Milyen a novella amit írtam? Szerintetek érdemes lenne beküldeni egy pályázatra? 18/L
- Öt perce van! Teljesítse a feladatokat és megmenekül. Amennyiben az idő lejár és ön nem ért a próbák végére, meghal.
Rideg női robothang. Nem lepődöm meg, már csak ez maradt nekünk.
- 10 másodperc a kezdésig! Készüljön. 10…9…
Sosem gondoltam volna, hogy idáig fajulnak a dolgok.
- 8…7…6…
Nem számít. Megcsinálom a feladatokat és minden olyan lesz, mint régen. Sok mindent túléltem már, ez is menni fog.
- 3…2…1…
Félek.
- Rajt! – ordítja a fülembe egy dobhártyaszaggató sziréna.
Tántorogva indulok az első ajtó felé. Bár nekiesem, nem nyílik. Szinte hallom a múló másodperceket, így minden további tétovázás nélkül vállal rontok neki. Az ajtó enged, én pedig nyakig merülök a szobát elárasztó szemétben. Rothadás bűze csapja meg az orromat, a szemem könnybe lábad. Minden erőmmet latba vetve kúszok előre a mocsokban. A karomat, amit az ingem szabadon hagy éles tárgyak karcolják, és ami még fájdalmasabb, veszélyes hulladék savai marják. Fogamat összeszorítva érem el a következő terembe nyíló ajtót.
- Első szint teljesítve! – hangzik minden irányból.
Ám amint megérintem a kilincset rögtön vissza is rántom a kezem. A forró vastól máris égő, vörös hólyagok keletkeznek a kezemen. Másodszorra már számítva a fájdalomra sikerül bejutnom a szobába. A Pokolban találom magam. Mindenfelé égő benzintócsák ontják magukból az elviselhetetlen hőt. Futni kezdek, de a fojtó füst ötvenméternyi keserves vánszorgásra kényszerít. Mindenféle habozás nélkül rántom fel a harmadik ajtót.
- Második szint…! – de a hangot elnyomja a bezúduló jéghideg víz robaja.
Kétségbeesett kapálózásba kezdek, de már a végletekig kimerültem. A jeges víz megbénítja a végtagjaimat.
Majd elérve a tüzet bár kioltja azt, a jégdarabok olvadni kezdenek, gőz csap fel. Az első sokk hatása elmúlik, én pedig átúszom a következő terembe.
Ekkor ér az első felismerés, hogy ez időre megy, életre megy. Úgy lefoglaltak a feladatok, hogy nem volt időm foglalkozni az én egyre jobban fogyó perceimmel.
- Negyedik szint! Nagy levegő!
Nagy levegő? Mielőtt bármit tehetnék, kitárul az ajtó és minden elsötétül előlem. Fojtó füst áramlik ki a szobából, én pedig egyenesen beleesem. Könnyezik a szemem a maró füsttől és a teljes sötétség vesz körül. Gondolkodni sem tudok, ahogy az oxigén lassacskán elhagyja a tüdőmet, de nincs több, ami a helyére léphetne. Kábán és vakon tapogatózok előre, a kijárta felé. Már csak pár lépés van hátra az utolsó szobából. Mindjárt megmenekülök.
- Az idő lejárt!
Vége. Az idő lejárt.
Heló!
Ha komolyan veszed, akkor még párszor elovlasod, majd pedig megpróbálod csisozlni, majd pedig megint. Stilsiztikailag és tartalmilag is.
Tudom, hogy elég hiányosak a háttérismeretek, de én kifejezetten szeretem az ilyen novellákat.
Ha olvastatok már Hemingwaytől néhányat, akkor tudjátok, hogy mire gondolok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!