Filmek, amiket látnom kell mielőtt meghalok: Melyek ezek?
Amerikai lövöldözős, felrobbantom a világot és lelövök mindenkit egy AK-val, pókemberes-batmanes-hősös-maszlag, romantikus-szerelmeses és a többi baromság nem érdekel.
Olyan filmeket írjatok, amit ha megnézek még másnap elalvás előtt is az jár az agyamban.
(Szerintem ez hasznos lesz másoknak is)
Az első hármat mindenképp nézd meg nagyon jók! Egészbiztos hogy elalvás előtt is ezeken fog járni a fejedben...
Forrest Gump
Halálsoron
A számkivetett
Terminál
Picasso kalandjai
Evita
Én a robot
A Forest Gumpot biztosan:)
Ha bírod a kissé elvont filmeket akkor az Amélie csodálatos életét ne hagyd ki!Szerintem a Juno című filmet is érdemes megnézni, és az Ütközéseket is.Hát most ennyi jut ezsembe.Jó mozizást:)
Igen, igen, igen, Juno és Anélie csodálatos élete okvetlenül! Ez utóbbit mikor megmutatta egy ismerősöm, akkor azt gondoltam, hogy öngyilkos aranyhal... menj már :D ... aztán azóta még kb. úgy hatszor láttam. Nagyon magával ragadó film. Aztán ahogy egyre több filmet kezdtem el nézni, rájöttem, hogy általánosságban a legtöbb francia film képes arra, hogy igazán szívhez szóljon, hogy az alapvető emberi értékeket úgy mutassa meg a nézőnek, ahogy azzal az életben is találkozhatsz bárhol, bármikor. Ott van pl. az Egyedül nem megy. Szerintem egy olyan szituációval, amit ott látsz, bármikor szembesülhet valaki. És valóban, Schindler listája szintén alapmű szerintem, de ha már ez a téma, akkor a Zongorista is! Általánosságban én azt mondanám, hogy Steven Spielberg összes korábbi filmje kötelező, szerintem hatalmas rendező, mára azonban elhalványulóban van. Ezek után az E.T. is kötelező, ami nincs ember akit ne érintene meg (hiába a fantasztkum). Keresztapa sorozat szintén alap. Ezen felül a Remény rabjai kifejezetten alapmű.
Amúgy meg itt találsz egy listát egy Top250-ről, egy olyan listát, amit az egész világon látnak és befolyásolnak, tehát azt gondolom, hogy nyugodt szívvel lehet hinni neki.
Amúgy meg az általad kitiltott kategóriákban is rengeteg olyan van, amin napokig, hetekieg tud gondolkodni az ember, nem hagyja nyugton a film (JÓ értelemben :-) ). Nyilván a Rambo az nem közéjük tartozik...
A pillangóhatás ,Az élet szép és az Igazából szerelem tényleg gyönyörü!
akkor:
A.I. mesterséges értelem,,Édesek és mostohák,A jövő kezdete,My girl-első szerelem,Fehér leander.
Szia!
Csak néhányat írok, azok közül, amiket még nem láttam itt leírva:
A forrás;
Amerikai Szépség;
Egy makulátlan elme örök ragyogása;
Patch Adams;
Spielberg : AI (Artifical Intelligence)
Lucas : Fantasztikus labirintus (David Bowie)
Szerelem a kolera idején,nekem még egy hét múlva is ez járt a fejemben.
Nagyon nagy hatást gyakorolt rám,sztem másokra is!
Esőember, Szitakötő
Az utóbbit soha nem felejtem el, bőgtem a végén rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!