Melyek voltak a legfurcsább filmek, amelyeket eddig láttatok?
A furcsa jelzőt úgy értem, hogy olyan élményt nyújtott az alkotás, amit nagyon kevés más film eddig. Ami valamilyen módon nagyon egyedi volt, gondolva itt többek között a vizuális megvalósításra, a történetmesélés módjára, a zenére. Továbbá a téma is szóba jöhet, pl. olyan kérdéseket boncolgat a mozi, amit sokan nem mernek, vagy szimplán sokak látokörén kívül esik, vagy megszokott témákat, nem szokványos módon közelít meg.
Nem is lényeges, hogy pozitív vagy negatív élmény volt-r, csak az, hogy szokatlan volt.

1992-es Braindead, magyarul hullajó.
Új-zélandi horror.

Pók (Ralph Fiennes) - nyomasztó, álomszerű
A vakond, A szent hegy (Jorodowsky) - szerintem baromi nehezen befogadható művek vizualitásukat és szimbolikájukat tekintve
Mommy - önmagában is egy remek film, de a filmvászon szélességének nem öncélú ide-oda váltogatása szerintem zseniálissá teszi
Csak Isten bocsáthat meg - lassú film, kevés beszéddel, egy idő után ráhangolódtam, és élveztem

Funny Games - két elmebeteg tinédzser játszadozása egy túszul ejtett családdal
Salo avagy Szodoma 120 napja - elejétől a végéig végtelenül szadisztikus

Ópium: Egy elmebeteg nő naplója
A homár
Shindler listája
Parfüm:Egy gyilkos története

Radírfej
Meztelen ebéd
2001-Űrodüsszeia
Mártírok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!