Miért nem engednek be a helyi discoba kérlek magyarázzátok már el?
Mi is jártunk már így, 5en lányok + 3 fiú. Minden lányt, plusz az egyik fiút beengedték, a másik 2 fiút nem. Valószínűleg nem voltak szimpatikusak a biztiőröknek, vagy balhés arcuk van, vagy nem tudom. A 4 őr azt a kifogást találta, hogy nekik kettejüknek nem megfelelő az öltözete (nyár volt és nem hosszú nadrágban voltak, ahogy egyébként a fiúk 90%a odabent)
Nem mentünk be, megtanultuk, hogy erre a sz*r helyre többet nem megyünk.
Mi elmúltunk mindannyian 18 évesek, csak személyivel engedtek be bennünket, a két srácét viszont megnézni se voltak hajlandóak.
Azt tudom mondani, hogy megesik az ilyen.
Nem kell egyből rasszizmusra gyanakodni: alapból egy szórakozóhelyen se lehetnének 18 éven aluliak. Tudom, hogy ritkán tartják be és ez engem idegesít is, de pl. vidéken egy ismerősömnek van szórakozóhelye és a helyi jegyző nagyon igyekszik bezáratni, ezért minden alkalmat megragad, szóval muszáj ezt is betartani, hogy csak 18 éven felüliek mehetnek be (a szeszes ital miatt), mert ha jön egy ellenőrzés, simán elhasalhat rajta. Valószínűleg az is egy szigorúbban ellenőrzött hely.
Mondjuk ha a barátnőd is 18 éven aluli, akkor mázlija van, hogy beengedték; ha mackóalsóban ment volna, akkor biztos nem. (Tu.i. a "nagylányosan" öltözőekről kevésbé szúrják ki messziről, hogy kiskorú)
A baj egyrészt ott kezdődik,hogy "16 éves fiú vagyok [roma] és egy barátnőm aki [magyar]"
A roma is magyar, csak nem bírják/bírjátok ti romák felfogni, tehát ha ilyen össehasonlítást írsz,akkor a barátnődet "fehér"-nek kellene írnod.
És kistelepülésen élek, nagyon sok cigány van itt és máshol is találkoztam már jónéhánnyal. Vannak "normálisak", akik tényleg kb. a légynek se tudnának ártani, de ez csak egy elenyésző százalékukra igaz. Így ne csodálkozz,hogy rád is rossz szemekkel tekintenek, valszeg én is ezt tenném.
Nálunk is van egy club, ahova elmentünk az barátokkal, barátnőkkel szórakozni. Mielőtt felmentünk, megvártuk,hogy mindenki odaérjen a club elé a társaságból. A legjobb barátom (roma) késett és a barátnőimnek már nagyon mehetnékje volt. Mondta,hogy menjek fel nyugodtan, jön nemsoká.
Mivel tudtam,hogy romákat nem engednek fel, és ebből mindig vita volt a romák és kidobók között, nagyon féltem, hogy őt sem fogják. Mondtam,hogy csörögjön és lemegyek elé. Nagyon megnyugodtam mikor láttam, hogy jön hozzánk az asztalunkhoz, egészen addig csak erre bírtam gondolni.
Szóval, van ilyen sajnos. Ahol én élek, itt köztudott, hogy nem engedik fel őket. Nem járok már amúgy erre a helyre, még véletlenül sem szeretném, ha bármi érné a barátomat. Habár neki az édesapja is csak félig roma, mégis barnás bőre van, és féltem őt na..
Én szégyelltem volna magam, ha bármi éri, mert nem ebben a városban él, így ő nem tudhatta, hogy itt így megy, mondani meg mégsem mondhatom ezt neki.
Én megértem, hogy így érzel. Nem tudsz mit tenni ellene, kerüld a helyet. Esetleg megpróbálhatod legközelebb, de ha megakarnak alázni, úgyis megfognak. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!