Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Az USA-nak minek kell nem-amer...

Az USA-nak minek kell nem-amerikai filmeket készítenie?

Figyelt kérdés

Nincs semmi bajom az USA-val, csak nem értem, miért akarnak mindent megfilmesíteni, ami nem amerikai.

Ott van pl. a Godzilla, ami japán. Igaz, hogy szerződést kötöttek, de a szörny nem Japánban rombolt, harcolt, hanem Amerikában. A Hupikék Törpikék is Amerikába kerültek. A Tintinre azt mondták, hogy nagyon jó lett, csak furcsa, hogy a szereplők nem belga nyelven, hanem angolul beszéltek. Volt, hogy a Tetovált lányt is megfilmesítették és a svédek kiakadtak, hogy minek, mikor ők már megcsinálták. Olyat is hallottam, hogy a norvég mészárlásról is terveztek filmet, de Norvégia nem engedte, főleg a túlélők meg az áldozatok hozzátartozói. Az év elején hallottam olyan pletykát, hogy valami Szovjetunióval kapcsolatos filmen gondolkoztak, melyben DiCaprio játszaná Lenint. És ilyen kommenteket olvastam: 'Mi ez? Kifogytak az ötletből az amerikaiak?' 'Nehogy már DiCaprio alakítsa Lenint!' , stb.

Van egy amerikai barátom, akitől megkérdeztem, hogy a mi a véleménye az amcsi filmekről. Azt felelte, hogy a régiek jobbak, mint az újak. Azt is mondta, hogy unja, hogy folytatásai is vannak, mert azok sosem sikerülnek valami jól (Madagaszkár 2, Transformer 2.) Hozzátette, hogy a régi Disney-filmek is jobbak voltak és nem szereti, ha feldolgozzák a régi filmeket, mert elrontja a nosztalgiázást.

Régen menők voltak az amcsi filmek, ma már nem. Sok helyen olvastam, hogy az európai filmeket jobban szeretik az emberek.

2016. aug. 13. 19:45
 1/3 anonim ***** válasza:
Mert pénzt látnak benne.
2016. aug. 13. 20:26
 2/3 anonim ***** válasza:
30%

Nem értem, mit hisztizel. Magyarországon csak magyarországon játszódó, magyar személyekről szóló, magyar témájú filmet lenne szabad készíteni?

És egy sci-fit ki forgathatna le? Az idegenek? Fantasyt pedig csak az orkoknál lehetne készíteni?

Ne légy már gyerekes. Az meg milyen, hogy "az amerikai" filmek, meg "az európai" filmek? Az összes eupai film jobb mint az öszes amerikai? Szerintem nem kéne általánosítgatni, már csak azért sem, mert a filmek területén is mindenkinek más az ízlése.

2016. aug. 13. 20:38
 3/3 anonim ***** válasza:

Magyarországon is rengeteg külföldi filmet készítenek.

A téma pedig aztán pláne nem értem, minek kellene, hogy az adott országhoz kapcsolódjon.

A forgatókönyvírók, producerek, rendezők... (minden stábtag) mindenféle nemzetiségűek az "amerikai" filmben is.

Eleve nem tudom, mit értesz "amerikai film" alatt. Amit ott forgatnak? Csak mert egy filmnek sokszor 5-6 forgatási helyszíne is van. Az Inferno magyar film lett, mert nagy részét itt vették fel? Vagy most a Szárnyas fejvadász 2 magyar lesz? A Tyrant?

Vagy ha a készítők személye számít, akkor kié? Csak mert ez csapatmunka, több száz emberrel. Általában nagyon vegyes származással.

Szóval, mondd meg kérlek, mégis, mit jelent számodra az, hogy amerikai egy film?

Finanszírozás? Általában magán + sokfelől összeszedett.

Talán leginkább az (így szokták meghatározni), hogy melyik stúdió készíti. Na de az megint csak azon múlik, kivel szerződnek. Addigra a film sztorija már rég kőbe vésett, a stúdiót már egy elképzelt konkrét műhöz választják.

Ha ezt sikerül normálisan meghatároznod, akkor onnantól kezdve van miről beszélni, addig nem igazán.

2016. aug. 17. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!