Miből volt a Weyland társaságnak ennyi pénze, hogy ilyen szintű űrhajókat, csapatokat kifejlesszen?
Ugye mindenhol ok vannak a prometheusban.allien filmek,convenantban is.
Miből kerestek meg a több trillió dollárt?
Az alienben már Weyland-Yutani, ami 2 cég egyesüléséből jött lérte (Weyland és Yutani), a gond csak az, hogy 2 Weyland cég is van. Ilyen szempontból elég nagy katyvasz ez az egész.
~ Yutani Corporation (Yutani, AVPR)
~ Weyland Industries (Charles Bishop Weyland, AVP, Predator: Concrete Jungle)
~ Weyland Corp (Sir Peter Weyland, Prometheus)
Én eddigi véleményem szerint:
Weyland-Yutani Corporation = Weyland Industries + Yutani Corporation, majd még idecsapódott a Weyland Corp is. Még úgy is, ha a Prometheus elvileg teljesen figyelmen kívül hagyja az AVP-t. (Ami azért probléma, mert ott Yutani feltűnik... Többek közt ezért nem szeretem azt a filmet, mindennel szembemegy...)
A lényeg, hogy a Weyland-Yutani yautja technológiát is birtokol. (A Yutani miatt inkább, lásd AVPR vége pl) A fejlesztések nagy része ennek köszönhető, ami miatt meg lett egy csomó pénz. + jó viszonyban voltak a Borgia Industries-el, ami konkrétan vadászott a yautjákra a Földön.
S hogy mi van a Prometheus-ban Sir Peter Weyland Weyland Corp nevezetű cégével? Szerintem csak simán értett az üzlethez, s megszedte magát. 2093-ig még sok idő van. :)
Tekintve hogy milyen mániákusan próbálják megkaparintani a xenokat, egyrészt biztos hogy foglalkoznak hadászati technológiákkal, minimum biofegyverekkel. Meg ugye az is elég egyértelmű hogy szinte bármit képesek feláldozni a céljaik és a profit érdekében, emberélet sem akadály. Ez a hozzáállás is nyilván segített abban, hogy ekkora céggé nőtte ki magát.
Na meg azon túl hogy a fegyvergyártás önmagában is egy igen jövedelmező üzletág tud lenni, simán elképzelhető, hogy számtalan más részlege is volt a vállalatnak. Szvsz pl logikus lenne biztonsági technológiákkal is foglalkozniuk, hírszerzéssel, médiával, stb. Csak ugye ez sztori szempontból nem volt lényeges információ, így nem is derült ki.
Találtam neked olvasgatni valót:
"ÉRDEKELTSÉG: Lényegében minden, amiben haszon van" :D
"(megjegyzés: a Prometheus után Ridley hatására a fentebbi művek retconolva lettek és a W-Y hivatalosan 2099-ben jön létre a Yutani Corp. és Weyland Corp. egyesüléséből. Ez ugyan ellentmond a fenti adatoknak, de lehetséges, hogy 2099 előtt a Wey-Yu szétesett, vagy felvette a Yutani nevet, így lehetségessé válik az ellentmondás feloldása. Mivel hivatalos kánon nincs kiadva, ráadásul itt enyhén szólva Ridley okozott galibát, így kérdéses, hogy melyik megoldás a lehetséges, a helyzetet bonyolítja, hogy Scott anno felügyelte a Fire and Stone képregényeket, ami szerepeltet predatorokat is pár régebbi műből lévő tárggyal egyetemben, ergo a AvP filmeknek és a régi műveknek van létjogosultsága)."
"srácok"? Csaj vagyok...
De szívesen. Más kérdésed van-e? :)
Számbeli adatokat nem igazán kapok a W-Y-ra vonatkozóan :(
"The National Security Act of 2101 formally established the Colonial Marines and its structure. At its peak in 2165 during the Tientsin campaign, the USCM numbered over 240,000 Marines; by 2179 that number had dropped to 165,000, with a further 50,000 in reserve.
At some point in 2600 AD, Weyland-Yutani had bought the Colonial Marines, as the company had become vast and powerful to become a major politcal influence to rival an official government."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!