A rubik kocka kirakó videókban az algoritmusokat sokszor úgy mondják, hogy R kettő, meg U vessző, stb. és ezeket nem értem. El tudnátok mondani, hogy melyik oldal melyik irányába való tekerését hogy hívják?
Ezt azért is akarom, mert szeretnék profi algoritmusokat is megtanulni, nemcsak a layer by layert.
És ha csak hallgatom a videót, és a kockára koncentrálok, úgy könnyebb utána csinálnom.
Amúgy tudtok olyan oldalt, ami leírja teljes egészében a fridrich metódust (olyan videót nem találtam, ahol az egész benne van, csak ilyen 1-2 perceseket)?
R=Right=jobb
F=Front=elöl
B=Back=hátul
L=Left=ball
U=Up=fenn
D=Down=lenn
Van úgy hogy ottvan egy w-betű pl.: Rw , akkor kettő sort vagy mit forgatunk (mivel Rw) az R irányába. Van még az x= elforgatod az egész kockát mintha R-t forgatnál,y=az egész kockát elforgatjuk úgy, mintha U-t forgatnál, z=az egész kockát elforgatod mintha F-et forgatnál. Ha a betűk felett ottvan egy ' aposztróf akkor az ellentétjét csinálod, már mint eleve órajárásával megeyezően forgatunk, ha '-van,akkor óra járásával ellentétesen, ha a betű után egy 2-es szám van akkor értelem szerűen kettőt forgatunk. Remélem tudtam segíteni, ha kicsit érthetetlen lett volna akkor tudom ajánlani a Fidrich slover alkalmazást androidos telefonra. Ott leírja az összes algoritmust és a betűmagyarázatokat részletesen, képekkel ilusztrálva.
Köszi! nagyjából érthető volt
Az az alkalmazás magyar? (mondjuk nem muszáj annak lennie, csak kérdezem)
amúgy a videóban M is elhangzott
az biztos a middle
az E az mi?
amúgy telóm nemrég ellopták, csak tablet van, de androidos az is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!