Melyek számotokra a legidegesítőbb, legirritálóbb jelenetek, jelenettípusok filmekben?
Arra gondolok, mikor van egy jelenettípus, akár klisé, amit mindig beerőszakolnak a filmekbe pedig rohadtul gáz, nem oda illő, az embernek helyettük van szekunder szégyenérzete amikor nézi a filmet.
Nálam ilyen tipikusan az elmúlt pár évben a minden filmben "szelfizzünk/rakjuk ki Instára, Facebookra" jelenetek, kb. lassan minden film ezzel van tele, hogy valamelyik szereplő a telefonját pötyörészi, a másik meg csinál egy szelfit a főhőssel meg hasonlók, tök mindegy hogy akciófilm, romantikus, szuperhős, vígjáték, akármi, mindenbe beleerőltetik valamiért, holott semmi értelme és még gáz is. Engem pl. az új Bosszúállókban is rendesen irritált, hogy a komoly részeket nem jutott idő kibontani (holott komolynak volt szánva a film), mint pl. Vasember és Nebula túlélése, a Bosszúállók és Marvel kapitány megismerkedése stb., de egy "csinálhatunk egy szelfit Hulk bácsival?" az belefért... ugyanúgy az Aquamanben is full gáz és oda nem illő volt.
Nektek milyen ilyesmi jelenetek, típusok vannak, amiket utáltok a filmekben?
A szájbarágós bevezető, főleg ha csak felolvassák neked. Például rendőr a karakter, de nem abból derül ki hogy egyenruhában kezd az elején, hanem mondjuk reggel felkel és monológban előadja narrátorként a tükör előtt készülődve, hogy "23 éve vagyok a kötelék tagja, de a mai napom nem lesz átlagos, mert bár egy hónapja lelőtték a partneremet, ma végre a tettes után eredek. Hála a hozzáférési jogosultságaim, kapcsolataim és egyéb alvilági módszerek alkalmazásának végre kiderült, ki ölte meg Michael-t, és nem fogja megúszni" - majd innen nyit a cselekmény, amin alapszik a sztori. Oké, hogy 90 percben nincs idő flashbackre meg alapozásra, de mikor rád zúdítják az egészet ahelyett, hogy felépülne a történet egy ívre, rögtön belevág a közepébe.
Én mondjuk ilyenek miatt nem is nézek egyáltalán filmet, csak sorozatokat. Ott egy teljes epizód elmehet a karakter mélységének bemutatására 40-60 percben, és még mindig van 12-21 rész a sztorira.
amikor smárolnak és hosszasan mutatják közelről meg minden szögből és még hangja is van
na olyankor legszívesebben hánynék
Jaj, ez a kérdés nekem szól!
A horror filmek 70%-ában "5 fiatal kirándulni megy az erdei házba". Az első 50 percben buliznak, isznak, dugnak. Ez NEM horror, hanem átverés!
És amit még utálok, amikor a főhőst térden lövik, de ő mégis tud szaladni. Én egy rándulással 2 hétig mankóztam.
Amikor egy megható vagy annak szánt jelenetet túltolnak, az eléggé zavar.
A másik, mikor egy horrorfilm végén kiderül, hogy az elmúlt másfél órában történt eseményeket valaki álmodta, vagy csak eljátszották, hogy megtréfáljanak valakit. Vagy mikor az addig teljesen normálisan viselkedő szereplő egyszeriben pszichopatává és eszelőssé válik, csak mert a néző már tudja, hogy ő a gyilkos.
Ki nem állhatom, amikor a főhőst sikerül csapdába csalnia a gonosz/rossz karakternek, de legalábbis az ellenfelének, és ahelyett, hogy a lehető leggyorsabban végezne vele, inkább mond egy hosszú monológot, amely éppen elég ahhoz, hogy a helyzet külső behatásnak vagy hősünk leleményességének, rátermettségének hála megforduljon és végül a negatív karakter bukásával végződjön a történet.
Azt sem szeretem amikor azt a látszatot keltik, hogy egy karakter meghalt, mindenki gyászba borul, vagy éppen ünnepel, attól függően, hogy pozitív vagy negatív karakterről van-e szó, majd a halottnak hitt illető hirtelen felbukkan.
Hirtelen ez a kettő jutott az eszembe.
Nemszeretemahomokot
Miazanyádneve? (Martha)
Én nem szeretkezek, én b@@@@@
Satöbbi satöbbi
Új csajszi a gimiben -> legmenőbb pasi valahogy beleszeret -> összejönnek -> összevesznek -> kibékülnek -> minden happy :D Meg se tudom számolni, hányféle feldolgozása van ennek.
A horror filmeket egyáltalán nem szeretem, mert mindig annyira kiszámítható, hogy mikor fog valami ijesztőnek titulált felbukkanni. Általában bealszok, amikor a barátaim horrorfilmre kényszerítenek.
Csatlakozok az előttem szólókhoz: vannak filmek, amikben nincs helye szerelemnek (vagy csak mérsékelten), de mégis egyszer csak bevágnak egy random szexjelenetet. Irritál.
Utolsó: ha nincs megoldás. Lehetnek nyitott végű filmek, azzal nincs bajom, de amikor odavetnek egy tessék-lássék véget a filmnek, az szörnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!