Mi a véleményetek a The Witcher című sorozatról, megéri megnézni?
9es válaszoló
igazad lehet mert sok kritikát hallottam róla emiatt, hogy fölöslegesen átírták néha. Ami az első részt illeti, az valóban nem volt annyira rossz. Nem is azt mondom, hogy rossz, vagyis nekem az, de nekem inkább gyengének és műnek tűnik és a történet lehet izgalmas lenne, de SZÁMOMRA ez tönkre vágja az egészet.
Hogyha pedig a GOT-hoz akar hasonlítani, az még rosszabb. Nekem összességben egy alapban gyerekes sorozatnak tűnik, amit teletömtek vérrel és sex-el, mert hát a GOT is ezt csinálta aztán mégis milyen jó lett. Abban igazi karakterek és történések voltak, de nem ehhez akarom hasonlítani.
Az meg lehet, hogy túl előítéletes vagyok, de már láttam pár sorozatot, de még sose volt olyan, hogy valamelyiket a közepétől vagy a végétől szerettem volna meg. Ezért nem bízok ebben meg hát a legtöbb válaszoló is alátámasztotta ezt. Szóval köszi a válaszokat!
"Próbáld meg elolvasni a könyveket, azok köröket vernek a Tűz és Jég dalára, és maga Geralt hozza az egész GOT karakterek színvonalát."
Lehet utánanézek köszi, meg a könyvről alapból is az egyik legjobb művek között hallottam.
"teletömtek vérrel és sex-el, mert hát a GOT is ezt csinálta aztán mégis milyen jó lett"
Az első Witcher könyvet 1992-ben publikálták (már abban is volt vér és szex) míg az első A tűz és jég dala regényt csak 4 évvel később 1996-ban. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem a GOT hatására raktak bele ilyen jeleneteket. Egy dark fantasyban "illő" ezeket is realisztikusan és nyersen megjeleníteni, ez a műfaj velejárója.
"...a karakterek benne izgalmasabbak és érdekesebbek jóval mint a Witcherben és a történet is jóval igazibb..."
Kicsit elhamarkodott ez a kijelentés 2 SOROZAT rész után, nem?! Igaz, a karakterek egyszerűbbek, mint a GOT-ban (ez még változhat, fordulhat is akár) és a könyvekhez viszonyítva is egy leegyszerűsítettebb változatot kapunk a szereplők jelleméről. Yennefer -hogy egy GOT-os példát mondjak- nekem olyan mint egy Lannister és egy Strak közös gyereke, vagy akár mondhatnám azt, hogy hasonló mint Jaime. Néha nagyon aljas és számító, máskor becsületes és önfeláldozó.
Yen-el kapcsolatban nagyon Minimális SPOILER!: A könyvekben volt egy bizonyos jelenet, ami után teljes szívemből utáltam, és azt kívántam hogy végezzenek vele, vagy bármi, de többet nem akarok róla olvasni. Idővel mégis megkedveltem, mert sok jó és önfeláldozó dolgot tett, végtére szorosan odakerült Geralt mellé annyira megszerettem.
SPOLER VÉGE!
A sorozat közel sem tökéletes (néhol tényleg elég gyerekesnek és olcsónak hat), de ezek a kijelentések amiket tettél nem helytállóak. Ezeket szerettem volna tisztázni a számodra. Természetesen ettől még nem biztos hogy tetszeni fog a Witcher világa, ezt el is fogadom és tiszteletben tartom. (9-es voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!