Gyűrűk ura (+ Hobbit) filmeket hogyan lehet rangsorolni legrosszabbtól legjobbig?
6. A hobbit: Az öt sereg csatája
5. A hobbit: Smaug pusztasága
4. A hobbit: Váratlan utazás
3. A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége
2. A Gyűrűk Ura: A két torony
1. A Gyűrűk Ura: A király visszatér
Ironikus módon a Hobbit trilógiából a harmadik a legrosszabb míg a Gyűrűk Ura trilógiából a harmadik a legjobb, ami ez mellett még a világmindenség legjobb filmje is.
Teljesen egyet kell értenem az első hozzászólóval a sorrendet illetően.
A gyűrűk ura filmek egyre jobbak, ahogyan előrehaladunk, a harmadik részhez képest az első már-már szükséges rossznak tűnik aminek a célja, hogy az alap sztorit felépítse, megismertesse a nézővel.
A hobbit filmek pedig messze elmaradnak a Gyűrűk urától, és egyre rosszabbak, ahogyan haladunk előre, az utolsó egy nagy végtelen csatajelenet minimális történettel, ami eléggé unalmassá teszi.
Egyedül a Gyűrűk ura első és a Hobbit első része között nem vagyok biztos a helyezésben, de a Gyűrűk uránál a nagyon jó folytatás miatt, nem egy különálló filmként nézve az első rész is teljesen helyén van.
Szerintem Gyűrűk Urából: Király visszatér -> Két Torony -> Gyűrű Szövetsége. Nekem leginkább a kaland része tetszett a filmekből, abból pedig ahogy haladunk előre, egyre kevesebb volt, ezért a kedvencem magasan az első rész. Számomra a későbbiekben kicsit eltúlozták az akciót.
Mivel három rakat szar között sem állítunk büdösségi sorrendet, így a Hobbit nem rangsorolható.
1. Két torony
2. A király visszatér
3. A gyűrű szövetsége
4. Egy váratlan utazás
5. Smaug pusztasága
6. Az öt sereg csatája
Nekem a 2. rész a kedvenc Gyűrűk Urám. A király visszatér vége nagyon durván el van nyújtva, és valahogy a Helm-szurdoki csata is jobban bejön mint Minas Tirith. Számomra sokkal zsigeribb az egész csatajelenet. És Éomer rohama is jobb, mint a szellemek megmentő serege, mivel sokkal személyesebb. Illetve az egész rohani kultúra és az esztétika is jobban tetszik Gondornál. Persze a 3 Gyűrűk Ura film igazából egy hatalmas eposz, nehéz elválasztani őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!