Melyik (melyikek) az a film, ami annyira nagy hatással volt rád, a gondolatok meghatározóak lettek számodra, hogy azt szeretnéd, a gyereked is megnézze azt a filmet, mert fontos és alap?
Rám nagy hatással volt anno pl. a Constantine a démonvadász.
Nem lettem tőle hívő vagy hasonló, de megérintett a halandóság gondolata és neki köszönhetem hogy 1:1-ben leszoktam a dohányzásról :D
Bár tudom, hogy filmet kértél és ha esetleg nem kielégítő a válaszom, akkor nyugodtan pontozzatok le, elfogadom, de számomra a Lost sorozat volt nagy hatással.
A karakterfejlődések, amik benne vannak, ahogy felnőtt emberek képesek megváltozni az adott helyzet által. Szerintem nagyon sokat lehet belőle tanulni. Persze sok más sorozatból is, hiszen sok rész alatt többet lehet átadni a nézőnek, mint egy film alatt.
De, hogy filmet is ajánljak, akkor a Boldogság nyomábant tudom ajánlani. Igaz történet alapján készült, a kitartásról és a reményről szól!
Nos a rejtett agymosás a kérdésben nagyon kormánypárti propaganda. Tudod nem mindenkinek lehet gyereke. És emiatt folyamatos támadás alatt vagyok, úgyhogy kifejtem itt is a bánatomat. Le lehetne szállni a csinálj gyereket, különben nem vagy ember témáról.
Köszi a lepontozást ezért. Megy vissza, ha már "gyerekes" a kérdés. A valódi értéket úgysem díjazza senki.
De ha azt kérdezed, a következő generációnak mit mutatnék meg, amit ő kihagyna és kár lenne érte, az más. Pl a Pixar filmeket felesleges is sorolni, ha érdeklik a filmek, ezekkel úgy is találkozik.
Valószínű találkozik majd a Kisvakond, Magyar nepmesék, Varázslatos iskolabusz sorozatokkal.
De jó lenne, ha ismerné az Öveges prof - Kedvenc kisérleteim sorozatot is, meg a 14-16 that évesen a Tüskevárat.
A medve, 1988
Oroszlánkirály, az eredeti
Chihiro szellemországban
VUK
Idétlen időkig
Kirikou és a boszorkány
Kiharcolt oroszlánok
Számkivetett
Felforgató könyv
Hook
Hercegnő és a kobold
Villi a veréb
Idősebbeknek :
Holt költők társasága
Piszkos 12
Vaskereszt
Elveszett gyerekek városa
Álmosvölgy legendája
Matrix
Leon a profi
Rosencrantz és Guildenstern halott!!!
A Tanú (még azelőtt, hogy 19-20. század lenne töriből)
Simon Mágus
Liza, a róka tündér
Szamárköhögés
7 szamuráj
Jó a rossz és a csúf
Butch Cassidy és a Sundance kölyök
Harcosok klubja
Amerikai szépség
6. érzek
Óceánjáró zongorista legendája
eXistenZ
Nagyon alul értékelt és fontos filmek szerintem, de 16+osok:
Dogville!!!!
Született gyilkosok!!!!
La Haine!!!!
Ha érdekli a film művészet, Bergman, Tarkovsky, Bunuel, Hitchcock minden mennyiségben
Ha fogékony és figyelmes, akkor már gyerekként megérti A Föld sója filmet is.
Mindenképpen lebeszélném a Potter filmekről, ha még nem olvasta a könyvet. Fantázia rombolónak tartom és önmagában gagyi; nem más, mint egy nosztalgia film a pénz bevétel növelésére. A könyvek zseniálisak! De a film borzalmas. Sokáig azért nem olvastam el, mert rettenetes élmény volt a film.
Számomra a katartikus filmek: Életrevalók, Bakancslista. Szerelem és más drogok
Sok filmet szeretek, de ezeken agyaltam régen napokig. Azt nem tudom, hogy szeretnem e ha a gyerekeim is lássák, mert meg nagyon kicsik, és 20 év múlva már tuti ezek gagyinak számítanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!