Mondanátok véleményt az írásomra?
Nem blognak szánom, csak így nekem átláthatóbb. A blog kinézetével nem sokat foglalkoztam, szóval csak a történetre mondjatok véleményt.
Vannak helyesírási hibáid, és rengeteg szemetszúró logikai hibád is. Például nem értem, hogy miért van úgy meghatódva csajszi, amiêrt el akartak tőle búcsúzji az LB-i. Mert szerintem az természetes, ha a két legjobb barátnőm elköszön tőlem.
Vagy egyszer azt írod, hogy felhúzza az ablakot, utána pár sorral lejébb arról beszél, hogy a félig lehúzott ablakon keresztül hogy fújja a haját a szél (már ez a mondat magâban sántít: nem hinném, hogy szél úgy fújna be egy félig lehúzott ablakon, hogy az összekócolja egy lány haját).
Más: "... a hőmérséklet a kánikula felé halad..." mi vaaan? Én értem, hogy te művészien akarsz fogalmazni, de ez a mondatrész baromira helytelen. Azt mondom, ami nem megy, nem kell erőltetni. Jobb egyszerűen és érthetően fogalmazni, minthogy lejárasd magad az ilyen értelmetlen mondatokkal, mondatrészekkel, amikből van egy jópár.
Ha normálisan fogalmaznál és egy kis hangsúlyt fektetnél a helyesírásra, akkor sokat haladnál. Nincs akkora nagy probléma, csak nem magyarázd túl magad.
Ha nem akarsz lemondani az ilyen agyontekert metafórákról, hasonlatoktól, miegymásról, akkor azt ajánlom, hogy olvass rengeteg szépirodalmi könyvet, hogy fejleszd a szókincsedet és képes legyél egy épkézláb jelzős szószerkezetet létrehozni.
Hosszú út áll még előtted, de ha nem adod fel és sokat gyakorolsz, akkor lehet még valami belőle. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!