Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Melyik műcsalit válasszam?

Melyik műcsalit válasszam?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kezdő pergetős vagyok (idáig bojliztam). Az lenne a kérdésem, hogy konkrétan milyen műcsalit ajánlotok csukára, süllőre? Bevált, kitapasztalt csalikat, ha lehetséges, akkor, olyat, amire a harcsa nem kap.

2015. aug. 29. 21:03
 1/9 anonim ***** válasza:
Vörösszárnyúra emlékeztető wobbler, vagy sima ezüst/arany színű villantó piros dísszel vagy cérnával vagy bojttal. Ez csukára elvileg működik a megfelelő helyen. De egyébként rengeteg féle van, akár házilag is csinálhatsz villantót evőkanálból (ólmos, régi fajta) vagy kivághatod fémből, esetleg konzerves doboz tetejét is lehet hajtogatni. Az aljára, tetejére fúrsz két lyukat, aztán felülre egy forgó, alulra meg egy kulcskarika a horognak. Ezzel is ugyanúgy lehet fogni, és nem fáj az ember feje, ha leakad.
2015. aug. 30. 15:04
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, részletes válaszod! Még az lenne a kérdésem, hogy a drótelőkét, hogy rögzítsem a műcsalihoz (milyen kötéssel), illetve a drótelőkét, hogy rögzítsem a fődamilhoz? A szerelékről még szívesen fogadok egyéb információt (akár rajzot) Köszi!
2015. aug. 30. 21:03
 3/9 anonim ***** válasza:

[link]

Az előkét meg simán forgókapoccsal odaerősíted a főzsinórhoz.

2015. aug. 30. 21:06
 4/9 anonim ***** válasza:

[link]

Ha viszont ilyen, akkor kulcskarikával odafűzöd a csalihoz vagy speciális kapoccsal rögzíted. A kapocs olyan, mint egy forgókapocs, csak forgó nélkül. Gond nélkül össze tudod csatolni, ha elég nagy, nem sérül. A főzsinórhoz ebben az esetben is forgókapoccsal rögzítheted.

2015. aug. 30. 21:09
 5/9 A kérdező kommentje:

Értem, remélem sikerrel járok. Főleg csukára megyek, ilyen wobblerekre/villantókra gondoltam:

[link]

[link]

[link]

[link]

2015. aug. 30. 21:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ezek jók lesznek.
2015. aug. 30. 21:16
 7/9 A kérdező kommentje:
Amúgy a kanalas dolog, jó ötlet, lehet, hogy készítek egyet. Ha szabad, Te hol szoktál pergetni? Tiszán, Kurcán sikerrel járhatok (Tisza, Csongrád megyei szakasz).
2015. aug. 30. 21:18
 8/9 anonim ***** válasza:
Tavakon szoktam. Ha nincs kapás a pontyozón, akkor beállítom a nyeletőféket és végigmegyek a part mentén hátha sikerül fogni. Főleg késő ősszel szoktam csinálni, amikor még megy a csuka meg kevés ember van kint. A folyóvizeken annyira nem vagyok járatos.
2015. aug. 30. 21:20
 9/9 anonim ***** válasza:
Amúgy a pergetés nem egyszerű dolog, de biztosan bele fogsz jönni ha elég kitartó vagy. A horgászathoz, akármilyen nemét is űzzük, kell egy adag kitartás, ami átlendít egy "halmentes" napon. Folyón szerintem nem árt ha van egy barátod, aki jól ismeri a környéket, haltartó helyeket. Persze, ha nincs az se baj, ilyenkor lehet a többi pecástól érdeklődni, biztosan össze fogsz futni pár emberrel. Nagyobb pecás fórumokon is szétnézhetsz, például a Haldorádó fórumán. Ott elég sok szaki van.
2015. aug. 30. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!