Ki szokott itt Grafitizni?
Egyszer ugy ki szeretnem probalni es nehany tanacsot es tapasztalatot meghallgatnek:)
Hol es milyen gyakran csinaljatok? Miket hasznaltok?
Én néhány hónapja vettem először festéket, azt hiszem 800 vagy 900 Forint volt (festékboltban vettem, és azt hiszem 600 vagy 800 ml-es), tehát elég olcsó.
Eddig 2 említésre méltó graffitit csináltam, egyet a szobám falára (egy macskát) és egy nagy P betűt egy külterületen lévő buszmegálló várójának falára. Mivel nincs olyan haverom, aki ebben benne lenne, egyedül meg egyelőre nem nagyon mászkálok el éjszaka emiatt, ezért nagyon lassan haladok, de tervben van a nyáron pár tag! :D
Mivel én is sokat keresgéltem hasonló témában, ezért bemásolok neked 2 választ, amiket én kaptam tapasztaltabbaktól.
"A tagelés a graffitizés alapja, szóval csináld. A legális graffiti a p*nák sportja, aki igazi az illegálisan tolja. A graffiti nem művészet, hanem egy életstílus, amit élni kell, és nem arról magyarázni, hogy mi a helyes benne és mi nem. Járni kell az utcákat, firkálni, tagelni, bombázni, égetni, amit csak tudsz, vidd minél feljebb a neved, minél több helyen legyél ott, és hozz minél minőségibb munkákat, mert már így is tele van toyással az utca. Szerintem ezt a dolgot tedd át jövőnyárra, addig gyakorolj otthon, pár hónap alatt ez nem fog vállalhatóvá fejlődni. 1 év múlva menj ki, kezdj el tageket dobálni, utána jöhetnek a bombák, és így szépen fejlődj. A legfontosabb, hogy tartsd tiszteletben a többi firkász munkáját."
"Jo moka alkalomadtan legalis helyre is festeni, foleg amig valakinel nem alakult ki egy formavilag, stilus, stb. de a graffiti mozgalom elinditoja/esszenciaja/varazsa az illegalis vonal. Nem akarok beallni az okostojasok soraba, akik megprobaljak ezt elmagyarazni a laikusoknak, mert nem lehet. Ez egy zart kozeg. A firkaszok magasrol tesznek ra h milyen vonatot, meg melyik panelhaz oldalat fujjak szet. Ez egy ilyen szubkultura. Lehet utalni teljes joggal, de amig fuggoleges falak lesznek, addig lesz falfirkaszat is."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!