Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek kb honnantól...

Szerintetek kb honnantól lehet számítani a "modern" filmeket?

Figyelt kérdés

Kb 5-10 éves nagyságrendben kérdezem.

Mondjuk a Star wars filmektől pl?

Vagy inkább későbbre tehető, ahol már sokkal komolyabb vizuális effektek voltak? Pl az 1990-es évek közepe?

Ti hova tennétek?

Szubjektív véleményre vagyok kíváncsi, mivel nem lehet konkrétan meghatározni.

Én még a Terminátor, Star wars stb filmeket nem sorolnám ide. Inkább a Titanic és társaitól, amik hasonló kategóriát képviseltek.

2020. máj. 27. 19:59
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Én oda tenném, ahol a praktikus effekteket és épített díszleteket elkezdte komolyan felváltani a CGI.

Ezt én 1997-1999 közé tenném.

2020. máj. 27. 20:04
 2/3 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem az Avatar jelentős mérföldkő volt a filmtörténelemben. A képi megjelenés, cgi, és egyéb ilyenek miatt, azt mondanám innentől számítható akár a modrn kor filmjei.
2020. máj. 27. 20:06
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ pontosan mit értesz a "modern" alatt. Mert a modern film a filmtörténetben az 50-es évek vége felé alakult ki és a 70-es években meg elkezdődött a postmodernizmus, amiről talán a 90-es évekig beszélhetünk, de egyes esetekben akár ma is. Ahogy modern alkotások meg sok más alkotás is keletkezett a posztmodern alatt és most is. Én valahová a 2000-es évek környékére tennék egy váltást, a filmművészetben is, akkortól kezdett olyan szinten lenni a cgi, hogy alapvetően befolyásolja a filmeket. Ugyanakkor a modernizmus és a posztmodernizmus is a filmek elvrendszerét befolyásolta, első sorban nem kinézetét, úgyhogy ez alapján egy durván cgi film is lehet modernista. A mostani kornak még nincs elfogadott neve, a modernizmus már elég régen volt minden tekintetből és az azt követő poszt modernizmus is kezd leváltódni talán. Úgyhogy nehéz kérdés ha nem a filmek kinézetét akarjuk vizsgálni.
2020. máj. 27. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!