Nagy baj, hogy ha a közeljövőben megírni való blogomban másképp képzelem el őket, mint aminek a net írja, és a saját meglátásom szerint formálom a karaktereket? (többi lent)
Blogot szeretnék írni. egy történetet a nefilimekről. romantikus jelllegűt, de a neten a nefilimek óriások és gonoszok. én viszont másképp képzelem el ezeket a lényeket a sztorimban. hogyha a saját nézeteim alapján írom le őket, az baj?
attól még olvasható lenne, hogy nem a neten talált 'valós' alapból dolgozom ki a karaktert/karaktereket?
elvégre is az én sztorim, az én meglátásom, véleményem, és a való életben sem minden olyan, mint amit a neten írnak. legalábbis néhányszor, nem?
előre is köszi a választ. :) és bocsi, ha rossz a témakör.
Fura kérdés. :)
Bármilyen romantikus blognak szánod is, ne feledkezz meg róla hogy a szó elsősorban vallási eredetű, így ha hamis tulajdonságokkal ruházod fel a nefilimeket, akkor lehetnek majd olyanok akik ezt erősen aggályosnak vélik.
Ellenben: a nefilimekről tudtommal máig nem tisztázott hogy Isten leszármazottjai, avagy más idegen lények volnának-e. Ugyanígy nem tisztázott, hogy rossz indulat vezérelte teremtmények voltak-e. Hisz példának okául nem csak gonoszokat nemzettek, lásd Noé.
Ugyanakkor - és ezt a legfontosabbnak tartom megemlíteni -, akár angyalok, akár más univerzum küldöttei is voltak, én nem felejteném el felruházni őket némi arroganciával, felsőbbség érzettel, magasztos uralkodási vággyal, hiszen az embernél felsőbb rendű lények voltak ezen a bolygón.
persze, hisz nem minden ember tökéletes, ezt aláírom. :) másrészt nem arra gondoltam, hogy 'hepi' lesz az egész, természetesen vannak fordulatok, buktatók, stb. csak pl a magasság a bajom, mivel egyes cikkekben böhöm nagy állatoknak írják le őket. moat hogy néz ki egy 'ember' a világban, ha kb 2-3-4 méter magas? elég furán venné ki magát :D szóval én arra gondoltam, hogy pl csak a korához képest az átlagnál max. 5-10 %-kal magasabb lenne. a személyisége persze valamelyest hasonlítana, de akát fantasy, akár blog, akár valóság, még a legrosszabb embert (vagy más misztikus lényt) is megtörhet valami, vagy esetleg valaki. a nefilimek emberek, és engedetlen angyalok leszármazottai, akik emberi alakot öltve leszálltak a földre, (mármint az angyalok) és feleségül vették az emberek csinos lányait. (azt hiszem, a vikipédia írja). szóval /szerintem/ az emberi alak elfogadható lenne, némi kis csavarral abban, hogy kicsit magasabb az átlagnál a karakter/ek.
a személyiség persze lehet olyan, mint amit írtál, de velejéig gonosz, és másnak rosszat akaró 'lényet' nem tudok elképzelni, az nem az én asztalom. :) :3
meg ha kilogikázom, akkor ugye emberi alakban voltak, szóval lehetnek valamelyest emberi formájúak, hiszen magunk sem tudjuk, egyáltalán mik is voltak, hiszen nem láttuk. lehet, hogy csak (itt jön a fantasy rész) valami hatására nagyobbodtak meg. sosem tudhatjuk. oké, vannak csontvázak is, de azokat sem tudják a tudósok teljes mértékben bizonyítani, hogy mi okuk volt arra, hogy óriások lettek. ha valakinek van fantáziája és logikája, (nem rád értem, és senkit sem akarok megbántani) akkor el lehetne szerintem fogadni azt, hogy bár az alap néhol eltérő, néhol pedig!'valós' is lehet, mivel ez egy fantasy féle blog lenne, nem pedig egy tudományos, komoly írás. nincs kőbe vésve a nefilimek tulajdonsága, és egy-két helyen más az 'igazság' is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!