Milyen/mit jelent szamodra egy igazi baratsag? Es mennyire fontos ez?
Az ellenkezo nemuek kozott tartosabb a baràtsàg,nem fecsegik ki,ha elmondasz nekik valamilyen panaszodat,vagy titkodat.Sokkal jobban meg lehet bizni egymàsban.
Elsosorban a segitokészség,bizalom,egymàsirànti érdeklodés,meghallgatàsa a masiknak,vagy ugyanugy tanàcsok adàsa,vagy elfogadàsa!A baràtnok kifecsegik egymàst,de a baràtok nem biztos,hogy elàruljàk egymàst.
nekem a párom a legjobb barátom. persze vannak haverok,de ők nem olyanok,hogy mindent el lehet mondani nekik. de mi nem érezzük ennek hiányát.
23/L
Általában az embernek csak egy igazi barátja van, míg barát, haver lehet több is. Hogy mi tesz valakit igaz baráttá?
Ismerjük egymás véleményét, gondolatait, érzéseit, tudjuk egy elejtett szóból, egy pillantásból, hogy mit akar a másik, hogyan érez a másik. Nemcsak, hogy ismerjük, de számít is, hogy mit érez-gondol-mond a másik. Támogatjuk egymást, segítünk egymásnak, számíthatunk egymásra. Bármikor.
Vele örülök és nevetek, ha ő boldog, s ha ő boldog én is az vagyok. Bármit elmondhat nekem és viszont. Ha döntésképtelen vagyok úgy mondja el véleményét, tanácsát, hogy nem erőlteti rám, de mégis segít.
Az igaz barát Őszinte, Titoktartó, Szeret, Optimista, Derűs, Odaadó, Együtt érző, Bölcs, Gondoskodó, Önzetlen és még sorolhatnám.
Ha szomorú, együtt érzek vele, próbálom talpra állítani a gödörből, felturbózni az önbizalmát. Adok - kapok, de mégsem érdek kapcsolat.
Akkor is támogatom, ha nem teljesen értek egyet azzal, amit tesz. Még ha az idők folyamán kicsit eltávolodunk is (más városba költözés stb.), akkor is törődünk egymással, érdekel, hogy mi van vele.
Bármire képes lennénk az igaz barátainkért!
S persze nem kell mondanom, hogy ez fordítva is így van.
Karinthy az mondta, hogy nincs barátság férfi és nő között, de én hiszem, hogy lehet.
Mégis a legjobb barátom ugyanolyan nemű mint én, lány, s azóta barátok vagyunk, hogy padtársak voltunk az általános iskolában. Ennek már kb.15 éve.
Mennyire fontos? Mindig jó, ha van, mert biztonságot ad. Néha pedig életbevágóan fontos. (ez utóbbi akkor, ha a padlóra kerülsz, mert tudod, hogy van, aki segít fölkelni onnan.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!