Milyen animációs sorozatokat ismertek gyerekeknek?
Azért ne legyen túl gyerekes, pl ilyenekre gondoltam: Avatar: Aang legendája, Korra legendája, A Sárkányherceg, Inazuma eleven.
Szóval nem Tűzoltó Sam-re gondoltam. :)
Fontos, hogy legyen története, és szerethetőek legyenek a karakterek.
Fiúknak és lányoknak vegyesen, attól függően, hogy ki mit szeret:
Voltron: A legendás védelmező
Naruto
Hősakadémia
Inuyasha
Deltora Quest
Inami
Horseland – A lovasklub
Flipper és barátai
Sharon naplója
Csutak úrfi
Bibi Blocksberg
Bibi és Tina
Moby Dick és a Mu titka
Az icipici óriás
Mia és én
Mézga Aladár különös kalandjai
Vízcsepp Mester
Tsubasa kapitány
Slayers (meg a Slayers Try, stb)
Yu Yu Hakusho
D.I.C.E. - A mentőcsapat
Digimonok - Az új kaland
Digimonszelídítők
Dragon Ball
Az elsüllyedt világok
Elveszett világ
A 2 Avatar sorozat 4 elemes, harcolós mivoltához a Naruto meg a Vízcsepp Mester vannak a legközelebb.
A Tsubasa kapitány focis (bár én sose szerettem)
A Sárkányherceg fantasy mivoltjához meg talán a Deltora Quest, meg a Slayers állnak a legközelebb.
A legjobb sztoris a fentiek közül meg szerintem a Voltron: A legendás védelmező. :)
Ben 10 (több sorozat is van)
Generátor Rex
Tini Nindzsa Teknőcök (2012)
Star Wars: A klónok háborúja (igen, van ezzel animációs sorozat is)
Star Wars: Lázadók (az előbbi folytatása)
A Transformers Prime folytatása meg Transformers: Robots in Disguise. Úgy emlékszek ehhez is van már szinkron.
Amúgy azok a rajzfilmek, amelyeken a mai 17-21 évesek felnőttek, szinte mind jók nagyobb gyerekeknek is.
Ha eszembe jut még valami, akkor még írok, Ha meg leírod, hogy miket szeret a gyereked (pl dínók, űrhajók, harc) a fentiekből tudok pontosabban ajánlani. :)
SpongeBob, Scooby Doo, Tom & Jerry, Batman the animated series (ezt nem tudom hogy van magyarul), Gumball csodálatos világa (ezt már inkább nagyobbaknak), Gravity Falls, Kalandra fel!, Medvetesók, Tini Titánok harcra fel!, Bolondos Dallamok, Marvel hősök feltúrbózva (LEGO) (vagy lehet nem ez a címe, de valami hasonló), Flúgos futam, Nyuszipoly, Lármás család, Tündéri keresztszülők, Pindúr Pandúrok
Nekem ezek a kedvenceim. Bár mondjuk már nem vagyok kicsi, de még mindig szeretem a rajzfilmeket.
16/L
Szerintem nektek leginkább shounen animék lennének jók. Főleg hogy adott egy 15 éves fiú meg az x évvel kisebb testvére.
Naruto (Naruto: Shippuden) - Az animékre jellemzően arc-okból áll. Egy arc magába foglal x epizódot, amelyek szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Ilyen pl a Chunin vizsga arc-ja, vagy az mikor Tsunadét keresik. A további történetekre hatással vannak, de mégis csoportosítva vannak. Kicsit olyan, mint pl mikor az Avatar: Aang legendájában a csapat elindul az Északi Víz Törzséhez, majd mikor ott végeztek, keresnek egy földidomár tanárt, stb. Nem egy dologról szól az egész, mint ahogy a Sárkányhercegben vitték a tojást (majd mikor kikelt, a kissárkányt), hanem így darabokra van osztva. A 2 Avatar sorozathoz hasonlóan itt is vannak elemek.
Hősakadémia - Nagyjából az vonatkozok rá, mint a Narutóra, csak nem szupererős nindzsás, hanem szuperhősös.
Deltora Quest - Van egy fő cél, amiért utazgatnak, és keresnek valamit. Fantasy.
Inuyasha - Itt is van egy fő cél. A Négy Lélek Ékkő darabjainak megszerzése.
Voltron: A legendás védelmező - A lényege, hogy a Galra birodalom nagy veszélyt jelent a világra, és főhőseink próbálják felvenni velük a harcot. Szerintem ez eléggé hasonlít a Sárkányhercegre, csak nem fantasy, hanem sci-fi. 2 fontosabb szereplő is félvér, aminek történet szempontjából elég nagy jelentősége van. Van benne akció, humor, dráma, minden. A végére már a főgonoszok indítékait is megérted, és átérzed a sorsukat...
Tranaformers: Prime - Ez az a Transformers sorozat, ami jobb mint a Bay féle filmek. Foglalkozik az emberekkel, a robotokkal, a történettel, a háború okaival, stb. Sztori szempontjából évadonként van egy fő szál.
Transformers: Robots in Disguise (2015) - A Prime folytatása. (Amúgy ebben az univerzumban játszódik a Mentőbotok is. Pl pár karakter feltűnik mindkét sorozatban, de a Mentőbotok inkább kisebbeknek való)
Moby Dick és a Mu titka - Ez kicsi epizódikus olyan értelemben, hogy gyűjtögetnek valamit, én minden rész egy ilyen kalandot tartalmaz. Viszont egész jó, mert azért mégis van egy fő cél. Van rendes eleje, közepe és vége.
Vízcsepp Mester - Kicsit Avatar feelingje van, de egy 15 évesnek nem tudom, mennyire tetszene.
Amiket nem tudok érdemlegesen kommentálni, de szerintem tetszhetnek egy 15 éves fiúnak, meg a kisebb testvérének is:
Star Wars: A klónok háborúja
Star Wars: Lázadók
Slayers
Yu Yu Hakusho
Az elsüllyedt világok
Tini Nindzsa Teknőcök (2012)
Elveszett világ
Godzilla (Godzilla: The Series)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!