Nem tudom rangsorolni.
Az első, főleg a maga korában stílusteremtő, már kultfilm kategóriás. Hangulata feszültség-fenntartása zseniális, jók a karakterek, a színészek, tökéletes a sztoriépítés, úgy jó, ahogy van.
A második meg monstre látványos és jól komponált akciófilmbe vitte át a történeti szálat az első inkább piszchotrilleres horrorjából és a maga területén ez is pazarul sikerült.
A harmadik rész próbált meg az első rész klausztrofóbiás feszült hangulatához visszanyúlni, de nagyon nem jött össze.
Amúgy az az egyetlen rész, ami nem tetszik.
3/3 Wadmalac
Érdekes, a harmadik az nekem is elvette a kedvem. Főleg azzal az erősen CGI-nek tűnő Alien-től, ami állítólag végső soron nem is CGI volt... Mindenesetre bűnronda és kilóg a környezetből.
Az egész film valahogy nem állt össze. Nem jött át a tervezett hangulat.
Pedig elolvastam könyvben is, úgy jobb volt.
A második a kedvencem, mert dinamikusabb és látványosabb. Ezt követi nálam az első, a 3-4. rész jelenleg tulajdonképpen már "nem is létezik". A 3. részt teljesen hibás koncepciónak is tartom, ezért örömmel várom a helyreállító 5. részt. Jelenleg kisebb gondok vannak az 5. résszel, de egyértelműen kell és akarja a Disney.
Farkas Zsuzsa: valójában a fiatal Sigourney-hoz sokkal jobban illik. Az InterCom csak azért készítette az új szinkront, mert kb. a 3. résszel egy időben került hozzá az első-második rész is és egységesíteni akart. De én ezt helytelennek tartom.
"Jelenleg kisebb gondok vannak az 5. résszel, de egyértelműen kell és akarja a Disney."
Hogy mi? A disneynél vannak a jogok? Jó ég, akkor erre is keresztet vethetünk, mint a Star Wars folytatásokra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!