Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Miért mindenki Marveles?

Miért mindenki Marveles?

Figyelt kérdés
azért mert csináltak filmet? attól függetlenül a DC nem rossz, sok animációs mesét csináltak már ami szerintem k...a jó, gyilkos tréfa, superman halála stb én azt látom hogy mindenki rajong a Marvelért de képregényt nem olvastak... mint ha ilyen divatból lenének azok, jók a Marvel filmek, mesék meg minden csak nem értem miért jó szidni a DC-t mikor majdnem az összes gyerek akik 2000 előtt születek csak batman néztek, szombat vasárnap a tvben, meg elég kemény batman képregények voltak, amit betiltottak, a DC filmek is tetszetek,csak mindig halom hogy Marvel így úgy... mikor a DC és a Marvel dolgoztak együtt,úgy gondolom hogy aki Merval "párti" és szidja a DC-t, az egy divat majom, de ez saját vélemény. ti erről mit gondoltok? Normális kulturált választ kérek köszönöm.
2019. máj. 5. 01:12
 1/4 anonim válasza:
48%
Mert csicska es kovetik a tomeget
2019. máj. 5. 01:15
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom azért, mert a többség, mint leírtad, a filmes univerzumokat követi. A DC filmes univerzum filmjei egyáltalán nem sikerültek fényesen, talán a Wonder Womant leszámítva. Igényes DC történetekért sem kell messze menni, a Nolan-féle Batman trilógia a kritikailag legelismertebb szuperhősfilmek közé tartozik.

Fikázással konkrétan nem találkoztam, (az új DC filmeket leszámítva, amik még talán meg is érdemlik) de nem is értem, hogy miért ne szerethetné valaki mondjuk mindkettőt. Feleslegesen fűtik a marketinggépezetet ezzel a folyamatos vetélkedéssel.

tl;dr: Valószínűleg az új DC filmeket szidják, illetve hasonlítják a Marvel filmekhez, mert az az aktuális.

2019. máj. 5. 02:14
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Jézusom, mit tudsz ezen így pattogni?

A Marvel a filmes univerzumával most nagyon benne van a köztudatban. Szerethetőek a karaktereik, a filmekkel pedig mindig hoznak egy megbízható minőséget, hol erősebben (Végjáték), hol pedig gyengébben (Marvel Kapitány). Előre terveznek, tudatosak a döntéseik, és az egész munkásságukat átitatja a szív és a lélek.

A DC-nek minden alapja meglenne, hogy hasonló jelenséggé nője ki magát, de ők a Sötét Lovag harmadik része óta csak vergődnek, és elkeseredetten próbálják majmolni a Marvel receptjét. Viszont az ő filmgyártásaikban nincsen semmi tudatosság, mindig csak az aktuális trendekhez próbáltak igazodni, és ez erősen meg is látszott a filmek végeredményén.

Az Aquamennel és a Shazammal úgy tűnik, hogy talán kezdenek helyreállni, de az emberek többsége (köztük én is), mostanra már megunta a folytonos pancserkedéseiket és elpártoltak tőlük. Mert a DC jelenlegi filmes világa egy ordas nagy káosz, és még ők sem tudják, hogy igazából mit akarnak. Nyilván ők is minél több pénzt szeretnének legombolni a rajongóktól, viszont a Marvellel ellentétben tőlük nem kapunk minőséget és tudatosságot. Ehhez pedig én már nem kívánok tovább asszisztálni.

Igen, tudom, hogy most csak a filmes részlegről beszéltem, de itt Magyarországon mindenkinek a filmek jutnak először eszükbe, ha kimondjuk a Marvel vagy DC nevet. Ezért csak azzal foglalkoztam.

2019. máj. 5. 02:27
 4/4 anonim ***** válasza:

Én olvastam a képregényeket már jóval az előtt, hogy kijött a Fenegyerek, X-Men, Pókember, a Vasember és társairól nem is beszélve. Én speciel egyszerűen jobban kedvelem a Marvel univerzumot és a karaktereit. Olvastam DC képregényeket, láttam a Superman filmeket, összes Batman filmet és a mostani DC filmeket is. Nem utálom a DC-t csak nem kedvelem annyira.

Szerintem akik kifejezetten nem kedvelik a DC-t azok a filmek miatt pártoltak el, tartják rossznak. Először is Superman és Batman már egy lerágott csont. Sok film készült róluk, ahogy írtad nyomatták a rajzfilmeket is a TV-ben. A Nolan féle Batman hozott egy kis újdonságot a megszokottakhoz képest, de annak a trilógiának már vége és utána elég hamar belekezdtek a legújabb DC filmekbe, amikben újra előhúzták Batmant, Jókert és társait, úgy hogy még mindenki emlékezetében élénken élt a trilógia, ami messze jobb volt pl. a Batman vs Superman-nél. A Wonder Woman és Aquaman szerintem már csak azért is teljesített jobban, mert nem egy ezerszer hallott történetet mesélt el. Akik nem ismerik a képregényeket, azoknak teljesen új történetek voltak. Ami pedig ennél is fontosabb, hogy a legújabb DC filmek nagyjából az oké és a rettenetes között mozognak. A Zöld Lámpás béna volt, az Acélember oké volt, hozta a kötelezőt, a Batman vs Superman egy vontatott vacakra sikeredet, ami még felvezető résznek is gyenge volt. Az Öngyilkos Osztag is valahova az oké és a béna közé tehető, az Igazság Ligája súlytalan volt és szerintem mindenki többre számított. Az Aquaman jó volt, a Wonder Woman is jó volt. A Sazam is elmegy egynek, oké volt, a Jóker film meg már a bemutatója alapján se tetszik (eleve nincs kedvem külön filmet nézni a Jókerről). Szóval, akik nem olvasnak képregényeket csak a belőlük készült filmeket nézik, azok számára a párhuzamosan futó filmek alapján a DC sokkal gyengébb a Marvelnél. Szerintem ez nem divat, egyszerűen csak a mostani DC filmek pár kivételtől eltekintve rosszak. Ha a DC összeszedné magát és normális filmeket csinálna, akkor pár év alatt visszaállíthatná a renoméját, de a Marvelt még akkor is nehéz lenne túlszárnyalnia, mivel az univerzumának gyakorlatilag 10 év előnye van a filmek terén.

2019. máj. 11. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!