A Daredevil tényleg 18-as karikás?
Azt láttam a wikipédiában h 18as karikás. Nincs netflixem úgyhogy nem tudom megnézni hogy tényleg annyi-e. Szóval, aki látta/nézi a sorozatot, durva a sorozat? És tényleg olyan jó mint ahogy mondják?
Előre is köszönöm a válaszokat :)
Nem láttam a sorozatot, de van IMDb-n egy úgynevezett Parents Guide azaz szülői útmutató, ami részletesen lebontva ismerteti a kiskorúakra káros tartalmakat filmeknél és sorozatoknál, 5 kategóriában: szexuális tartalom (szex és mzetelnség), vér és erőszak, káromkodás, kábítószerek dohányzás és alkoholizálás, valamint félelmetes és felkavaró tartalmak.
Nos, a Daredevil:
Elég bőséges a lista az erőszakos részeknél. Gondolom emiatt tényleg (és joggal) 18-as.
Én láttam, abban megerősíthetlek, hogy jó a sorozat. De azt meg kell jegyezni, hogy lassú lefolyású. Az akciójelenetek nagyon jók, pörgősek és csomószor nincsenek agyonvágva, ami manapság kincs! :)
Tehát, ha szereted az ilyan sorozatokat/filmeket, akkor ajánlom, nekem nagyon bejött és igen, van benne vér, verekedés, lövöldözés.
Azért nem egy nonstop vérfürdő, de akadnak benne bőven szaftosabb részek. Szerintem amúgy nem is igazán a véres jelenetek miatt 18+os, hanem a hangulata, stílusa miatt.
Ugyanúgy kell elképzelni, mint amikor a 90-es évek Batman filmjei után a 2005-ös Batman: Kezdődik sokkal sötétebb, földhözragadtabb, kevésbé képregényes stílusúvá vált. Na, ez a sorozat is így viszonyul a Ben Affleckes Daredevil filmhez. A hangulata egyértelműen a felnőtteket célozza meg, a története pedig túl komplex és összetett egy gyerek számára.
Egyébként valóban nagyon jó sorozat, bár az első évadtól én annyira nem estem hanyatt, mint mindenki más rajtam kívül, a második pedig szerintem kifejezetten gyengébb.
A harmadik viszont minden tekintetben levitte az arcomat, számomra egyértelműen az a legerősebb, legjobban összerakott évad.
A Netflix korhatározása egyébként Észak-Amerikához illeszkedik, mindegyik keretes + jelű számhoz hozzá kell adni egyet. Így a keretes 16+ valójában - félig az amerikai R-rel egyenértékűen - 17 és abban is lehet magyar szerint 18-as, a 18+ pedig már 19 lenne vagy máshogyan mondva abszolút felnőttkorú tartalom.
Nem tudom a Netflix korhatározását, mert onnan átkerült a Disney-hez. Az M-2 Petőfi 18-as karikával vetítette, de az hajlamos volt eltúlozni az ilyen sorozatokat és ebből adódóan a Netflixen szerintem [16+] / 17 volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!