Mit jelent a torrent-en az, hogy HDTV?
HDTV (High Definiton TeleVision)
Műholdadásból rögzített digitális forrás, minősége változó, adatai alapján négy változatot tart számon a scene:
1080i: "ahogyan a műhold sugározza" kódolása mpeg2, bitráta nagyon magas, hangminősége 5.1 ill. 2.0
720p: 1080i-ből kódolt változat, felbontása 1280x720, x264/xvid-el kódolva , alacsonyabb bitráta, kiváló képminőség, hang 5.1/2.0
HR-HDTV: "Half Resolution" felbontása 960x528, x264/xvid kódolva, hangminőség forrástól függően 5.1/2.0
HDTV: a legbutább verzió, minõsége közel a dvdripel azonos, 2.0 hanggal kódolva
Konyhanyelven az a minőség, amit a tv közvetít. Gyakran benne van a például a tv logója, de én olyannal is találkoztam, hogy a kép alján megjelent egy reklám. (Az én esetemben ez a Vikingek című sorozatnál fordult elő).
Jobban jársz ha WEB-DL formátumút nézel, azok mentesek mindenféle ilyentől, és a minőségük is jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!