Tudtok olyan zenét, ami a rossz anyákról, illetve a rossz anya-lánya kapcsolatról szól?
A Children of Distance fr. Olah Ibolya - Még utoljára című számot már ismerem, ezenkívül kellne még jópár, hogy kisírhassam magam. Mindegy, hogy magyar vagy angol szám.
A válszokat előre is köszönöm!
Pink - Family portrait
Nem teljesen anya-lánya kapcsolatról szól, hanem úgy cakkumpakk a szar családi háttérről, de szerintem jó.
Escape the Fate - The day I left the womb
Igaz férfi az énekes, de az anyjával való rossz kapcsolatról szól
Fenn van a youtube-on, Komlóssy Erzsébettel, Kodály: Székelyfonó, a rossz asszony balladája.
Nekem csak egy film jutott eszembe, ami felidegesített anno.
Tipikus rossz anya-lánya kapcsolatról szól, de épp az a baj a filmmel, hogy csak bemutat egy ilyen sztorit, és semmi pluszt nem ad, semmi "tanító" jellege nincs. Így a birka néző ezt is elkönyveli természetes és normális dolognak. Még az is lehet, hogy ha egy ilyen rossz anya nézi, akkor azt a következtetést vonja le, hogy nicns baj ővele, hisz látható mással is előfordul hasonló. Vagy azt, hogy nézd má' milyen rossz gyerek van a filmben, kicsinálja az anyját, pont mint az én gyerekem, jaj de rossz is nekünk szent anyáknak.
Vagy láthatja egy hasonló szituban lévő szerencsétlen gyerek, aki azt érzi a film kapcsán, hogy lám nincs segítség, oké hogy a saját anyám javíthatatlan, de hogy a filmben sincs egy happy end, hogy még az sem mutat példát az anyának, hogy viselkedjen már ember módjára a gyerekével...!
És ez a film: Friss levegő
Ritka egy nyomi film...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!