Mi a véleménytek a blogomról?
aha, nagyon jó blogoló lehetsz, ha még helyesen sem tudsz írni -.-...
Nagyon elcsépelt és gyerekesen fogalmazol, hihetetlenül értelmetlenek a szószerkezeteid ("majd mindenki felállt, mintha a szék lökte volna ki őket" azt meg hogy?), néha kicsi betűvel kezdessz mondatot (JÉZUSOM!!! Ez nem egy facebook chat), oda teszel vesszőt, ahova nem kéne, és oda nem teszel, ahova kéne, azt a szót, amit egybe kéne írni, külön írsz és fordítva.
Valamint ez nem egy történet. Ahhoz túl kevés, és hiányoznak az alapvető jegyei.
Ó, és ha szerinted nem sikerült jól a poszt, amit kitettél, ne várd el az olvasóidtól, hogy az egekig dícsérjenek. Először magadnak kell tetszeddjen, amit írtál, utána jöhet a célközönség.
És az, hogy ez nem az első blogod, nem azt jelenti, hogy profi vagy. Nem a blogjaid számától függ, hogy jó író vagy-e. Nekem egy blogom sem volt, mégis számtalan regény, történetet megírtam már, sok pozitív visszajelzést is kaptam szakmabeliektől - és ezt nem dicsekvésként mondom, hanem példaként.
Jegyezd meg: a blog nem egyenlő a regénnyel!! (lehet bármilyen blogot készíteni, pl.: divatblog, szakácsblog, sminkes blog, stb.) és az, ha regényt írsz, nem kell feltétlenül blogra felnyomni, amint kész a fülszöveg.
itt nem én vagyok a kérdés, hanem te!
elsősorban, most nem engem kéne lehúzzál, hanem szépen még egyszer átnézni, hogy mit is csináltál rosszul, mert a történetdben perpillanat sehol sem vagy!
igekötő + ige egybe (pl: megálmodtam és nem meg álmodtam)
"hogy" előtt vessző (csak akkor nem kell, ha hogyan-t jelent)
"mint" előtt is vessző kell
párbeszédjel után nem teszünk pontot, mert az egész egy mondatot alkot, és szerintem te sem teszel a mondtat közepére pontot.
azt most észrevettem, hogy levetted az első részt, jól tetted, nézd át, javítgasd, ÜSD FEL A HELYESÍRÁSI SZÓTÁRT, ha nem vagy biztos egy szóban, sőt, bármilyen okból is fellapozhatod, hidd el, nem árt.
legyen a történetben egy bevezetőd, bekezdésed, ahol felvázolod az elkövetkezendő eseményket, ne csak úgy "csapj bele a lecsóba" féle képpen.
persze, sokszor kezdődik úgy egy regény, hogy egyből valami akció történik, de akkor is van helyzet/idő jelentés valamilyen szempontból.
(2. válaszoló voltam)
és ki mondta, hogy lány vagyok? :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!