SPOILER! Szerintetek mi az Eredet vége?
A film során láthattuk, hogy elvileg a pasi ébren volt, és eldőlt a totem.
De a végén nem dőlt el, pedig elvileg akkor is ébren volt, tehát a totem egy rakás szärt sem ér.
Amúgy, szerintem ez a film túl zavaros, és csak még inkább azzá tették ezzel a befejezéssel. (én értem, hogy hogy volt, de apám megnézte háromszor is, és még akkor sem értette, hogy mi van)
Remek kérdés.
Szerény véleményem szerint megáll, hiszen azt mondja Ariadnénak, hogy egy álom sosem tudjuk hogy kezdődik, csak belecsöppenünk, és a repülőtér és Cobb háza között szerintem volt egy kis út... Tehát nem lehet álom!
Viszont a jegygyűrű meg nem volt rajta, viszont az álmaiban mindig hordja...
És akkor a feszegetett kérdésről: Ez nem kapu a folytatáshoz, hiszen a történet olyan zseniális, hogy teljesen mind1, hogy mi történik, akkor is lehet folytatás... Tegyük fel lesz második rész. Nem tudjuk meg, hogy mi történt, de megint lesz egy álom-story, mert megtehetik... Baj van, kell pénz, körözik őket stb.
Annyiszor csinálhatják meg újra ezt a filmet más story-val ahányszor csak akarják, szerintem nem rontana a helyzeten, de én nem bánnám ha egy Eredet lenne csak.
Biztos hogy megáll a búgócsiga ez nem is kérdés, csak megpróbálkoztak egy kis szuggesztióval a végén. Levágták ahogy eldől, és ezzel rögtön mindenki elkezd konspirálni hogy mi lehetett, újra meg kell néznie mert úgy érzi akkor megértheti. Sokaknál bejött lássuk be.... :)
Egyébként meg visszatért a valóságba ez nem is kérdés. Onnan derül ki, hogy ha megfigyeli a néző, a repülőn mindenkin végignéz, mindenkinek látjuk az arcát (jogos, aki a kisbuszt vezette azzal csak a repülötéren találkozunk újra, de ő is ébren van), ha valamelyik szinten lévő álomban ragadt volna akkor egy ember a csapatból hiányozna (aki az a feletti szinten ügyel a többiekre).
Másik ok -és ez a lényegesebb-, mind egyszerre ébrednek fel tehát a bivalyerős nyugtató fújta ki magát és elmúlt a hatása. Ha a csapatból valaki már ébren várta volna a többieket a repülőn, akkor az elég gyanús lenne (tehát az még álom).
A gyerekek öregedéséről és ruháiról nincs véleményem, szerintem szándékos/véletlen egybeesés netán rendezői baki.
Én így vélekedem, a filmről, szerintem is egész jó kis történet volt. üdv
Szerintem biztos, hogy álmodik. Hatszor (XDD) néztem meg eddig, és több dolgot is találtam, ami arra utal, hogy álmodik.
1: A gyerekek tényleg ugyanúgy néznek ki, és Nolan nem arról híres, hogy ilyen bakikat ejtene... Ez szándékos volt, és nem véletlen.
2: Saito hozzányúlt a váróban a csigához, és meg is pörgette, ami nem dőlt el = már nem működik úgy, ahogy kéne Cobbnak.
3: Saito ez után a pisztolyért nyúlt. Szerintem lelőtte Cobbot = mivel be volt nyugtatózva nem ébredt fel, hanem még mélyebbre süllyedt (mint mikor leszúrta a felesége, gondolom ezért tért magához utána a parton. meghalt a késszúrástól), azt meg senki nem tudja, hogyha a váróban meghalsz, hová kerülsz. Ezek szerint még mélyebbre. Ha magát lőtte le, ugyanez a helyzet, valakit pedig szinte biztos, hogy lelőtt vele.
4: Saito kizárt, hogy közvetlenül az ébredés után ilyen lazán telefonáljon. Kizárt. Ennyi lent töltött idő után a minimum, hogy pár percig köpni-nyelni nem tud, látván, hogy hol van, és milyen fiatal. Legalábbis számomra eléggé elképzelhetetlen. Pláne, ha az előzőleg boncolt pontban magát lőtte le.
5: A többiek a repülőn és a reptéren azért bámulják, mert csapattagok voltak, és azért nem szólnak hozzá, mert hé, ott van Fisher is ám! Ő meg nem tudja, hogy ismerik egymást, elég érdekesen jönne le, ha hirtelen a repülőn vadidegen emberek spanolni kezdenének, nem? Plusz simán lehettek projekciók is, Fisher is kivetítette a második szinten a keresztapját magának. Cobb is csinálhatta a barátaival, nem?
6: A búgócsiga nem dőlt el. Még cask nem is ingott tovább. Kétszer egy egész picit megbillent, de hát semmi sem tökéletes. Plusz Saito (igaz, cask az álomban), de hozzáért. Így sem ugyanaz már, nem?
Persze attól zseniális a film, hogy ennyi lehetőség van további merengésre, szóval ez cask az én véleményem. :D
És azért nem szólhattak egymáshoz a reptéren egyébként, mert ott volt Fisher, és elméletben ők nem ismerik egymást ugye.
Fontos! ha megnézitek a végén a gyerekeken nem ugyanaz a cipő van mint amit korábbi jelenetben láthattunk, tehát nem teljes a hasonlóság. amúgy ajánlom mindenki figyelmébe ezt az oldalt: [link]
összegyűjtik az érveket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!