Kezdőoldal » Szórakozás » Egyéb kérdések » Hallottam hogy a Rubik kockát...

Hallottam hogy a Rubik kockát ki lehet rakni minden létező állásból akár 19 lépéssel (vagy 17, csak az még nem bizonyított). Melyek ezek a lépések?

Figyelt kérdés
Vagy van oldal, ami leírja ezeket?

2015. jan. 19. 21:05
 1/5 MrPifta ***** válasza:

ha utánaszámolsz, ez sokmillió variáció. Szinte lehetetlen felsorolni.

És ha valami "még nem bizonyított" az azt jelenti, hogy iszonyú bonyolult matematikai képletek kellenek hozzá

2015. jan. 19. 21:21
 2/5 A kérdező kommentje:

Értem.

De a 20, meg a 19 lépés az már bizonyított!

2015. jan. 19. 21:33
 3/5 anonim válasza:
Amire te gondolsz azt a tudósok ugy nevezik, hogy isten száma mely mai tudomány jelenlegi álláspontja alapján 20. És, hogy mik ezek a lépések nos ebből annyi féle variáció van hogy ha percenként 10 000-et tanulmál meg akkor se végeznél vele egy élet alatt. És nem nincs ilyen oldal ami leírja ezeket.
2015. jan. 20. 10:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Amire te gondolsz az a God's number, és 20. Azt jelenti, hogy egy kocka bármelyik állásából kirakható maximum 20 forgatással (1 forgatás = 90° vagy 180°).

Ha meg akarod mindegyik állásra tanulni a megfelelő mozdulatsort, akkor készülj fel, hogy több, mint 43 trillió (43 után tizennyolc darab 0) random mozdulatsort bemagolj. Csak hogy érzékeltessem, 43 trillió sztenderd Rubik-kocka egymás mellé helyezve elérne a Holdra meg vissza 3,188,093,621-szer. És nem, nincs olyan oldal, ami leírja mind a 43 trillió algoritmust. Ha érdekel az, hogy minél kevesebb lépésből tudd kirakni, hosszú út (3-4 év) áll még előtted, de javaslom az FMC különböző módszereinek az elsajátítását. Pár év múlva 30 alatti fordítással raknád kb fél órányi tanulmányozás után.

2015. jan. 20. 12:05
 5/5 ataaa válasza:

Viszont létezik olyan alkalmazás, ami bármilyen keverésből kirakja max. 20 forgatásból úgy tudom iPhone-ra is. Így működik a kocka kirakó LEGO robot is.

Tehát egy gép hamar megtalálja a megoldást rá. Talán egyszer majd az ember is... ;-)

2015. jan. 26. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!