Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért ilyen népszerű a Star Wars?

Miért ilyen népszerű a Star Wars?

Figyelt kérdés

Soha nem láttam, most viszont elkezdtem nézni. Az eredeti trilógiára gondolok, eddig megnéztem az Új reményt és a Birodalom visszavág című részt, de őszintén többet vártam tőle az értékelések alapján. Jó, nyilván mai szemmel nézve nem lehet olyan, akkoriba elhiszem hogy komolynak számított a képvilág meg minden.

Nem tudom, néha olyan gagyinak éreztem a jeleneteket, kicsit untam is magam közben..

Most kezdem a Jedi visszatér című részt, remélem az jobban átjön :D

2020. máj. 19. 11:42
1 2
 11/11 Tislerics Máté ***** válasza:

#10! Szerintem az előzmény trilógia CGI elemei néhol pont hogy bénábban néznek ki, mint az eredeti trilógia praktikus effektjei. A bábok legalább anyagszerűek és nem ütnek el annyira az színészekhez képest. azokat valóban lámpák világítják meg és nem egy számítógépes program, ami csak utánozza a fény fizikáját.

Lucas tisztában volt a CGI előnyeivel és hátrányaival is. Mégis az előzmény trilógia inkább számít "animációs filmnek" mint élőszereplősnek. A klónok támadásában, szinte nincs is eredeti díszlet, vagy praktikus effekt. Ez akkoriban persze nagyon menő volt és senki sem panaszkodott a látványra. Mára mégis nagyon műanyagnak és bizonyos esetekben még kevésbé élethűnek is hat, mint az eredeti trilógia egyes praktikus effektjei. Egyszerűen csak nem öregedett olyan szépen az akkori CGI, mint a praktikus effektek. Nyilván a stop-motion jelentek az eredeti trilógiában nagyon gagyinak hatnak, mert szinte szaggat pl a Taun-taun mozgása. Az előzmény trilógiában bezzeg megvan a 25 fps, de cserébe nagyon látszik is a zöld háttér.

Amúgy meg az előzmény trilógia legélethűbb jelentei még mindig a Baljós Árnyakban vannak. Nem is értem miét írod azt, hogy szemkiszúrós. A klónok támadásának csata jelentei ellenben valóban olyanok, mint egy rossz videojáték. Iszonyú bénán néz ki ahogy a színészek össze vissza futkosnak a zöld háttér előtt és azt se tudják merre nézzenek. Én ilyen hatásra egyáltalán nem emlékszem a Baljós árnyakból. Sőt ott még Yoda is bábú volt és nagyon sok díszletet valóban megépítettek. A Sithek bosszújában is a mozgások néhol nagyon bénácskák. Pl.: Amikor R2 lerendezi a doridokat. Ahogy csúszkálnak az olajon. Mára egy videojáték élethűbb mozgásokat tud megjeleníteni. A fogatverseny ennek ellenére tökéletesen élethűnek hat. Ma is vállalható lenne az egész film látványvilága. Nyilván azért is, mert ott még sokkal több praktikus effektet használtak. Szóval a túltölt CGI pont nem a baljós árnyakra jellemző...

Az, hogy melyik SW trilógia számít élethűbbnek szerintem inkább ízlés kérdése. Az kétségtelen hogy pörgősebb az előzmény trilógia, de látványban nem mindig tudja szerintem lenyomni az eredeti trilógiát. Az új trilógia is direkt visszanyúlt inkább a praktikus effektekhez. nem véletlenül. Sőt egyre több film van, ami hasonlóan tesz még magnapság is. Természetesen azért, mert nem akarják hogy a mai modern CGI a klónok háborúja sorsára jusson.

2020. máj. 25. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!