Mi a címe ennek a mesének?
Figyelt kérdés
Sajnos google-ben nem nagyon találok semmit, mert csak nagyon homályos részletekre emlékszem.
Az biztos, hogy volt egy kisfiú, meg az apja, meg valami tündér/manó/nemtommi-szerű pici nénike, akinek valami köze volt a cukorhoz/édességekhez. Meg talán volt benne valami cukorkiállítás is?
A végén azt hiszem az volt a happy end, hogy a pici nénike régi, valahogyan megsemmisült lakása helyett kapott egy újat, ami kockacukorból volt. Arra a jelenetre kifejezetten emlékszem, hogy a kisfiú meg az apja beszélgettek az új házról titokban, de a nénike kihallgatta őket, és beleszólt, hogy "és egy kertet is szeretnék!", vagy valami hasonlót.
Bocsánat, tudom, hogy ez így nagyon össze-vissza van, de aki olvasta, az talán így is ráismer...
2016. máj. 30. 22:55
1/3 anonim válasza:
Nekem a pici néniről a Milla és Sugar sorozat jutott eszembe, aminek csak az első kötetét olvastam, így simán lehet, hogy a későbbiekben ez is megesett. Persze nem biztos.
2/3 A kérdező kommentje:
Nem, ez annál régebbi, és nem sorozat, csak egy mese. :( Azért köszönöm :)
2016. jún. 1. 16:55
3/3 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Olyan szinten beleőrültem, hogy felhívtam anyukámat, aki szerencsére emlékezett rá. Azért ideírom, hátha valakit érdekel... :) A mese címe Répa néni költözködik. Répa néni egy cukorrépa-kísértet, aki egy édességipari kiállítás fő művében, a csokoládé-várkastélyban lakik.
2018. ápr. 12. 21:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!