Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Star Wars IX. Epizódban...

Star Wars IX. Epizódban szerintetek, hogy fog meghalni Kylo Ren?

Figyelt kérdés
Szerintem az Endoron ewok pedomacik halálra erőszakolják majd. Nagyon remélem, hogy így lesz.

2019. nov. 18. 15:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
50%

"Ez nem igaz! Lucas végig tudta ki Luke apja, csak eltitkolta stábtól. A szövegkönyvben is az volt (egészen a jelenet felvételéig) hogy Obi-van az apád."

Még a saját magad által linkelt cikket sem sikerült rendesen elolvasnod. Nem az volt a forgatókönyvben, hogy "Obi-Van az apád", hanem hogy "Obi-Van ölte meg az apád"

Egyébként én nem erről beszélek. Az Új remény 1977-ben jelent meg. Ekkor, 77-ben, és előtte, amikor még az Új remény készült, még lövése sem volt Lucasnak, hogy Luke apja Vader. Ezt a Birodalom visszavág írásakor találta ki.

Hoztam neked én is olvasnivalót: [link]

2019. nov. 19. 16:05
 12/21 anonim ***** válasza:
72%

Egyébként ha esetleg igazad is van, a lényegen nem változtat:

- Az én vagyok az apád jelenetnél orgazmusod van, az a filmkészítés csúcsa. Egy váratlan fordulat, amire senki nem számított.

- Snoke halála csak öncélú húzás a te szemedben, hogy meglepje a rajongókat Johnson, sőt, egyenesen az volt a célja, hogy lerombolja amit Abrams felépített (amit persze Abrams a film executive producereként csakúgy hagyott... lol). Miközben ez a jelenet is csak egy váratlan fordulat, amire senki sem számított. Ráadásul a háttérinfókból sejthető, hogy már 2015-ben tudták, hogy ez lesz a sorsa.

Az egész sequel-éra arra koncepcióra épül, hogy Palpi mindent eltervezett a halála utánra. A Contingency tervet 2015 óta ismerjük, kivéve a végét nem, amit évek óta rejtegetnek. Amit majd most a filmből meg fogunk tudni. Az összes film, könyv, sorozat története, amelyek 2015 után jelentek meg és az ST érában játszódnak, ebben a filmben fognak összeérni és kicsúcsosodni.

De mondogassad csak, hogy nincs koncepció, amikor minden létező dolog azt igazolja, hogy van. Nem tudok veled mit kezdeni.

Kettős mérce... kettős mérce mindenütt.

2019. nov. 19. 16:14
 13/21 anonim ***** válasza:
72%
Itt egy másik: [link]
2019. nov. 19. 16:16
 14/21 Tislerics Máté ***** válasza:
27%

Valóban kicsit elfogult vagyok, mert itt két teljesen más kaliberű trilógiáról beszélünk. Az eredeti trilógia maga a megtestesült innováció. Nem szorul magyarázkodásra, hogy miért zseniális, mert egy jelenséggé vált. Ez volt az első olyan kasszasiker, ami az összes korosztály számára maradandó és lenyűgöző élményt adott. Átalakítva a mozi világát. Biztos neked is feltűnt, hogy a SW óta csak úgy fossa ki magából Hollywood az ilyen jellegű űrkaland filmeket. És igazából ennek a folyamatnak a része az új trilógia is.

Az elfogultság részemről néhol valóban indokolatlan, mert Lucas is bizonytalan volt a forgatókönyv tekintetében. Ebben igazat kell hogy adjak neked. A TLJ (megkérdőjelezhetetlenül jelentős) rossz megítélése nem is ennek köszönhető. Ez a fajta frissesség még jól is állhatna a filmnek, de úgy érzem túl lett tolva a random ötletek bedobása. Obi-van kicserélése Vaderre egy nagyon merész húzás volt Lucas részéről de tudta, hogy működni fog és a népek zabálni fogják. Lesokkolta az embert, aztán elgondolkodtatta. Ez egy nagy leleplezés volt. Snoke halála viszont egy előre halálra ítélt karakter kiírása volt a történetből. Ebben nincs semmi leleplezés, nincs semmi történetbeli csavar. Egyszerűen csak kiderült, hogy az új trilógiába nem is lesz fontos szerepe Snoke-nak és csak álmodozhatnak a rajongók arról, hogy kiderül valami róla. Bezzeg te elvárod, hogy kezeljem mind a két jelenetet ugyan olyan jónak...

És azt sem tudom elfogadni, hogy mind a két trilógia hasonló kaliberű alkotások. Lucas filmtörténelmet írt. Az új trilógia meg egy teljesen átlagos SW jellegű űrfantasy. Nyilván nem várható el, hogy a Disney csináljon még egy akkora jelenséget mint a 77-es SW. Ez irreális elvárás lenne. De az már felháborító, hogy rávetik magukat a frissen megvett SW jogokra és hirtelen elkezdenek egy végső befejező trilógiát készíteni, ami (újra) lezárja a Skywalker család történetét. Ez kapzsiság és tiszteletlenség a rajongókkal szemben. Ráadásul ők is bevallották, hogy kicsit elsiették a dolgot. Ezek után nem tudom mit mondhatnék még...

Nem istenítem az eredeti trilógiát. Annak kezelem ami: Egy meghatározó és megismételhetetlen filmtörténeti jelenségnek, ami emberek millióit ejtette ámulatba.

Az új trilógiát is annak kezelem ami: Egy elhamarkodottan kitalált, tök átlagos űrkaland film, ami lezár egy hexológiát, amit rengetegen imádnak.

Te persze ezeket egyenrangú filmeknek tekinted, ami finoman szólva is megmosolyogtató számomra továbbra is.

2019. nov. 20. 09:17
 15/21 anonim ***** válasza:
19%

Na, látod, tudsz te normális stílusban is írni, mindenféle hisztéria nélkül. Persze nem értek veled egyet több szempontból sem, de így sokkal könnyebb beszélgetni.

"TLJ (megkérdőjelezhetetlenül jelentős) rossz megítélése nem is ennek köszönhető"

Gyakorlatilag a RottenTomatoes audince score-ján kívül (amit nagyon könnyen lehet botokkal befolyásolni, és tették ezt több filmnél is), minden létező statisztika azt mutatja, hogy ez nem igaz. Mármint, hogy jelentős lenne a film rossz megítélése. Valóban van réteg, akiknek nagyon nem jött be a film, pl. akik bojkottálták a Solo-t emiatt, meg bojkottálják az új filmet is. Viszont ez a bojkott gyakorlatilag jelentéktelen. Én napi szinten figyelem a TRoS jegyeladásait Amerikában, és semmi nem látszik abból a nagy bojkottból. Még az is lehet, hogy az Infinity War nyitó hétvégéjét is meg tudja ugrani a nyitóhétvégén. Persze ezt így egy hónappal előtte lehetetlen megállapítani, de így egy hónappal a film előtt több mint biztató a helyzet.

"Snoke halála viszont egy előre halálra ítélt karakter kiírása volt a történetből. Ebben nincs semmi leleplezés, nincs semmi történetbeli csavar."

Én ismerek olyat, aki ezt a csavart a saját korának "Én vagyok az apád" jelenetének tartja. Nem is egy embert. Márpedig ez igenis csavar. Egy főgonosz, aki nem is főgonosz, valószínűleg csak egy báb. Ez is elgondolkodtatja az embert. Ha Palpatine van a háttérben, akkor hogy jön a képbe Snoke, mi szükség volt rá? Illetve mint említettem, a Contingency tervezetnek csak a végét nem ismerjük, hogy azt, hogy jött a képbe Snoke. És ezeket valamiért évek óta titkolják... Még a Snoke-ról megjelent képregényből se derül ki semmi fontos se róla, azon kívül, hogy úgy viselkedik, mintha ő maga lenne Palpatine... ami megint kérdéseket szül, amiken lehet gondolkodni. Lehet itt gondolkodni sok mindenen.

"De az már felháborító, hogy rávetik magukat a frissen megvett SW jogokra és hirtelen elkezdenek egy végső befejező trilógiát készíteni, ami (újra) lezárja a Skywalker család történetét. "

Ez tévedés, ugyanis sosem volt lezárt történet a 6 részes Skywalker Saga. Lucas sosem tekintette annak, tervezte a 7-8-9. epizódokat, még az előzménytrilógia (!) idején is. A starwars.com hivatalos oldalán is a filmek közé volt a sorolva a 7-8-9, pedig még az 1-2-3 el se készült!

Mellesleg, ha ránézel a 6. részre, legfeljebb egy szempontból volt lezárt: Meghalt az ultimate enemy, és pont. A film semmi magyarázatot nem ad arra, hogy mi az Erő egyensúlya, pedig az előzményfilmek az egész Saga egyik legfontosabb kérdésévé teszik ezt. A film nem foglalkozik azzal, hogy a teljes birodalmi armada az lényegében még mindig létezik, a császár halálával nem vált köddé, a lázadók pedig még mindig csak maroknyian vannak.

Ráadásul Lucas pont azért adta el a jogokat, hogy csinálja meg a valaki a 7-8-9. részt. Még a terveit is odaadta Bob Igernek és Kennedynek. Amiből aztán a 7. rész semmit nem használt fel, de a 8. rész már merített belőle. Lucas később ezekről úgy nyilatkozott amúgy, hogy: "tudom, hogy utálták volna az emberek a terveimet, de legalább teljes lett volna a történet"

Meglátjuk, hogy a 9. rész mennyit fog fenti kérdésekből megválaszolni, én bízom abban, hogy az összeset. És akkor valóban úgy fogom érezni, hogy nem végződhetett volna másképp történet.

"Nem istenítem az eredeti trilógiát. Annak kezelem ami: Egy meghatározó és megismételhetetlen filmtörténeti jelenségnek, ami emberek millióit ejtette ámulatba.

Az új trilógiát is annak kezelem ami: Egy elhamarkodottan kitalált, tök átlagos űrkaland film, ami lezár egy hexológiát, amit rengetegen imádnak.

Te persze ezeket egyenrangú filmeknek tekinted, ami finoman szólva is megmosolyogtató számomra továbbra is."

Nem tudom, hány éves vagy, de úgy írsz, mintha megélted volna annak idején a 80-as években az eredeti trilógia kiteljesedését. Ha így van, akkor megértem, számodra az volt "A TRILÓGIA"

Az én generációmnak meg az előzménytrilógia volt az. Az én generációmban az ejtett ámulatba milliókat.

A legújabb generációnak meg az új trilógia ugyanez.

Én nem látok különbséget, csak azt, hogy felnőttünk a saját korunk SW filmjein. Az új generáció pedig éppen most nő fel egy új trilógián.

2019. nov. 20. 13:02
 16/21 Tislerics Máté ***** válasza:
27%

,,Na, látod, tudsz te normális stílusban is írni, mindenféle hisztéria nélkül."

Ezt most valami élterelésnek szántad magadról, vagy mi? :D Fölösleges! aki visszanézi a beszélgetésünket látni fogja ki itt a stílusbajnok a személyeskedéseivel...

Nem különösebben érdekelnek az összeesküvés elméletek a film jó és rossz megítélése között. Aki nézi a fórumokat és beszélget emberekkel, nagyon jól tudja, hogy a film megítélése erősen változó, de semmiképpen sem mondható pozitívnak. Úgy csinálsz mintha nem láttál volna kommnent szekciót SW cikk alatt... :D

,,Egy főgonosz, aki nem is főgonosz, valószínűleg csak egy báb. Ez is elgondolkodtatja az embert."

Az összes jelenet elgondolkodtatja az embert ennyi erőből. Nem ez a lényeg! Kiderült, hogy Snoke csak egy majom volt, aki nagyon úgy akart kinézni mint a Császár! De ennél több jelentősége nem volt és nem is lesz. Még az alkotók sem foglalkoztak vele, ezért kivették! Telibesz@rva a rajongók kíváncsiságát.

A birodalomban viszont nem kivettek egy karaktert, hanem egyesítettek: Vader és Luke (ismeretlen) apjának személyében. Ennek a megírásához valamivel több tehetség kell, mint egy alapvetően nem megírt karakter random megöleléshez... Akinek ez a nagy jelent az életében annak egészségére... Ez igazából őket minősíti... :D

Tudom, hogy nem volt lezárva teljesen a történet. Lucas alapvetően 9 filmre gondolt. (csak én érzem lezártnak a storyt a 6. résszel, bocs ha félreérthető voltam.) És nyilván tudta, hogy a Disney be fogja fejezni. A baj az, hogy elhamarkodottan álltak neki. Ez zavar! Ezt rontották el!

,,Az én generációmnak meg az előzménytrilógia volt az. Az én generációmban az ejtett ámulatba milliókat."

Ez nem igaz! Az előzmény és az új trilógia is az eredeti trilógia sikerét lovagolja meg. Azt hogy a SW előtt csak gagyi Flash Gordon-os dzs kategóriás sci-fik léteztek. Ezért ejtette ámulatba az eredeti trilógia az embereket. A többinél ez a hatás már sokkal felhígultabb volt. Mivel láttak már ilyet régen is. A 77-es SW-nél történet a varázslat. A többi már csak ismétlése annak.

Én 7-8 évesen láttam az eredeti trilógiát és kb. 10 évesen kezdtem az előzmény trilógiát. Nekem mind a kettő a gyermekkorom részét képezi és egyértelműen az eredeti trilógia volt nagyobb hatással rám. De ez csak egy példa! Az emberek általános megítélése szerinti a Birodalom minden idők legnagyobb SW filmje. Ne csinálj úgy, mintha barlangból jöttél volna. Ez nem csak generációk kérdése. Annyira nem telt el sok idő közöttük... Aki meg nem tud elvonatkoztatni a különböző korok zsánerei, hajviseletei, technikai lehetőségei között, az sosem fogja tudni megítélni melyik trilógia a legjobb! Mert elveszik a filmművészeti szempontból szinte jelentéktelen részletekben...

,,Én nem látok különbséget, csak azt, hogy felnőttünk a saját korunk SW filmjein. Az új generáció pedig éppen most nő fel egy új trilógián."

Persze hogy nem látod! Erről beszélek! :D A mai SW kultusz közelébe nincs a régihez képest! ÉS tudom miért? Mert van mellette 5 másik, ami legalább ekkora áhítatot vált ki minden korosztályból. Az SW jellegű filmek már átlagosnak mondhatók, mert akkora sikere volt régen, hogy átalakította a filmipart és mindenki azt majmolja azóta is.

Mondj már egy különbséget, amiben a mai SW filmek jobbak mint egy Bosszúállók vagy egy Star-trek, vagy galaxis őrzői film? Naugye... Az új trilógia egyáltalán nem hozza a mindent elsöprő SW életérzést. Most már sokkal telítettebb a piac, mert rájöttek mi volt régen az SW sikere! És tonnaszámra nyomatják az ilyen filmeket. Az új trilógia csak 1 közülük és ezt bármilyen jegyeladási meg játékeladási statisztika igazolja neked. Az eredeti trilógia pedig példátlan esemény volt a mozi történetében. A baljós árnyak is ilyen lehetett volna, ha nem lopja el a showt előle a Mátrix... Akkor az volt a forradalmi, az volt az új reménynek megfelelő hatást kiváltó film.

2019. nov. 20. 15:18
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

"Nem különösebben érdekelnek az összeesküvés elméletek a film jó és rossz megítélése között. Aki nézi a fórumokat és beszélget emberekkel, nagyon jól tudja, hogy a film megítélése erősen változó, de semmiképpen sem mondható pozitívnak. Úgy csinálsz mintha nem láttál volna kommnent szekciót SW cikk alatt..."

Láttam komment szekciót. És? Kit érdekel? Akinek tetszik a film, az nem fog panaszkodni. A film védésébe a többség meg belefáradt, mert nehéz úgy értelmes diskurzust folytatni, hogy nem kerülne elő a feministázás meg a piszlicsáré dolgokon való fennakadás. Mondhatok én annyi erényt, amivel rendelkezik a TLJ, úgyis mind le lesznek söpörve az asztalról érdemi reakció nélkül.

Ez pont ugyanaz, mint ahogy a netes fórumok torz képet adnak a politikáról. A neten mindenhol megy a Fidesz kormány szidása, pedig statisztikailag 2 emberből 1 a Fideszre szavaz. Semmit nem lehet a netes fórumokból leszűrni.

Többször is mondtam már, egy film sikerességének vannak objektív mércéi, és abban a TLJ megfelelt. Mindegyikben. És úgy néz ki nem tántorított el annyi embert a SW-tól, hogy az TROS bevételein meglátszódjon.

"Az összes jelenet elgondolkodtatja az embert ennyi erőből. Nem ez a lényeg! Kiderült, hogy Snoke csak egy majom volt, aki nagyon úgy akart kinézni mint a Császár! De ennél több jelentősége nem volt és nem is lesz. Még az alkotók sem foglalkoztak vele, ezért kivették! Telibesz@rva a rajongók kíváncsiságát.

A birodalomban viszont nem kivettek egy karaktert, hanem egyesítettek: Vader és Luke (ismeretlen) apjának személyében. Ennek a megírásához valamivel több tehetség kell, mint egy alapvetően nem megírt karakter random megöleléshez... Akinek ez a nagy jelent az életében annak egészségére... Ez igazából őket minősíti... "

De miért random? Honnan tudod, hogy nem ezt tervezték már vele 2015-ben is??? A rajongók tulajdonítottak Snoke-nak túl nagy jelentőséget. Ami egyébént még így is van neki, nem tudom miért mondod ezt. Aki egy galaktikus államot vezet, az mindenképpen jelentős személy.

"Ez nem igaz!"

De, ez igaz. Minden generációnak megvan a maga SW trilógiája amin felnő. Jártál már valaha SW tematikájú fórumon? Ott nagyon kiviláglik mindez.

"Az emberek általános megítélése szerinti a Birodalom minden idők legnagyobb SW filmje."

Köszönöm, hogy ezt felhoztad. Tudomásom szerint a maga idejében az a film is olyan megosztó volt, mint a TLJ. Csak akkor még nem volt internet meg közösségi média, ahol minden jöttment úgy szólt be az alkotóknak, ahogy akart. De vannak magazinok pl. akik közöltek le rajongói leveleket, amelyek kifejezték a csalódottságukat.

Ez is csak egy jelenség: mindig azt divat szidni, ami most zajlik. Nem újdonság. Én még emlékszem miket mondtak annak idején az előzménytrilógiára, megéltem azt a gyűlöletet ami körülvette. És tudtam, hogy most is ez lesz.

Ma pedig alig lehet rossz szót hallani az előzménytrilógiáról, mert van helyette más, amit lehet szidni.

"Mondj már egy különbséget, amiben a mai SW filmek jobbak mint egy Bosszúállók"

Ilyet nem tudok elfogultság nélkül mondani, mert nem szeretem a Marvelt. Számomra minden téren jobb a SW.

2019. nov. 20. 16:15
 18/21 anonim ***** válasza:
79%
Nekem mindegy, hogy meghal-e vagy sem csak a Disneynek eszébe ne jusson Star Wars filmeket csinálni....reméljük végleg vége.
2019. nov. 24. 11:21
 19/21 anonim ***** válasza:
56%

Új fejlemények az újraforgatások után:

Palpatine apparently disintegrates and explodes, causing the arena to crumble but also killing Rey. Ben apparently climbs out of the pit finding a dead Rey and decides to give his life for her. He uses the healing trick to save Rey but draining his life force in the process. Then "there’s a weird fanfic moment where they kiss, and he dies."

2019. dec. 11. 15:19
 20/21 anonim ***** válasza:
56%
Hát ha tényleg ez lesz, én nagyon csalódott leszek... Nagyon sok múlik a kivitelezésen
2019. dec. 11. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!