Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Film vagy sorozat?

Film vagy sorozat?

Figyelt kérdés
Melyiket részesítitek előnyben?

2020. aug. 11. 00:18
A kérdező szavazást indított:
Film
Sorozat
31 szavazat
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
70%
Film, az a baj sorozathoz nincs elég idöm.
2020. aug. 11. 00:33
 2/24 anonim ***** válasza:
58%

Sorozat.

A filmek nem tudnak lekötni, nem kapok elég időt ahhoz, hogy érdekeljen a történet vagy a karakterek.

2020. aug. 11. 00:42
 3/24 anonim ***** válasza:
66%

Rövid filmek.

Enyhén sós / körkép / Lábsztori / Levél istenhez / Madárkák a dróton / belső hang / A piros léggömb / Újratervezés / a légy / Punisher: dirty laundry /...

2020. aug. 11. 02:50
 4/24 anonim ***** válasza:
67%

Bármennyire is tiltakozik a filmes szakma a sorozatok térnyerése ellen én szentül hiszem, hogy egyszer a művészfilmek helyét át fogják venni a "művész sorozatok". Már most lehet erre példákat látni, pl: The childhood's end vagy a the end of the f***ing world.

Egyszerűen sokkal részletesebben lehet elmesélni valamit sorozattal, és nem kell az egész storyt bele szuszakolni egy 1,5-3 órás filmbe.

2020. aug. 11. 06:20
 5/24 anonim ***** válasza:
34%
End of the fucking world-Ben MI volt a művészi? Van erről egy elemzésed? Elolvasnám.
2020. aug. 11. 07:46
 6/24 anonim ***** válasza:
71%
Nem kötekedésből, de én azért tettem volna egy harmadik opciót is, mert én ugyanannyira szeretem mindkettőt. Korábban magam is gondolkodtam ezen, de nem tudnék választani a kettő közül.
2020. aug. 11. 07:53
 7/24 anonim ***** válasza:
64%

Alapvetően nem kedvelem a sorozatokat, az vitathatatlan, hogy több idő jut a történet kibontására és a karakterek felépítésére, illetve bemutatására, de ennyiben ki is merülnek az előnyei. Sok esetben a sikeres sorozatokat elnyújtják, ami ahhoz vezet, hogy ellaposodik, érdektelen lesz, majd egy ponton túl, amikor már nem hoz elegendő pénzt, akkor kap egy összecsapott lezárást, rosszabb esetben még azt sem, egyszerűen elkaszálják, még rosszabb, ha ez utóbbi egy ígéretes sorozattal az első 1-2 évad után következik be csak azért, mert nem hozta az elvárt nézőszámot.

Az sem mellékes, hogy alapvetően még manapság a sorozatok aranykorában is kevés az olyan alkotás, ami mer kísérletezni, mert a mögötte álló streaming szolgáltató vagy kábeltévé biztonsági játékos, és alapvetően a profit a lényeg (persze alapvetően a filmekre is igaz ez, de sok művészfilm van, ahol nem áll fent ez).

Személy szerint az is zavar, hogy sok esetben nem egy rendező és operatőr munkája, nem egy szerzői mű, ahol érezhetően viseli az alkotás a mögötte álló filmesek kézjegyét, persze lehet azt mondani, hogy ez nem bír jelentőséggel, sokak esetében lehet így is van, engem viszont zavar.

Végül még annyit emelnék ki, hogy sok esetben még most is érződik minőségbeli különbség egy sorozat között, amit streaming-re vagy TV-s terjesztésre szánnak, és egy film között, amit a mozikba szándékoznak küldeni.

Persze vannak jó sorozatok, de személy szerint érdekesebbnek tartom a filmeket, és amíg több száz filmet tervezek pótolni, addig nem is szándékozom sorozatokat nézni, legfeljebb néhány kivétel akad (leginkább minisorozatok képében).

2020. aug. 11. 08:03
 8/24 anonim ***** válasza:
57%

Sorozat, 1. pont a sztori es karakteretek kifejtese miatt, 2. Nem kell ujat keresnem egy ideig, hosszabb.

de sokkal jobb lenne, ha nem nyujtanak el a pénz miatt, hanem le lenne zárva idoben inkabb. Nehanynal jatszhato csak el nyűg nélkül.

2020. aug. 11. 08:49
 9/24 anonim ***** válasza:
41%

Kérdeztem valamit őszintén.

Lepárlás jár érte.

Nektek valami bajotok van?

2020. aug. 11. 09:14
 10/24 anonim ***** válasza:
58%
Kedves 5-ös. Nagyon szívesen válaszolok a kérdéseidre privatban. (4-es voltam)
2020. aug. 11. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!