Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Csak én gondolom, hogy az...

Csak én gondolom, hogy az alkoholfogyasztás mennyire idejemúlt és teljesen ellentmond a minőségi idő eltöltésével?

Figyelt kérdés
Itt a szilveszter és ennek apropójából fogalmazódott meg bennem (már sokadszorra) az a gondolat (én is 20 éves vagyok), hogy a fiatalok (főleg) körében mennyire elterjedt az alkoholizálás. Természetesen meghívtak szilveszteri buliba, ahol nyilván megint a No.1 dolog az, hogy minél többet igyunk. Nem vetem meg az alkoholt, de kérdem én: nem tudom megérteni, hogy az embereknek nincs szükségük ún. "quality time" = minőségi idő eltöltésére? Vagy csak bármi program, filmnézés, bármi olyan városban, otthon, bárkinél, bárhol olyan program eltöltése, ami nem von magával alkoholfogyasztást és nem az a célja, hogy minél jobban lerészegedjünk, hanem az, hogy jól érezzük magunkat és sokkal később is visszaemlékezzünk ezekre az eseményekre? (pl kirándulás jó barátaiddal ősszel stb stb.). Nem vagyok szent, nem akarok prédikálni, de tényleg manapság ez a legfontosabb? A véleményetekre vagyok kíváncsi, mert nem fér a fejembe, hogy - lévén, hogy én is, meg sok mindenki egyetemisták vagyunk - egész nap tanulunk és kell a kikapcsolódás, hogy az alkoholfogyasztás,, egész másnap szenvedés a megoldás? Nem vall ez kicsit hülyeségre? Azért iszunk kb., hogy fel tudjunk oldódni, de akkor minek találkozunk, ha nem tudunk önmagunk lenni? Miért nem lehet minőségi időt eltölteni anélkül, hogy az lenne mindenkinek a legfontosabb, hogy most rohadtul igyuk szét magunkat... Egyszerűen nem őszinte, nem adjuk magunkat, hazugság az egész, másnapossággal jár, nem gondol vissza jól rá az ember. Lehet kicsit elrugaszkodott, de nagyon érdekelne, hogy mit gondoltok.

2018. dec. 31. 08:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Idejétmúltnak épp nem nevezném, te is írod, hogy nem az. Minőségi idő... kinek mi az. Úgy írod, mintha kötelező volna inni, pedig nem az, szerintem még téged se kényszerített senki. Ha nem akarsz nem mész piálni és "minőségileg" töltöd az idődet, ennyi. Egyetemistaként nyilván egy nagyobb városban élsz, van rá lehetőséged bőven.
2018. dec. 31. 09:19
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem gondolom hogy adott esetben pár sör kizárja a minőségi időtöltést.

A kulcs, ahogy az életben mindenhol, a mérték.

Én péntek esténként szinte mindig a barátaimmal vagyok, összejövünk valahol, nagyokat beszélgetünk, pár sör is lecsúszik, ennek ellenére én ezt határozottan minőségi időtöltésnek érzem. Persze nem négykézláb megyünk haza utána, tudom hogy mikor hol mennyi az elég.

2018. dec. 31. 09:40
 3/7 A kérdező kommentje:

teljesen igazatok van, a mérték a fontos..

csak nekem az hiányzik tulajdonképpen, hogy egy pl. egy monoton hét után, akár zh időszak, vizsgaidőszak, szerintem egy átlag embernek (bár lehet hülye elképzelés) feltöltődésre lenne szüksége, nem pedig ivásra, lerészegedésre, másnap tönkremenésére, fáradtságra, rosszullétre.. és erre manapság senki nem vevő szinte. borzasztó

2018. dec. 31. 10:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez az első félévem az egyetemen, 3-án lesz a következő vizsgám, szóval ma este is tanulni fogok. De egyébként eddig sem voltam egyetlen buliban sem. Egyrészt azért, mert nem hív senki, ha pedig hivna is, úgyis azt mondanám, hogy nincs kedvem, mert tényleg minden a piáról szólna és nekem erre nincs szükségem. Azt én sem értem, hogy sokan miért isznak annyit, hogy gyomormosás lesz a vége, de egy kis iszogatás belefér. Én is fogok koccintani pezsgővel.
2018. dec. 31. 10:40
 5/7 A kérdező kommentje:
úgy tűnik, az érettebb gondolkodású emberek olvassák a gyakorikérdéseket, köszönöm a válaszotokat ! :D
2018. dec. 31. 10:44
 6/7 anonim ***** válasza:

En 22 vagyok tehat en sem vagyok oreg, de nalunk is az a szilveszteri felallas, hogy 5en osszeulunk nalam, filmezunk, beszelgetunk, videojatekozunk es megiszunk 5en eg uveg pezsgot max kettot de eskuszom az mar kiut minket :D

En is sokkal jobban preferalom mikor elmegyunk gasztronomiai tutakra vegigesszuk a varpst, vagy valami tok jo programokat csinalunk.

Egyebkent nem tudom en sem miert jo ez, az ocsem (20) pont az ellentetem, neki az a lenyeg, hogy minden nap berugva legyen, minden hetvegen a buli meg a szanaszet let a celja.... nagyon sok hasonlo korunal ezt latom illetve az egyetemen is.

En azt figyeltem meg hogy foleg a szigoru szulok gyerekei ilyenek mert “szarnybontogatas” cimszo leven probalnak felnotteaet jatszani, illetve ez igaz a fiatalabbakra is es az olyan 25 ev koruliekre. Probalnak nagynak tunni es nagyzolni ki mennyit tud leguritani egy ejszaka alatt es ez szerintuk vicces mert milyen poen volt mikor szanaszet fetrengtek valahol vagy a padon aludtak.

Szemelyszerint nagyon nem preferalom, de a majtarsadalom ugy gondolja ez a helyes szocializalodasi mod. Majd kinovik.

2018. dec. 31. 11:32
 7/7 A kérdező kommentje:
utolsó, nagyon egyetértek mindenben... sajnos tényleg így van..
2018. dec. 31. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!