Mások is képtelenek évezni a legtöbb modern filmet?
A modern filmnyelvet nem különösebben szeretem, túlzottan is sok lett a vágás, és a filmek tempója ezáltal gyorsabb lett, én pedig szeretek nézelődni, elmélkedni miközben nézek egy filmet, és nem a fejemet akarom kapkodni. Persze, van amikor tetszik a gyors tempó, ha az indokolt a narratíva szempontjából, de gyakran felesleges kínnak érzem.
Hiányoznak a praktikus effektek, a díszletek és jelmezek, a legtöbb esetben a CGI még idegenebb, mint ezek, persze itt is vannak pozitív példák, mint a Blade Runner 2049 és a Mad Max: Fury Road, de sci-fi filmek közül még mindig látványosabbnak tartom a 2001: A Space Odyssey-t, mint az Interstellar.
Ráadásul kevésnek érzem az érdekes koncepció születik, és ez nem feltétlenül a mainstream filmekre igaz csak, a modern művészfilmek között is kevés képes igazán érdekelni, így gyakran inkább nézek 100 éves alkotásokat, mint egy-egy újabb filmet, és egy évben jó, ja 5 film érkezik, ami kifejezetten érdekel.
Te ilyen típus vagy. Nincs ezzel semmi baj. Én pl a nagyon régi filmeket szeretem kevésbé. A legrégebbi film, amit láttam az a 12 dühös ember, ami nagyon is tetszett, de alapjában véve a 70-es évektől felfelé nézek filmeket. Én kb évente 25-35 új filmet nézek meg, amiből legalább a fele tetszik, és kb a negyede nagyon tetszik. Az akciót és az agyonvágott filmeket annyira én sem szeretem, hacsak nem valaminek a folytatása, amit korábban már megkedveltem. Dráma, Életrajzi, Thriller, Krimi filmek a kedvenceim. Akármekkora hype lett körülötte nekem a Joker tetszett az egyik legjobban tavaly. A legjobban pedig talán a Házassági történet. Mindkettő lassú lefolyású film (ha a nagy költségvetésű, mozipénztáraknál sikeres filmeket vesszük alapul).
Mindkettő elsősorban dráma. Úgyhogy ha neked ezek a fajta filmek annyira nem jönnek be, akkor tényleg inkább a régebbieket érdemes nézned. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!