Az Alienek hogyan szaporodnak (Covenant-spoiler)?
Ha jól tudom az Alien-ek alapjában tojásból kelnek ki, megtámadják a gazdatestet és a többit már tudjuk.
Ezzel szemben a Covenantban valamiféle spóraként támadja meg a gazdatestet.
Ez hogy lehetséges? Miért van így?
Mert a Prometheus Meg a Covenant felrúg mindent. Sokan ezért is nem szeretik. Illik is az AVP világába meg nem is.
A Prometheus / Covenant szerint Davidnek köszönhessük a jól megszokott xenokat (elvileg). Azok a tojások meg azért voltak spórásak, mert még kezdeti stádiumban volt ez a ''xeno project''. Azokat fejlesztette majd tovább az arctámadós dologgá.
Az a spórás tojás meg különben se xenomorph-ot, hanem neomorph-ot eredményezett.
2# előfordulhat :D
Most szeretném elkezdeni, még csak 2 filmet láttam, a 2010-es Predators-t és az Alien covenant-ot. Előbbit hónapokkal ezelőtt a tévében, utóbbit amikor megjelent, haverokkal néztük a moziban.
Ezen kívül amikor kicsi voltam, egyik ismerősömnek megvolt az Alien vs Predator játék és láttam néha hogy játszott, de én soha nem játszottam vele. Vagyis emlékeimben él, ahogy egy Predator pályát megcsinálok, de hát az nem sok :D
Én az AVP 2 -vel kezdtem, még valamikor 12 évesen. :)
Amúgy több Alien vs Predator játék is van.
Az AVP univerzum lényege:
- Vannak xenok (Hogy honnan, abba most ne menjünk bele, mert még ami információ van, az is ellentmondásos. Még multiverzum elmélettel se nagyon magyarázható)
--Az egyetlen céljuk tulajdonképp a fajfentartás. Védik a királynőt, a királynő meg a tojásokat mindentől, ami veszélyt jelenthet rájuk.
- Vannak a pradatorok (yautják), akik már rég járják az űrt (a portálokról nem is beszélve)
--Céljuk a (becsületes) vadászat. Trófeákkal imponálnak a szebbik nemnek. (A másik kérdés alá belinkeltem 2 elég hosszú fajleírást)
-Meg vannak az emberek, akik próbálják túlélni a találkozást az első kettővel. :D Ebből bontakoznak ki aztán a történetek.
Amúgy tényleg teljes egészet csak a könyvekkel, képregényekkel, játékokkal adnak a filmek. Vagy úgy is mondhatnám, hogy a filmek inkább csak a felszínt súrolják. Pl az Aliens vs predator: A préda, vagy az Alien: A bánat tengere című könyvek után, már egésszen máshogy tekintesz a világra, mint addig.
Ha van bármi kérdésed, nyugodtan szólj. Alien témában nem annyira, de predator témában nagyon otthon vagyok. :)
Meg sok művek közti összefüggést tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!