Melyek voltak a legfurcsább filmek, amelyeket eddig láttatok?
A furcsa jelzőt úgy értem, hogy olyan élményt nyújtott az alkotás, amit nagyon kevés más film eddig. Ami valamilyen módon nagyon egyedi volt, gondolva itt többek között a vizuális megvalósításra, a történetmesélés módjára, a zenére. Továbbá a téma is szóba jöhet, pl. olyan kérdéseket boncolgat a mozi, amit sokan nem mernek, vagy szimplán sokak látokörén kívül esik, vagy megszokott témákat, nem szokványos módon közelít meg.
Nem is lényeges, hogy pozitív vagy negatív élmény volt-r, csak az, hogy szokatlan volt.

Első ilyen élményem a Született gyilkosok volt, ami egyszerre kever több filmes műfajt is.
Scanner Darkly - maga a technológia, hogy filmet rajzosítottak meg nagyon furcsa volt.
Meztelen ebéd - na ezt olvastam is, meg láttam is. A film van olyan beteg, mint a könyv.
Furcsa volt a Black Orphans sorozat, ahol egy színész játszik 8 szerepet egyszerre.
Szamárköhögés ahogy bánt a színekkel - azt is sokáig kérdéseket feszegetett bennem. Nem volt jellemző más filmekre addig, amit ismertem.
Kirázott a hideg a Manifesto-tól.
Kincsemben furcsa volt a hip-hop tánc és a John Lennon szemüveg - nem éppen korhű dolgok. Mit kerestek a filmben? Mai napig nem értem. Persze szórakoztató, de ez inkább az Indiai filmekre jellemző.
Kick Ass - Egy gagyi szuperhősös tinifilmnek néz ki. De úgy pofán vert, amikor megnézem a kollégák nyüstölésére, hogy csak lestem. Kicsit sem a geil marveles hangulata volt, amitől kiráz a hideg. Igazi szociopatákról szólt a film.
Furcsa volt A Földlakó filmben, hogy bár egy szobában játszódik az egész és nincs benne mozgás, mégis mozgalmas és képzeletet nagyon megdolgoztatja annyira, hogy el lehet képzelni a beszélgetést.
Furcsa a Dogville-ben, hogy az elején még zavar a díszlet mentes világ, utána már látom a házakat, a falakt. Nagyon magával ragadó amiatt a film. Közvetlenül lebontja a falakat a néző és a szereplők között.
Furcsa, de inkább idegesítő, hogy Kristen Stewart nem képes becsukni a száját semmilyen jelenetben.
Rettenetesen furcsa film a Fountain - az egészet úgy, ahogy van, nem értem. Nagyon magávalragadóak a képek és relax, de fogalmam sincs, miről szól.
Szintén ez a kategória: Ashes and snow, csak ebben még szebb képek vannak és még annyira számomra értelmezhetetlen mondanivaló.
Totál furcsa a Renaissance c. film, ai fekete-fehér. Nem szürke árnyalatos, hanem vagy fekete vagy fehér a kép. Nincs árnyalat, nincs átmenet. Nagyon meredek! Ilyet mástól nem láttam még.
Rozencrantcz és Guildenstern halott filmben egyszerre folyik a történet párbeszédben, színpadi előadáson, bábjátékon, sport eseményen, szélben repülő szonettekben, a főszereplők szemszögéből és a mellékszereplők szemszögéből, akik valójában az eredeti mű főszereplői.
Ez volt az első film, ami ennyire megbolygatta a történetszálat a szereplők fontosságának megváltoztatásával és később jött a Szerelmes Shakespeare, ami nem sikerült ennyire jóra, de, de hasonló lett (nem véletlenül, hiszen az alkotó azonos).
Furcsa volt látni, filmen, hogy megjelenik egy festmény, vagy egy vers a mozivásznon, miközben nem is arról szól a film. Ez volt a Dead Man

Még egy szavazat a Mártírokra, egyszerűen a mai napig nem értem a végét
Az Árva című film inkább pozitív csalódást okozott, nem gondoltam volna, hogy a vége ennyire meg fog lepni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!