Ki ivott már rizsbort, milye íze van neki?
Figyelt kérdés
A rizsből erjesztik ezt az italt magától értetődően, de állítólag jellegét tekintve nem is bor. Sokan keverik a japán szakéval, mely szintén rizsből készül, de nem lehet rizsbornak nevezni.2018. dec. 26. 15:18
1/3 anonim válasza:
Mindkettőt ittam, de őszintén szólva egyik sem az én ízvilágom. Savanykás, kiérződik egy enyhe lisztes (rizses?) utóíz
2/3 Phoney válasza:
A szaké az rizsbor. (Persze japánul az alkoholos italt hívják szakénak, és a rizsbor nihonszu, de amit nemzetközileg szaké címén veszel meg, az rizsbor.) Ami alkohol rizsből készül de nem rizsbor, azok a rizspárlatok (ezeknek nincs külön neve – a japán sócsú, a koreai szodzsu, a kínai pajcsiu is készülhet rizsből).
Ha ittál szakét, akkor a rizsbor olyan (bár nyilván ugyanúgy nem egyformák a rizsborok, mint ahogy a sörök vagy a borok sem), ha nem, akkor nem nagyon lehet máshoz hasonlítani. Emlékeztet egyes fehérborokra (az édes-savanykás vonal és az erjedt illat szintjén), csak persze gyümölcsös jelleg nélkül.
3/3 anonim válasza:
Nekem olyan volt,mintha vizet ittam volna amibe került pár csepp alkohol..olyan semmilyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!