Mi a címe ennek a mesének?
Gyerekkoromban láttam egyszer a TVben ezt a mesét, kicsit olyan volt mintha bábozták volna, de valahogy mégsem. Valószínűleg valami népmese.
Annyira emlkékszem belőle, hogy:
Volt apa és fia, szegények voltak. A fiú tanult és okos volt. Munkát akart találni, és találkozott valakivel aki keresett munkára embert és megkérdezte tőle, hogy tud-e olvasni, ő büszkén mondta, hogy tud. Akkor nem leszel jó nekem. - mondta az ember, de a fiúnak nagyon kellett a munka, ezért kifordította a pulcsiját (álca képpen) és megint odament az emberhez és azt hazudta, hogy nem tud olvasni. Ekkor az ember magával vitte, és mint kiderült a varázskönyvét kellett tisztogatni, mert az ember egy gonosz varázsló volt. A fiú titokban megtault egy csomó varázsigét, elszökött és visszament az apjához.Adott neki egy kötelet, szamárrá változtatta magát, majd ezt mondta apjának: Menj el a piacra adj el engem, amíg ez a kötél nálad marad mindig vissza tudok majd szökni hozzád. Így is tett az apa sokszor megcsinálták ezt ám egyszer véletlenül a szamáron/fiún maradt a kötél.
Ezek után már nem emlékszem mi volt.
Felismeri valaki? Mi a címe? Hol tudnám megtalálni?
Talán "A fiú és a mágus" .
Ez a szamaras dolog nem rémlik, de abban is volt egy srác aki eltanult egy csomó varázslatot egy gonosz mágustól,es később átváltozással bujkált előle. Arab eredetű mese.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!