Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Mi a véleményetek erről?...

Lhanna12 kérdése:

Mi a véleményetek erről? (trónok harca) SPOILER

Figyelt kérdés
Mindenki szétfikázta a 8. évadot, pedig szerintem nem volt rossz. Egyedül azzal nem vagyok megelégedve, hogy Jaime végül visszament Cerseihez. És azzal, hogy a másokat ilyen gyorsan el akarták intézni, hogy már az évad elején kinyírták őket, hogy Cersei legyen a fő fenyegetés (mondjuk az a rész nagyon akciódús és látványos volt ezzel nem vitatkozom. De ugyanmár cersei a fenyegetés? Egyedül annyit csinált a haláláig az évadban, hogy bort iszogatott az erkélyen na mindegy is) Továbbá én csalódtam abban, hogy Jon végül nem lett király, és annyi küzdelem után végül visshakerült oda ahova indult, akkor is ha ő lett úgymond a Falon túli király (pedig mint tudjuk ő volt a jogos trónörökös és valószínűleg nagyon is jól csinálta volna). De most nem is erről akarok beszélni. Hanem Danyről. Mindenki meglepődött sztem amikor daenerys leégette egész Királyvárat. Véleményem szerint rosszul mutatták be az egész jelenetet. Bele kellett volna vágni dany minden közelmúltig veszteségét. Talán jobban értettünk volna mindent. Szerintem abban a pillanatban dany rettenetesen megtört volt, és szerintem a haragja fő szempontja az volt, hogy a város lakói könyörögtek a megadását adó harangokért. Tehát egyszóval féltek. Már nem a felszabadítót láttál daenerysben hanem a zsarnokot, és dany ezért állt "bosszút". Nektek mi a véleményetek erről? Továbbá hogy tetszett az utolsó évad?😊

2020. jan. 2. 14:30
 1/10 anonim ***** válasza:
15%

Korrekt volt az évad, de úgysem tudtak volna olyat csinálni ami mindenkinek tetszik. Hiszen az egész sorozat arról szólt, hogy hány karakter hányféle jogon tart igényt a trónra. Bármelyik is kapta volna, az összes többi rajongójáborának az csalódás lett volna.

Pont ezért nem lesz Half Life 3 sem. Olyan irreális igények és elvárások vannak, amit nem lennének képesek teljesíteni. Bármilyen játékot csinálnának, az sosem lenne elég jó.

A 8. évadot viszont megcsinálták, és jött is kommentcunami, hogy mi és miért nem jó, hiszen vártak 2 évet "csak" 6 részre, és a többség vizuális meg mentális orgazmust vizionált a végére részről részre emelve az élményt, amit nem kapott meg.

2020. jan. 2. 14:45
 2/10 A kérdező kommentje:

#1 én is így gondolom :) ízlések és pofonok

Ilyet még nem láttam, hogy valaki a rövidség miatt fikázza volna az évadot, de sztem így, hogy 1 rész kb egy film hosszúságú volt, semmi gond nem volt vele. Csak akkor lett volna idegesítő kicsit, ha megmarad az 50-60 perc játékidő viszont "csak" 6 részt kapunk, mert hozzászoktunk évadokon keresztül a 10 részhez, és kicsit számomra fájó lett volna belegondolni, hogy még az előző évadban ott lett volna 4 rész😅 nekem ebből a szempontból a 7. évad kicsit rövidre sikerült, hogy az igazat megmondjam🤷‍♀️

2020. jan. 2. 14:53
 3/10 anonim ***** válasza:
90%

Nem tetszett, a legalja volt az egész sorozatnak. Ettől rosszabb csak a 7. évad 6. része volt.

Elsősorban nem azt kritizáljak ami történt, hanem ahogy történt.

1. Mondanak mindent, de nem mutatják. Karakterekről állítják, hogy okosak, de ezek a karakterek már nem viselkednek okosan egyik jelenetükben sem (Tyrion, Sansa, stb.).

2. A csatajelenetek nélkülöznek minden logikát: a dothrakiak bevágtatnak a sötétségbe, miközben mögöttük katapultokkal lövöldöznek az irányukba. Ráadásul miután mind meghal ismét feltámadnak 2 résszel később. Stb.

+ plot armor: többször látjuk, hogy a halottak körbevették a főszereplőket és folyamatosan támadják őket, már mozdulni sem bírnak, a földre vagy falhoz vannak szorítva, mégis mindent túlélnek. Pedig ugyanezek a halottak egy másik jelenetben méteres kőtömböket ütnek át puszta kézzel.

3. A mások és a plot armor és a lefektetett mágiarendszer felrúgása: a wightokat megállítja a tűz, ahogy hozzájuk ér, mégis, a 8. évadra már tüzet okádó wight sárkányuk is van, pedig abban a pillanatban, ahogy tűz gyúl benne el kéne pusztulni. Aztán ez a tűz szelektíven égeti a követ: ha nincs főszereplő a kő közelében, akkor a kő felrobban (Deres falai), ha a főszereplő a kő mögött van fedezékben, akkor kitart.

A Másoknak az Éjkirály semmi hasznát nem vette. Álltak és néztek. Ennyi erővel minek voltak egyáltalán ott? Az Éjkirály minden idők leggagyibb "főgonosza", a katonáival együtt.

Also...a valyriai acél megöli őket, de a sárkánytűz már nem...fuck logic.

4. Cersei fenyegetésként egy nagy nulla volt. Már a 7. évadban sem lehetett komolyan venni, hogy ő fenyegetés, mivel semmiféle szövetségese nem volt. Már az első részben el kellett volna tudni foglalniuk Királyvárt, mert Cerseit egyébként is mindenki utálta.

5. Az egyetlen fenyegetés Dany "tanácsa" volt, Tyrion és Varys személyében, akik folyamatosan szabotálták Dany összes tervét. Mégis évadokon keresztül a segítői voltak, pedig Tyrion csak a családját akarta menteni, Varysról pedig elfelejtették, hogy mi is volt a célja. A felelősök a történtekért ők ketten volna, mégis csak az egyik kapja meg végül a méltó büntetését, Tyriont megint kinevezik segítőnek, pedig folyamatosan megbukott segítőként. Fuck logic.

6. A Starkok utálatosabbak lettek a végére, mint anno Joffrey volt. Arya csak végig hihetetlenül irritáló volt és lassan a többi is átvette ezt a passzív, agresszív, feszültséget teremtő karaktert, mert csak.

A karaktereik végig csak áldozatok voltak, akiket mindig mások húztak ki a bajból, mégis a Starkok kapták érte a jutalmat.

Ez a legidegesítőbb Brannél, aki még a semmittevése után király is lesz. Végig Meera, Hodor és Nyár cipelték a plotjáig és vissza a plot feledésbe merüléséig, majd egy jót rájuk is köp és ennyi. Ha már valaki megérdemelné a királyságot, akkor az Meera, mert ő csinált mindent Bran helyett. És amikor Bran csinálhatott is volna valamit, akkor sem csinált semmit.

7. Dany nem csinált rosszabbat attól, amit Tywin csinált Királyvárral a megérkezésekor. De nem rémlik, hogy Tywint bárki is megölte volna, mert a katonáival feldúlta Királyvárt. Viszont Dany úgy van kezelve, mintha ezért valami extrém szörny lenne, akit nem látott a világ. :D

Pedig más karakterek csináltak sokkal őrültebb dolgokat is. Arya emberek arcát nyúzta le, pitébe sütötte őket, megmérgezett egy egész családot...de ő nem őrült. Dany ha megöli az ellenségeit, akkor az. :D

Külön gyöngyszem, hogy ugyanabban a részben, amikor egy kutyához vagy lóhoz hasonlítják Westeros nem nemesi népességét, Danyt "kivégzik", mert lemészárolta ezeket az egyéneket, akiknek csak ne legyen szavazati joga.

Bezzeg amikor Cersei felrobbant egy rakás nemest és papot, akkor az senkit sem zavart.

Dany elégeti a jobbágyokat? Meg kell halnia!!! De amúgy baccák meg a jobbágyok, mert a lovainkat is jobban tartjuk, mint őket.

2020. jan. 2. 15:44
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
*Ja és még rengeteg van, de nincs energiám mindet leírni.
2020. jan. 2. 15:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként megmaradt a 60 perc játékidő. Nem tudom, hogy te hol láttad, hogy hosszabbak a részek.
2020. jan. 2. 15:51
 6/10 anonim ***** válasza:

Ez csak amiatt van, mert a 60 perces sáv = 42 perc adásidő. A 60 perces részek már a 80 perces sávnak számítanak. A 8. évad pedig 54 és 82 perc közöttieket is hozott:

Winterfell – 54 mins

A Knight of the Seven Kingdoms – 58 mins

The Long Night – 82 minutes

The Last of the Starks – 78 minutes

The Bells – 79 minutes

The Iron Throne – 79 minutes

2020. jan. 2. 15:57
 7/10 anonim ***** válasza:
89%

6-7 évadon keresztül épített történetszálakat dobtak a kukába, vagy intéztek el nevetségesen, bőven lett volna még 20-30 részre elég anyag a történet korrekt lezárásához.

- három szemű holló, Bran...kuka

- az erdő gyermekeinek mágiája...kuka

- Azor Ahai próféciája...kuka

- a fal...kuka

- éjkirály...még a sárkánytűz sem sebzi meg, de egy valyriai acél tőrrel megszúrják és instant meghal az egész seregével, nem ám emberáldozat segítségével(Azor Ahai) vagy az erdő gyermekei/háromszemű holló mágiájának a használatával megölni

- Jon valódi kiléte, joga a trónhoz...felhasználták Dany megtébolyodásához, egyébként kuka

- a sokat emlegetett arany kompánia...gyorsabban égtek el, mint egy tibeti szabadság harcos

- Tyrion, már egy sakk mecset sem képes megnyerni

- katonai taktika teljes hiánya

- osztódással szaporodó makulátlanok és dothrakiak

- egyik részben nagyon is halandóak a sárkányok, a következőben tízszer-százszor annyi skorpióval nem képesek megsebezni azt az egy megmaradt sárkányt

.

.

.

És még sok egyéb, pl Dany megörülése vagy sokkal gyorsabbnak kellett volna lennie valamelyik vesztesége után, vagy sokkal lassabbnak és kidolgozottabbnak.

Az sem világos, hogy a végén a 8 évadnyi háború után Westeros nagyurai, akik a lovaikat többre tartják a pórnépnél, miért engedelmeskednek az örült királynőhöz hű pár rabszolga katonának.

2020. jan. 2. 18:43
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
6: Az HBO-n nincsenek reklámok, szóval felesleges a műsorsávokkal matekozni. Amúgyis megtehették volna, hogy több epizódot/évadot gyártanak, amelyben jól végig lehetett volna vezetni mindent.
2020. jan. 2. 19:22
 9/10 anonim ***** válasza:
70%
Minél több évad készült, annál szarabb lett. Ez a véleményem.
2020. jan. 7. 20:54
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

3-as válaszolóval teljes mértékben egyetértek, leírta minden gondolatomat

Nagyra tartottam a Starkokat, de a végére már pusztultak volna meg. Sansa nem tud mást felmutatni, mint hogy Stark. Arya legalább harcolni megtanult.

Dány volt a kedvencem. Szerintem nagyon szomorú, hogy a célja előtt halt meg. Elismerem, nem volt szép hogy megölt egy csomó ártatlant, de a sok idióta Sansával az élen miért utálták már amikor megjelent? Mintha a többi nagy úr nem a trónt akarta volna. Ő követelte rendesen a trónt, de azért lássuk be, valamiért el jutott odáig, ahová, a sereggel meg a hűséges népekkel.

Konrád haragszom, hogy elhagyta Danyt, de mégis megértem. Ezen az egy húzásán kívül minden jó tett volt az én szememben. Végül ő nem kapott semmit, de a haszontalan Sansa megkapta Északot. A még haszontalanabb, unalmas és fölösleges, hálátlan Bran meg még többet kapott. Fhu. Arya pedig szintén megkapta, amire vágyott. Jon semmit. A szőnyeg alá söpörték, ki is ő. Ha ez nem derült volna ki, Jon Dany mellett maradhatott volna, aki talán nem őrült volna meg hirtelen.

Dany megérdemelte volna, hogy röviden bemutassák, mi minden vezetett ahhoz, hogy ártatlanokat gyilkoljon le.

2020. márc. 15. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!