke már öreg, akkor a tárgyaláson már rég túl vagyunk. Most akkor döntsük már el, hogy hol vesszük fel a fonalat. Rögtön ott, a Jedi visszatér után, ahol rendezni kell a sorokat a galaxisban, vagy 30 évvel később, ahol Luke már öreg, viszont akkor meg már nincs mit rendezni.
"Egyébként ebben a kommentben épp te viselkedsz úgy, mint aki meg akarja szabni, hogy miről szóljon a Star Wars:"
Amit én mondtam, az egy az egyben ugyanaz, amit George Lucas mondott. A Star Wars egy mese, gyerekeknek. Az univerzum alkotója szerint. Nála jobban szerintem senki nem tudja megmondani, hogy miről kell szólnia a Star Warsnak.
"Az új trilógia meg egy 1000 sebből végző fanfiction még mindig, EZ A VÉLEMÉNYEM VOLT NE ÖLJ MEG LÉGYSZI"
Összekeversz a kérdezővel. Ő volt az, aki egyből kizárta azokat a rajongók köréből, akiknek tetszett az új trilógia. Én nem tettem az ellenkezőjét. Csak annyit írtam, örülök, hogy nem a kritizálók írták az új filmeket. Mert eddig akármilyen "mi lett volna ha én írom" sztorit hallottam, az összes rosszabb volt mint amit kaptunk, egytől egyig.
,,És pont itt jön a probléma. Ő arról írt, hogy "Igen ám, de hamar felvetődik a kérdés, hogy hogyan tovább? Corusanton ennek megtárgyalására összeül a szenátus, és nagy viták zajlanak" "
Na igen, ez érdekes kérdés, kíváncsi lennék hogy a kérdező mit mond erre. Egyértelmű, hogy időben picit távolabbra helyezi a történetet, mert már Assajj is öreg ekkor, meg Luke is. Az megoldható szerintem, hogy ezek a viták, Mandalore kiválása, Leia döntései és úgy önmagában a teljes cselekmény egy hosszú, több évtizedes folyamat lenne, és akkor max a film elején CGI-val visszafiatalítanák a szereplőket, meg lehetne ezt oldani, de amúgy szerintem felesleges erről beszélni, ez egy fanfiction, soha nem fog megvalósulni, ez egy "mi lenne ha" kérdés, felesleges ilyen dolgokat idekeverni, pláne, hogy ahogy előttem leírták már, Assajj is halott, vannak kánon összeférhetetlenségek
,,Amit én mondtam, az egy az egyben ugyanaz, amit George Lucas mondott. A Star Wars egy mese, gyerekeknek. Az univerzum alkotója szerint. Nála jobban szerintem senki nem tudja megmondani, hogy miről kell szólnia a Star Warsnak."
De kit érdekel, hogy Lucas mit mondott? Ő "szülte" meg az univerzumot, ami 40 év alatt jócskán túlnőtt rajta, a SW-hoz számtalan ember nyúlt hozzá, számtalan ember alakította a maga ízlése szerint, a SW számtalan ember együttes szellemi terméke ma már. Mindenki azt találja meg a SW-ban amit akar és szeretne, nem érdekel, hogy mit gondol az, aki kitalálta, nem az övé az egész, egyáltalán nem jellemző a SW összességére hogy gyermekmese lenne, így ez itt megbukik
,,Mert eddig akármilyen "mi lett volna ha én írom" sztorit hallottam, az összes rosszabb volt mint amit kaptunk, egytől egyig."
Megint objektívan jelented ezt ki, pedig nekem már ez a fanfiction eredetibbnek tűnik, mint a Disneyé. De ebben valószínűleg soha nem fogunk egyetérteni.
Hali, na igen, nem vitatom, hogy van önellentmondás abban, amit írtam. Pl. erre valóban nem gondoltam, hogy pontosan hol venné fel a történet a fonalat, a szereplők már öregek, az igaz (pl. Luke). Egyébként ezt annyival el lehet intézni, hogy a bekúszó nyitány-szövegben le van írva, hogy mi történt a Birodalom összeomlása óta, és az elmúlt 30 évben kiváltak a mandalóriak, a köztársaság pedig nem tudta még összeszedni magát...
Én nem írtam ezt így le sehol, hogy akinek tetszett az új trilógia, azok nem fanok. Nem tudom, miért veted ezt a szememre. Igazából én mindenhol azt tapasztalom (környezetemben is, és az interneten is), hogy az emberek többsége nem elégedett az új trilógiával, ezért gondolom azt, hogy kb. a 80% meg nem történtté szeretné tenni legszívesebben az új részeket. Szerintem az, aki látta az első 6 részt, annak fel kell tűnjön, hogy az új epizódok egyszerűen tele vannak önellentmondásokkal, semmilyen konzisztens témája nincsen, semmi nem jut el A-ból B-be, nincs egy íve a történetnek stb. (most nem akarok belemenni abba, hogy mért szar). Nálam nem csak Star Warsként bukott meg, hanem filmként is egyébként. Számomra annak semmi értelme, hogy lemásolják az eredeti trilógiát, de még azt is koncepciótlanul, és annak sincs semmi értelme, hogy minden régi szereplőnek megfeleltethető egy új, a régi halálcsillagnak megfeleltethető egy új halálcsillag, és a semmiből jött birodalom ellen hadakoznak a lázadók újra meg újra... Nálam ez semmi, értetlenül állok előtte, nem tudok mit kezdeni vele. Ezért találtam ki a saját történetemet. Azt sehol nem írtam, hogy egyet kell velem érteni, és senkit nem zárok ki semmiből, azt is elfogadom, ha másnak tetszenek az új részek, de akkor a kérdésem nem ezeknek az embereknek szól, inkább maradjunk ennyiben...
Magamat sem tartom egyébként nagy fannak (igen, nem tudom a neveket rendesen leírni, bevallom, lusta voltam utánanézni, pontosan hogy írják pl. Leiát stb.). Pusztán annyi a bajom, hogy vártam az újabb részeket, és úgy érzem, hogy a készítők annyira elpuskázták az egészet, annyira koncepciótlanul nyúltak hozzá, hogy számomra ez igazából felháborító valamilyen szinten. Úgy nem lehet egy trilógiát megalkotni, hogy cserélgetjük a rendezőket, akik felrúgják egymás koncepcióit. Az első rész elindít valamit, aminek a második rész totálisan ellentmond, majd a harmadik rész kihajítja a 2. részt... Semmilyen szál nincs elvarrva, ötlettelen, egy helyben toporgó, öncélú látványorgia az egész három rész, de semmi több.
Csak egy példát mondok. A 2. rész indítása, amikor a "mai Han Solo" (a fenegyerek pilóta, bevallom, nem tudom a nevét, nem is érdekel) egyedül lövöltözik a birodalmi cirkálókra, és teljesen hülyét csinál a birodalmi főtisztből, aki vezeti a birodalom flottáját. Repkednek az idióta disney-s poénok, teljesen úgy érzem magam, mintha valami komédiát néznék... Most komolyan, így kell kezdeni egy Star Warst? Ez mi??? Ott emlékszem, olyan mérges lettem, hogy legszívesebben felálltam volna és kimentem volna a moziból. Akkor igen, inkább legyen az egész egy akciófilm, de annak legyen egy kerek története, és legyen meg a kellő komolyság hozzá (kb. ahogy a Zsivány Egyesben is ezek megvannak). Szerintem a Star Wars nem kell, hogy gyerekeknek szóló mese legyen. De még ha az is, ha gyerekeknek szól, azt is fel lehetne építeni normálisan, ott is lehetne komoly jellemfejlődés, attól, hogy valami gyerekeknek szól, nem kell, hogy komolytalan, bóvli legyen, mint ez az új trilógia. Nekem ez a véleményem, de ezzel nem akarok senkit bántani, de mégsem tudom másképp gondolni.
Ez a videó nagyon jól összefoglalja, mi a baj a Disney-féle dilettantizmussal. (Igaz, a Han Solo-ról szól ez a videó, de a többi filmről is beszélnek benne).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!